photo-1444771820225-000ebb5d7ac3

18x goedkope vliegtickets onder €50 in juni

photo-1444771820225-000ebb5d7ac3

Aangezien ik een ongezond aantal uren per week doorbreng met het speuren naar goedkope vliegtickets, dacht ik: laat ik die informatie eens niet alleen voor mezelf gebruiken, maar gewoon regelmatig (maandelijks?) een artikel schrijven met de beste deals die ik gevonden heb. Juni is net als mei best wel een dure maand om te vliegen, maar het is echt wel mogelijk om onder de €50 te vliegen. Bij deze dus 18x goedkope vliegtickets in juni! Wegens succes in de herhaling :)

De meeste deals zijn overigens van Maastricht, grappig genoeg, maar bijna alle vliegtickets waren ook heel goedkoop te vinden van Eindhoven.

Timișoara, Roemenië

18x goedkope vliegtickets onder €50 in juni

Wanneer: do 16 juni – di 21 juni

Vanaf: Eindhoven

Dit is de topper van de maand. Je vliegt vanaf Maastricht naar Timișoara in Roemenië. Voel je niet beschaamd als je niet direct weet waar dat ligt, ik wist het namelijk ook niet. Timișoara ligt in het westen van Roemenië, niet zo ver van de Hongaarse en Servische grens. De stad wordt ook wel klein Wenen genoemd vanwege zijn Barokke architectuur. Vijf dagen in de stad maakt dat je mooi genoeg tijd hebt voor een of twee dagtripjes in de omgeving.

Boek je vlucht HIER.

 Cluj-Napoca, Roemenië

18x goedkope vliegtickets onder €50 in juni

Wanneer: za 4 juni – za 11 juni

Vanaf: Maastricht

Cluj Nawattes? Cluj Napoca is een prachtig mooie stad in het Noord-westen van Roemenië. Een week is mogelijk best lang in één stad, hoe mooi die ook mag zijn, maar gelukkig ligt deze stad in Transsylvanië. Je kunt dus bij Dracula op bezoek! Ook de nabij gelegen Turda-kloof mag je niet missen.

Boek je vlucht HIER.

Boekarest, Roemenië

tickets18

Wanneer: zo 5 juni – wo 8 juni

Vanaf: Maastricht

De Roemeense hoofdstad is geliefd onder budget reizigers. Jonge digitale nomaden trekken er overigens massaal neer, omdat het leven er goedkoop is, en de nachten lang (en vol alcohol). Tel daarbij op een gezellig centrum en een aantal indrukwekkende gebouwen, en je hebt zomaar een leuk stedentripje te pakken.

Boek je vlucht HIER.

Wroclaw, Polen

18x goedkope vliegtickets onder €50 in juni

Wanneer: wo 29 juni – zo 3 juli

Vanaf: Eindhoven

Polen is het epicentrum van de goedkope vluchten. Er waren wel vijf of zes bestemmingen onder de vijftig euro, maar ik besloot Wroclaw uit te kiezen, omdat dat weer eens wat anders dan Warschau (ook onder de vijftig euro) en Gdansk (same, same). Wroclaw ligt gedeeltelijk op een eiland, en wordt door bezoekers geroemd om zijn schattige centrum met gekleurde huisjes. Mocht je het iets te lang vinden voor 1 stad, dan ligt Praag niet zo ver weg!

Boek je vlucht HIER.

Brno, Tsjechië

tickets5

Wanneer: wo 1 juni – zo 5 juni

Vanaf: Maastricht

Kun je geloven dat ik in alle omliggende landen ben geweest, maar nog niet in Tsjechië zelf? Een land dat bekend staat om zijn mooie natuur, leuke steden en gezellige cultuur? Zijn goedkope eten en drinken? Ja, beetje raar vind ik zelf. Ik moet dus snel maar eens gaan. Ik kan het niet uitspreken maar Brno schijnt echt een leuk stadje te zijn, dus laat deze deal niet aan je voorbij gaan.

Boek je vlucht HIER.

Dublin, Ierland

tickets6

Wanneer: do 16 juni – za 18 juni

Vanaf: Eindhoven

Ik vond Dublin zó’n leuke stad. Supergezellig, sfeervol, leuke mensen. En er is ook nog eens best wat te zien. Mocht je naar de stad gaan, lees dan vooral mijn verslag over hoeveel ik uitgaf in Dublinwaar je lekker kunt eten en kijk onze video van de stad. En ik kan me voorstellen dat het weer in mei een stuk lekkerder is dan in februari ;-).

Boek je vlucht HIER.

Milaan, Italië

tickets7

Wanneer: di 21 juni – di 28 juni

Vanaf: Eindhoven

Ik vond Milaan eigenlijk niet zo leuk toen ik het de eerste keer bezocht, maar dat is niet erg. Ik zou je aanraden hier één dagje te blijven voor het shoppen en de bijzonder mooie kathedraal, en daarna een auto te huren en lekker te gaan roodtrippen. Ga óf naar het kleurrijke Cinque Terre, óf richting het prachtige Gardameer. Een kortingscode voor je autohuur vind je hier.

Boek je vlucht HIER.

Londen, Verenigd Koninkrijk

tickets8

Wanneer: di 21 juni – zo 26 juni

Vanaf: Eindhoven

Wie komt me opzoeken?! Londen is heerlijk, de zomer breekt langzaam door, en er gaat niets boven door de wijken struinen met een zonnetje. Per ongeluk een super leuk terrasje tegenkomen en daar lekker chillen… Ik kan niet wachten tot de lente hier echt aanbreekt (bijna!). Mocht je wat artikelen willen lezen over Londen: dit artikel gaat over de kosten van een weekendje Londen, mijn tips voor bezienswaardighedengratis dingen om te doen en de leukste café’s.

Boek je vlucht HIER.

Manchester, Verenigd Koninkrijk

tickets9

Wanneer: vr 17 juni – zo 19 juni

Vanaf: Eindhoven

Manchester is een heel leuke stad! Ik ben er in januari een dagje geweest, aangezien het maar zo’n twee uur is met de trein vanaf Londen. Het is niet zo’n grote stad, maar wél een heel leuke stad. Het zit vol gezellige eettentjes, café’s, heeft een bruisende gay scene, en heel veel mogelijkheden om te shoppen. Vind hier mijn tips voor Manchester.

Boek je vlucht HIER.

Sofia, Bulgarije

tickets10

Wanneer: vr 3 juni – zo 5 juni

Vanaf: Maastricht

De Bulgaarse hoofdstad kent niet veel bekendheid onder Nederlanders, maar dat is onterecht. De stad staat bol van de prachtige orthodoxe kerken, en met een flink gebergte op de achtergrond komt het geheel nogal dramatisch over. Dus mocht je van dramatische steden houden (ik wel!), haast je er dan naartoe!

Boek je vlucht HIER.

Vilnius, Litouwen

tickets11

Wanneer: do 2 juni – za 4 juni

Vanaf: Maastricht

De Baltische Staten zijn bijna altijd wel goed voor goedkope tripjes: ze staan trouw in de lijstjes van goedkope vluchten in Skyscanner. Het is eigenlijk een wonder waarom ik er nog niet geweest ben, haha! Vilnius ligt in Litouwen, het meest zuidelijke van de drie landen. De Baltische hoofdsteden zijn over het algemeen vrij klein, dus perfect voor een korte citytrip!

Boek je vlucht HIER.

Tuzla, Bosnië en Herzegovina

tickets12

Wanneer: ma 6 juni – ma 13 juni

Vanaf: Maastricht

In Tuzla zelf ben ik niet geweest, maar wel in Bosnië, wat zonder twijfel één van mijn favoriete Europese landen is. De mensen zijn vriendelijk, het eten is goddelijk, de natuur is prachtig, alles is goedkoop, en het land barst van de interessante geschiedenis. De cultuur is een fascinerende mengelmoes van alle volkeren die zich door de jaren heen in het land hebben opgehouden. Tuzla zelf is maar een klein plaatsje, maar Bosnië is ontzettend het ontdekken waard en in een weekje kun je mooi naar zowel Sarajevo als Mostar.

Boek je vlucht HIER.

Riga, Letland

tickets13

Wanneer: di 7 juni – za 11 juni

Vanaf: Maastricht

Letland ligt netjes tussen Estland en Litouwen ingeplakt, en ik hoor heel goede verhalen over Riga. Van alle drie de hoofdsteden lijkt deze favoriet bij mijn vrienden. Riga is klein maar fijn en heeft een kleurrijk centrum dat qua architectuur het midden houdt tussen Russisch en Europees/Scandinavisch. Met dit reisschema, kun je prima nog één van de andere Baltische staten bezoeken!

Boek je vlucht HIER.

Skopje, Macedonië

tickets14

Wanneer: zo 5 juni – do 9 juni

Vanaf: Maastricht

Macedonië staat ontzettend hoog op mijn wensenlijstje in Europa, maar helaas moesten we het land overslaan vorige zomer wegens tijdgebrek. Skopje zelf schijnt een bruisende, hippe stad te zijn, maar ik zou zelf ook heel graag het meer van Ohrid zien, en met vijf dagen in het land moet dat makkelijk lukken!

Boek je vlucht HIER.

Girona, Spanje

tickets15

Wanneer: di 21 juni – di 28 juni

Vanaf: Eindhoven

Ik ben zelf volgens mij nog nooit in Girona geweest, maar ik heb wel foto’s gezien en het ziet er echt prachtig uit. Daarnaast is het er lekker zonnig en is Spaans eten, dus wat wil je nog meer? Het is ook nog eens in een regio met prachtige kust, en niet zo heel ver van Barcelona, waar ik dus wél meerdere keren geweest ben :). Lees hier tips voor gratis Barcelona: deel 1 & deel 2hoe ik de stad bezocht voor €25 per dag, en hoe je gratis tapas kunt eten in de stad. Ik heb ook nog een gidsje geschreven met tips voor goedkope restaurants, én mijn tips voor hoe je drie dagen in de stad doorbrengt.

Boek je vlucht HIER.

Kopenhagen, Denemarken

tickets16

Wanneer: do 23 juni – di 28 juni

Vanaf: Eindhoven

Yes, Kopenhagen is zó leuk, vooral in het voorjaar. Ik ben er twee keer geweest: één keer in het voorjaar, en één keer in het najaar. In het voorjaar is echt een stuk leuker, omdat dan alle terrasjes vol zitten en de stad tot leven komt. Ik schreef al over mijn tips voor Kopenhagenhoe ik er overleefde op €53 per dagmijn tips voor gratis dingen in Kopenhagen en wat de stad mij leerde.

Boek je vlucht HIER.

München, Duitsland

tickets17

Wanneer: di 21 juni – vr 24 juni

Vanaf: Eindhoven

Wat is München een leuke stad. Een superschatting centrum, prachtige parken en musea, lekker eten: ja, ik vond het er leuk. Ik zou het dan ook zeker aanraden als citytrip. Als je wilt kun je één volle dag in de stad besteden en één volle dag een excursie maken (of auto huren) en naar Slot Neuschwanstein trekken. Dat is toch echt wel een mustsee :).

Boek je vlucht HIER.

Vond je dit artikel leuk? Deel hem dan op Facebook met je vrienden! Voor zulk weinig geld is er eigenlijk geen excuus om niet te gaan, toch?

Ga jij op citytrip in juni?

4 comments

 1. Wesley Pechler

  Heerlijk artikel weer! In de helft van deze steden onderhand al geweest (en Timisoara ligt voor november op de planning), maar fijn om te lezen dat er nog méér dan genoeg budget bestemmingen in Oost-Europa overblijven! Hoe kan je trouwens Milaan niet absoluut fantastisch vinden?! Ik vond het echt een heeeerlijke citytripbestemming, maar dat ik in februari ging en we toen al zon hadden en een temperatuur die hoog genoeg was om met een open jas rond te lopen heeft daar ook zeker bij geholpen. Helaas ben ik zelf in juni te druk bezig met het afronden van mijn bachelor om nog meer te reizen, maar er ligt dan wel een 3-daagse excursiereis naar het Europees Parlement in Brussel in t verschiet. Betaald door de EU, dus goedkoper kan niet! :D

  Beantwoorden

 2. Larissa

  Oh wauw, zo goedkoop! Het liefst boek ik alles, haha (stomme studie :-( )

  Beantwoorden

 3. Jennifer

  Oh heerlijk! Jammer dat het allemaal in juni is (niet dat ik anders verwacht had gezien de titel haha). Zo’n beetje alle steden in dit artikel staan op mijn to see list. Vooral steden in Oostblok landen lijken me mega interessant. Ik ben op zoek naar een citytrip voor juli/augustus, en ik denk (weet bijna zeker) dat het Berlijn gaat worden. Daar ben ik nou nog nooit geweest.

  Beantwoorden

 4. Nienke

  Ziet er heeel verleidelijk uit! Zo zie je maar dat reizen over het algemeen echt niet duur hoeft te zijn. Helaas ben ik met een weekje vakantie in mei en twee weken in augustus al door mijn vakantiedagen heen. :(

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *