21 dingen om te doen op de Canarische Eilanden

door Explorista

Nu in Nederland de ijspegels toch echt onder onze neus hangen, is het wat mij betreft tijd om te kijken naar een lekkere warme escape (goed, ik zit nu in Indonesië, maar dat wil niet zeggen dat je niet verder kunt kijken, of wel? ;-)). De Canarische Eilanden hebben me altijd al geboeid: onderdeel van Spanje, maar door de ligging voor de Afrikaanse kust is het er wel constant lekker weer. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar daar wil ik snel verandering in brengen, en wel om deze redenen!

Deze post is mede mogelijk gemaakt door het Verkeersbureau van de Canarische Eilanden.

1. Omdat er zoveel te kiezen is

Ik dacht altijd dat de Canarische Eilanden ‘slechts’ uit drie of vier eilanden bestond, maar in werkelijkheid bestaan de Canarische Eilanden uit zeven eilanden! Wedden dat je ze niet allemaal kent? Je hebt natuurlijk de bekende toppers als Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife, maar daarnaast heb je ook nog de kleinere: Fuerteventura, El Hierro, La Gomerra en La Palma. Voldoende om te kiezen dus!

fuerteventura-nss-06

 2. Omdat het er altijd lekker weer is

Door de ligging van de eilanden voor de Afrikaanse kust, hebben de eilanden een geweldig klimaat. Het beste van de wereld zelfs, als we het verkeersbureau mogen geloven. Niet voor niets trekken de eilanden het hele jaar door toeristen natuurlijk!

3.Omdat de eilanden zo afwisselend zijn

Van het gezellige Gran Canaria, tot het prachtige Fuerteventura, de geweldige golven van Tenerife en het maanlandschap van Lanzarote: de eilanden zijn ontzettend afwisselend. Dit zorgde er waarschijnlijk voor dat mijn beste jeugdvriendin er bijna elke zomer terugkeerde… tot jaloezie van mij natuurlijk, die ook wel naar een lekker zomers eilandje wilde! ;-)

naturaleza-ss-08

4. Omdat je er met Euro’s kunt betalen

Ik vind het toch altijd fijn als ik op een bestemming niet moeilijk hoef te doen met Noorse kronen of Poolse Zloty… maar gewoon lekker met de Euro kan betalen. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?!

5. Omdat je er je Spaans kunt oefenen

De Canarische Eilanden zijn onderdeel van Spanje, en de voertaal is er dus ook Spaans. Mocht je geen Spaans spreken: de eilanden zijn zo ingesteld op (Britse) toeristen dat er ook prima Engels wordt gesproken. Wel lijkt het me een heerlijke plek om mijn Spaans te oefenen. ‘S ochtends een lesje, ’s middags door dorpjes struinen en aan het strand liggen.. kan erger toch?

playa_de_los_patos-tenerife_6

6. Omdat de stranden er prachtig zijn

Één van de dingen die erg geliefd zijn aan de Canarische Eilanden is het feit dat er zo veel afwisseling in natuur is. Je vindt er niet alleen lekkere witte zandstranden om aan je kleurtje te werken, maar ook zwarte stranden!

Check hier voor vluchten of pakketreizen naar Gran Canaria

7. Omdat je er geweldig kunt snorkelen en duiken

Duiken heb ik nog nooit gedaan, maar snorkelen wel! En blijkbaar kan dat allebei goed op de Canarische Eilanden. Misschien toch maar een cursus voor mijn duikbrevet doen dan?

naturaleza-ss-04

8. Omdat de mooie natuur goede outdooropties biedt

Je zou het misschien niet verwachten, maar verschillende eilanden bieden ook veel opties voor wandelingen en mountainbiken. Dus mocht je wat avontuurlijker aangelegd zijn, dan kun je ook op de eilanden je ei kwijt.

9. Omdat je nooit genoeg kaas kunt eten

Echte kaasliefhebbers kunnen op de Canarische Eilanden hun hart op halen, want op elk eiland wordt minimaal één eigen kaas geproduceerd. En dat de kazen niet de minste zijn, bewijst het feit dat de kazen al eens de World Cheese Awards hebben gewonnen!

gastronomia-ss-02

10. Omdat de wijnen van wereldklasse zijn…

Grappig feitje: mijn vader had ooit een wijnbedrijf. Dat bestaat inmiddels al jaren niet meer, en stopte ermee voordat ik legaal gezien wijn mocht drinken, maar ik vermoed dat die voorliefde voor wijn toch ook door mijn bloed stroomt. Dus als je tegen mij zegt dat een bestemming wereldklasse wijnen heeft, dan móet ik daar natuurlijk naartoe. Zeker in combinatie met die kaas van hierboven.

11. Omdat je er de melkweg kunt zien

Doordat de eilanden veelal ongerepte natuur hebben, en een gunstige ligging, kun je op heldere avonden met een beetje geluk het melkwegstelsel zien. Hoe magisch is dat? Je kunt natuurlijk ook gewoon naar één van de observatories gaan, dan hangt het iets minder van geluk af ;-).

piscinas_naturales

12. Omdat je er goed kunt surfen

Twee keer in mijn leven heb ik gesurft: twee keer in Californië, waarvan één keer succesvol, en één keer een totale failure, haha. Ik zou het heel graag nog eens doen, dus ik zie het wel zitten om een week lang een lekker appartementje te huren op Lanzarote of Tenerife, en vervolgens ’s ochtends te werken, en ’s middags wat surflessen te volgen.

13. Omdat je er veel wilde dieren kunt spotten

Bij dieren en de Canarische Eilanden denk je misschien eerder aan de foto’s van je jeugdvrienden die vrolijk een kusje geven aan een dolfijn, maar dat zijn niet de enige dieren die je op de Canarische Eilanden kunt spotten. In het wild kom je gelukkig ook veel mooie dieren tegen, waaronder walvissen! Ik heb zelf alleen in San Diego wat walvissen gezien, maar dat was ook geen spectaculaire tocht (we hebben een paar keer wat water omhoog zien spurten, maar dat is het ook wel), dus ik zou graag eens teruggaan en een poging wagen op de Canarische Eilanden!

viento-y-olas-ss-09

14. Omdat er iets voor iedereen is

Zoals je misschien een beetje begint te merken: er is op de Canarische Eilanden iets voor iedereen. Grappig genoeg vroeg een andere blogger laatst advies aan haar lezers omdat ze in de winter een weekje naar de zon wil. Haar hele familie had eisen aan waar de vakantie aan moest voldoen, en ze zag door het bomen het bos niet meer. Wat er vaak werd aangeraden? De Canarische Eilanden! Dat is namelijk leuk voor iedereen… als je cultuur wilt zien, dan ga je wat dorpjes bezoeken, wil je relaxen, dan kan dat ook. En de kinderen kunnen lekker in het zwembad spelen.

15. Omdat je er heerlijk kunt ontspannen

De voornaamste reden dat mensen naar de Canarische Eilanden gaan is om even lekker te ontspannen. Alles even los te laten, en gewoon de zon op hun huid te voelen, en af en toe een teen in de zee te dopen. En dan ’s avonds lekker met je familie aan een gezamenlijke Spaanse maaltijd. De Canarische Eilanden is inmiddels synoniem aan dat echte vakantiegevoel.

16. Omdat je er Spaanse cuisine vindt

Ik ben inmiddels een aantal keer in Spanje geweest, en bij het woord ‘Spaanse keuken’ begint mijn maag direct te rommelen. Natuurlijk niet alleen voor de paella, maar ook de ham en chorizo, de kazen, en de heerlijke verse vis. Ik vind de Spaanse cuisine echt heerlijk, dus dat alleen zou al een goede reden zijn om naar de eilanden te gaan.

carnaval-ss-03

17. Omdat je er flink kunt feesten tijdens Carnival

Mocht je van een feestje houden, dan moet je natuurlijk in de Mediterrane landen zijn, en ook de Canarische eilanden kunnen er iets van… Carnival schijnt er één groot kleurrijk, luidruchtig en gezellig feest te zijn.

18. Omdat het beeldschoon is…

Kijk zelf maar…

piscinas_de_roque_prieto-gran_canaria_0

19. Omdat het goed betaalbaar is

Hoewel misschien niet de voordeligste vakantiebestemming van Europa, toch zijn de Canarische Eilanden een voordelige vakantiebestemming. De Eilanden zijn wel iets duurder vanwege het toeristische karakter, maar nog steeds geen Ibiza of Zuid-Frankrijk in het hoogseizoen. Zeker in het naseizoen kun je er vaak voor erg weinig geld een weekje naartoe. Super slim dus!

20. Omdat je er een hole in one kunt slaan

Ik heb de hand-oog coördinatie van een schaap, maar mocht er iemand gezegend zijn met wat talent voor golven; op de Canarische Eilanden kun je je slag slaan (haha, snap je hem?!). Het eiland staat onder golfers bekend als een zeer goede bestemming door de hoge kwaliteit golfbanen.

golf_0

21. Omdat er meer is dan je denkt…

Wist jij dat er zo veel te beleven was? Niet toch? Ik ook niet, tot ik er wat meer research naar ging doen! Ik denk er serieus over na om deze winter nog even een weekje naar de Canarische Eilanden te gaan, om de kou te ontsnappen, en zoals je ziet ga ik me echt niet vervelen. Ik kan niet wachten!

Zie meer redenen op http://www.hellocanaryislands.com.

Ben jij wel eens naar de Canarische Eilanden geweest? Welke is jouw favoriet?

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door het Verkeersbureau van de Canarische Eilanden. Alle meningen in het artikel zijn natuurlijk 100% van mij, zoals je van mij gewend bent :-). Alle foto’s komen van het Verkeersbureau en zijn met toestemming gebruikt.

Misschien vind je dit ook interessant

11 reacties

lizette 8 december, 2016 - 08:57

De Canarische eilanden zijn inderdaad heerlijke bestemmingen! Ik ben een paar weken op Gran Canaria geweest en was verrast door de mooie natuur, de prachtige baaien en de diversiteit op één eiland. Volgend jaar staat een ander eiland op de planning, want ik ben wel nieuwsgierig naar meer!

Plaats een reactie
Denise - Follow my footprints 8 december, 2016 - 09:42

Ja, ik ben naar het mooie Gran Canaria geweest (heel veel van gezien, het binnenland is zo mooi!) en naar La Palma. Helaas is het er niet altíjd mooi weer (dat schreef ik toevallig gisteren nog op mijn blog, maar dat was echt pech hebben); maar het zijn wel echt schitterende eilanden.
Ik wil heel graag nog naar Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura en vooral naar La Gomera. Ook naar El Hierro ben ik benieuwd.

Plaats een reactie
Amber 9 december, 2016 - 10:07

Ik ben in mijn jeugd vaak op de Canarische Eilanden geweest, meestal Fuerteventura. De laatste jaren vlieg ik weer iedere winter mijn ouders achterna, nu naar Lanzarote. Aanraders zijn Corralejo op Fuerteventura, een stadje met een leuke sfeer, maar ook voldoende stranden in de buurt. Vooral op Fuerte is het zo dat je daar vooral heen kan voor een actieve vakantie, ik heb daar vele uren surfend doorgebracht.

Over 2 weken zit ik weer op Lanzarote, aan de rand van een surfdorpje. Bezoek als je op Lanzarote bent zeker de (toeristische) dingen van Cesar Manrique. Huur een auto of mountainbike en beklim zelf die vulkaan en ga surfen! Verder is een verborgen pareltje Isla Grandiosa, waar je binnen een dag de leukste strandjes kan verkennen per mountainbike. Maar mijn ultieme tip is toch wel, ga mountainbiken en van de autowegen af, zo kom je op de mooiste plekjes natuur.

Waar Lanzarote en Fuerte vooral sportieve eilanden zijn, ben ik ook een keer op Gran Canaria geweest. De stranden zijn daar mooier, maar dat zie je ook terug in de toeristische sfeer. Ga als je daar bent dan ook met de auto weg van de toeristische stranden en trek er een dagje op uit om de echte natuur te zien. Tenerife is vergelijkbaar met Gran Canaria, dus als je meer wilt dan dagen op het strand doorbrengen raad ik je Fuerte of Lanzarote aan.

Verder, sla La Palma over als je niet van regen houdt. Door de ligging, valt daar meer dan 3x zoveel regen als op de andere eilanden. Levert dan weer wel mooie groene natuur op ten opzichte van de andere dorre eilanden, maar het is zonde als je vakantie in het water valt.

Plaats een reactie
Explorista 9 december, 2016 - 14:36

Wauw, wat een tips. Super handig Amber!

Plaats een reactie
Linda | travellersoftheworld 9 december, 2016 - 12:01

Prachtige foto’s en goede redenen. Ik ben nog nooit op de Canarische eilanden geweest, maar Lanzarote en Tenerife lijken mij echt heel mooi

Plaats een reactie
Explorista 9 december, 2016 - 14:36

Mij ook!

Plaats een reactie
Lenneke Coolen 11 december, 2016 - 19:11

Ik ben alleen op Tenerife geweest. Maar heb nog lang niet alles van dat eiland gezien. Een week Barcelona was helemaal niet verkeerd afgelopen week. Heerlijk weer, zo’n 17 graden.

Plaats een reactie
karlijn 12 december, 2016 - 19:40

Ik zou graag nog een keer naar Tenerife willen en Gran Canaria.

Ik ben net weer paar maandjes terug uit Lanzarote, daar heb ik een half jaar gewerkt in een hotel, super gezellig eiland regelmatig dingen te doen. En je moet zeker plekjes langs de kust opzoeken zoals Mirador del Rio het hoogtepunt van Lanzarote en je kijkt uit op la graciosa, Caleta de Farmara is het ook echt waard meer lokale mensen en heel veel surfers ;’). En je moet daar zeker kijken naar de plekjes van Cesar Manrique.

leuke blog.

Plaats een reactie
Hannah T. 12 december, 2016 - 21:53

Van dit artikel krijg ik meteen zin om m’n koffers te pakken :).

Ik ben vorig jaar naar Gran Canaria geweest en heb er heel hard van genoten, maar ik vond het wel duur eigenlijk. Ik zat in Meloneras.

Misschien zijn andere plekken goedkoper, dat zal wel veel variëren!

Plaats een reactie
Lisanne 24 december, 2016 - 11:37

Alle 7 eilanden zijn super leuk en mooi. En zoals je al beschreef heeft elk eiland zijn eigen karakter. Ik zou je aanraden om een huisje of hotel te boeken met daarnaast een auto. Het is namelijk echt een aanrader om met de auto het eiland te verkennen!

Plaats een reactie
Melissa 14 juli, 2018 - 10:36

Mooi verwoord! Ik heb tot vorig jaar op Gran Canaria gewoond, dus ik ben het absoluut met je eens!

Groepjes Melissa.

Plaats een reactie

Laat een reactie achter