Londen: mijn 10 favoriete café’s & restaurants

Londen32

Jep, jep. Nu weten jullie het wel: ik ben regelmatig te vinden in Londen. Ik heb het idee dat ik moet uitleggen waarom (wat natuurlijk onzin is want elke reden voor een bezoekje aan Londen is een goede), maar dat heeft voornamelijk te doen met werk en bloggen. Veel blogconferenties vinden plaats in Londen, mijn opdrachtgever Expedia heeft er een groot kantoor, en daarnaast wonen er veel van mijn vrienden. Komende woensdag ga ik er alweer heen voor drie dagen. Oeps.

Met al die bezoekjes aan de Engelse hoofdstad, woon ik er inmiddels half, en verzamel ik op hoge snelheid leuke adresjes om te eten en drinken. Ooit maak ik nog een heel grote verzamelpost, maar dit zijn mijn meest recente leuke ontdekkingen!

Londonhotspot3Londenhotspot2

1. Four corners

Lief vriendinnetje Kasha nam me mee op lunch in Four Corners Cafe op de Southbank, wat ik ook wel eens leuk vond (daar breng ik veel te weinig tijd door!). Je treft het café niet zo ver van metrostop Southwark, in een straat waar je niet alleen super leuke cafeetjes vindt, maar ook street food stalletjes. Heel gezellig! Four corners heeft een reisthema, dus je kunt je goddelijke chai latte opdrinken, terwijl je snuffelt in een Lonely Planet.

IMG_20150326_084351-1IMG_20150326_084406

2. Translate

Shoreditch vind ik nog altijd één van de leukste wijken van Londen, en gelukkig had ik de laatste keer de kans om er te verblijven in een super leuk hostel. Naast/onder het hotel vind je een super leuke bar: Translate. Als hostelklant krijg je er korting, en de drankjes zijn er erg betaalbaar.

3. Jaguar Shoes

Een paar deuren van het hostel vandaan zit Jaguar Shoes. En zoals alle hipsterregels betaamt: de naam geeft totaal niet weer wat het echt is. Er worden geen jaguars verkocht, en ook geen schoenen. En heel leuk, licht, tentje.

IMG_20150326_085800IMG_20150326_090228IMG_20150326_090232-1

4. Old Shoreditch Station

Ik begin maar vast met een waarschuwing: bestel hier geen Chai Latte. Dat is een of ander groen monster met tarwegras en macca-poeder (of hoe je dat ook schrijft). Ik had het moeten weten, want het is Shoreditch natuurlijk. Maar dat neemt niet weg dat dit wel een ontzettend leuk tentje is voor normále koffie. Met leuke zitplekken, en door de grote ramen perfect voor people watching.

5. Sweets

Exmouth market is een populaire lunchplek voor Londenaars, en dus kon ook ik er niet wegblijven voor een tweede snelle lunch met vriendinnetje Kasha. De broodjes zijn hier absoluut heerlijk, en voor Londense begrippen zeker betaalbaar. De naam verklapt het al, maar de zoetigheden zijn specialiteit. De Portugese taartjes schijnen hier goddelijk te zijn. Het is een klein zaakje met weinig zitplekken, maar daarom wel extra gezellig.

Londonhotspot4

6. Continental Stores Coffee

Voor een heerlijk ontbijtje en een fijne cappuccino moet je hier zijn. Dit zaakje zit niet zo ver van Kings Cross/ St. Pancrass en schuin tegenover Generator Hostels. Ik at hier een heerlijk schaaltje Griekse yoghurt met noten en fruit, maar ik zag er ook families die toast met gepocheerde eieren hadden. Alles zag er heerlijk uit.
IMG_20150331_144736-1

7. The Water Poet

Voor de echte romanici is The Water Poet een aanrader. Je kunt er gezellig binnen zitten, maar zelf vond ik buiten erg leuk. Je loopt door een gang van lichtjes naar de binnentuin, waar je heerlijk een drankje kunt doen in het zonnetje.

IMG_20150327_203835

8. Wagamama

Ja, ik ben de laatste persoon op aarde die Wagamama ontdekt, maar jeetje, wat lekker. En bovendien betaalbaar. De Japanse keten heeft goddelijke gyoza, and heel smakelijke udon noodles. Zit trouwens ook in Amsterdam!

9. Leons

Leons is een keten van restaurants waar je redelijk gezond kunt eten. Bovendien wederom: betaalbaar. Het codewoord wanneer je een paar dagen in Londen moet doorbrengen. Perfect voor een smakelijke, gezonde snelle hap. Ik at er een wrap met halloumi.

IMG_20150324_193535Londonhotspot1

10. Meat Mission

Het tegenovergestelde van Leons: hier vind je niets dat ook maar enigszins gezond is. Bij Meat Mission in Hoxton zul je echter wel versteld staan van het supergave decor. Het plafond doet denken aan super gave glas in lood ramen, en de burgers zijn erg smakelijk. Niet helemaal date proof echter, want ze zijn zo juicy dat je twaalfhonderd servetten nodig hebt om alle sappen op te deppen. Maar lékker!

Ook leuk voor tijdens je stedentrip:

Wat zijn jouw favoriete tentjes in Londen?

Ps. Ik had helaas niet van alle tentjes foto’s gemaakt, en sommige foto’s zijn met mijn telefoon en dus slecht. Maar de tips zijn goed, beloofd!

12 comments

 1. Andrea

  Zo leuk!! Ik ga in juni weer een paar dagen. Ik ben er niet super lang maar ik kan vast wel wat tentjes in Shoreditch bezoeken want daar verblijven we ook. Can’t wait!

  Beantwoorden

 2. Roshelle

  Ziet er allemaal awesome uit! Meat Mission lijkt me heel erg lekker!

  Beantwoorden

 3. Meilans

  Hihi, je bent niet de laatste die Wagamama ontdekt, want ik ben er nog nooit geweest. Moet het misschien toch eens proberen. Er is er immers eentje op een kwartier van mijn voordeur. Oeps!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ha, oke, jij wint. Het is echt lekker :)

   Beantwoorden

 4. Nanda

  Jamie’s Italian in Covent Garden. Lekker eten, lieve mensen, geweldige locatie.
  En nu wil ik jouw adresjes uitproberen ;-)

  Beantwoorden

 5. Karlijn Travels

  Wat een superleuke tips weer! I love Londen en ik hoop er nog heel vaak naar terug te gaan. Deze post bewaar ik voor de volgende keer! Ik ben trouwens ook nog nooit bij Wagamama geweest, dus je bent zeker niet de laatste die het ontdekt ;)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ha gelukkig! Je komt er vast wel weer eens… over een jaar ofzo ;-) haha!

   Beantwoorden

 6. Dyon

  Ik mis Zizzi! Superlekkere pizza’s daar :)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Die ga ik snel eens checken!

   Beantwoorden

 7. Danielle

  Wat een fijne plekjes, ik ga deze blog zeker opslaan voor mijn volgende bezoek. Ik werd zelf heel blij van het ontbijt bij Bill’s en giraffe Burgers & Cocktails!

  Beantwoorden

 8. Londen tips: 16 bezienswaardigheden

  […] vond, dan vind je mijn andere artikelen over Londen misschien ook leuk! Zo schreef ik al over mijn favoriete café’s, 13 gratis dingen om te doen in Londen, een super gaaf gratis uitzicht over de stad, over hoeveel […]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *