27 gedachtes die ik had tijdens een vis kookworkshop

Pasaia2

Jongens, ik loop zo dramatisch achter met blogposts… Het is pas een week geleden dat ik in Spanje zat en nu zit ik alweer in Athene! En ik moet nog zoveel schrijven over Gipuzkoa, de prachtige noordelijke provincie in Spanje.. want er is zoveel te vertellen! Allereerst een kookworkshop met vis, een belangrijk aspect van de Baskische keuken. En als je mij kent dan is de kans groot dat je me een keer hebt aangetroffen met wangen bol van de vis. Ik ben echt een vis-lover. Zelfs in mijn ‘vegetarische’ periode, at ik nog wel vis. En dus wandelde ik moedig restaurant Ziaboga in Pasaia binnen. Om daar aan een rollercoaster van emoties te worden onderworpen.

Pasaia1


1. Een kook workshop met vis? Ik HOU van vis. Bring it on!
2. Oh, maar wacht. Dat betekent natuurlijk ook een vis fileren.
3. Het is mijn levensmotto om nooit iets/iemands organen aan te raken. Dit gaat lastig worden.
4. O my god, kijk die vissen.
5. Wauw, wat een prachtig tentje trouwens.

Pasaia4

6. Waarom raad iedereen meteen welke vis er aangewezen wordt?
7. Hoeveel vissen kan ik eigenlijk herkennen? Inktvis, garnalen, zwaardvis, en tonijn en zalm. Maar dan alleen als ze al op mijn bord liggen.
8. Ik had geen idee dat vis zo’n belangrijke rol speelde in Baskische cuisine. Al deze vissen komen uit de omgeving.
9. OMYGOD, HIJ TROK NET DE MOND VAN DIE VIS OPEN EN IK SCHROK.
10. Ademhalen, Milou. Die vis is dood.

Pasaia3

Pasaia5

Nu wel, ja. 

11. O help, we gaan de keuken in en we gaan ‘m dus echt in stukjes snijden.
12. Ik hoop niet dat ik dat moet doen, want dat wil ik dus echt niet, maar ik wil me ook niet laten kennen tegenover de rest van de groep.
13. Ah god zij dank, die man snijdt hem zelf open.
14. Dit is eigenlijk best wel interessant.
15. WOW. Zoveel bloed, smerig!

Pasaia8

Yaya zal dit visje eens een lesje leren

16. Wat fascinerend om al die organen te zien.

17. Dat hart is echt superklein.
18. O NEE! Die spetter vloog recht op de spierwitte schoenen van Lloyd. I would lose it!
19. Ik mag een vissenblaas vasthouden! Ik mag een vissenblaas vasthouden! AAAH. En hij is zo licht!
20. Oké, de vis is klaar. Nu buiten wachten op het eten. Dat kan ik wel.

Pasaia6

Pasaia7Lloyd blijft er cool onder. 

21. O god. Die calamari is alles. Ik eet nooit meer calamari in Nederland.
22. Inktvis in zijn eigen inkt? Dat klinkt een beetje dubieus. En het is ZWART.
23. O, jee, het is eigenlijk best wel lekker. Nog een hapje.
24. Ansjovis is hier echt stukken minder zout dan in Nederland.
25. Dear lord, kijk die zeeduivel. Dat is super duur in Nederland. Gaan we dat echt opeten?

Pasaia9

Pasaia10
26. De wang schijnt een delicatesse te zijn. Even proeven.
27. Life made.

Pasaia11

Pasaia12

Voor het meest goddelijke visrestaurant ooit trek je naar Pasaia, in de provincie Gipuzkoa in Noord-Spanje. Het restaurant heet ‘Ziaboga’. En ja, je zult er nog lang over dromen.

Heb jij wel eens een vissenblaas vastgehouden?

22 comments

  1. Karin

    Echt heel leuk opgeschreven en de foto’s spreken voor zich… respect dat je daar stond, ik doe het je niet snel na denk!

    Beantwoorden

    1. Explorista

      Dankjewel! Ik vond het best spannend!

      Beantwoorden

  2. Nanda

    Hahaha! Mooie pics ook. Maar vooral: hahaha.

    Beantwoorden

  3. Marja

    Wat een saai leven heb jij toch Milou.haha leuke foto’s. Geniet maar lekker, wij genieten mee

    Beantwoorden

    1. Explorista

      Haha echt hè. Soms denk ik ook wel eens: wat ben ik nou in godsnaam weer aan het doen? ;-)

      Beantwoorden

  4. Susanne

    OMG! Dat je daarna nog wel gewoon vis at! Respect! Ik ben meer van het hypocriete niet willen zien dat het ooit een beest is geweest haha!

    Beantwoorden

    1. Explorista

      Ik ben normaal dus ook zo! Maar het viel me nu wel mee :-)

      Beantwoorden

  5. Sandra

    Hahahaha ik moest zo hard lachen! En nooo, die spetter op je schoen….
    Of ik weleens een vissenblaas heb vastgehouden…? Nee, wel gegeten denk ik, maar dat is weer een ander verhaal.

    Beantwoorden

  6. Rianne

    hahaha wat leuk geschreven!

    Beantwoorden

  7. Nele

    Oh god dat doe ik je niet na! Wel erg gaaf, I wish I had the guts for it!

    Beantwoorden

    1. Explorista

      Die vis had zijn ‘guts’ in ieder geval niet meer ;-) X

      Beantwoorden

  8. Stéphanie | Expeditie Aardbol

    Gave foto’s! Spaans Baskenland staat hooooooog op mijn bucketlist, en ik houd ook nog eens heel erg van vis. Dus ja, ik vind dit een leuk artikel ;). Enne, als het om vissenwangetjes gaat ben ik altijd degene die ze er aan tafel uitpeutert. Heerlijk!

    Beantwoorden

    1. Explorista

      Ik heb nooit geweten dat dat ZO lekker was!

      Beantwoorden

  9. Stephanie

    Haha wat heb je het leuk geschreven, ik moest lachen! :D Interessant om te zien dit, ondanks dat ik totaal niet van vis houd :P

    Beantwoorden

    1. Explorista

      Haha sorry voor de foto’s dan! ;-) Dank.

      Beantwoorden

  10. Josie

    Eerst dacht ik oh god, bah. En toen dacht ik omg inktvisringetjes <3

    Beantwoorden

    1. Explorista

      Hahaha. Ja ik eet nooit meer calamari in Nederland. Deze waren ZO goed <3

      Beantwoorden

  11. Linda

    uhm, even denken…. Nee, geen vissenblaas vast gehouden. Wel eens een blaaskaak, maar dat is een heel ander onderwerp. ;-)

    Beantwoorden

  12. Denise

    Ik wilde net zeggen ‘Mmmm… heerlijk!’ (na het zien van de meeste foto’s), maar wat die laatste vraag betreft: nee, bedankt. ;-)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *