27 gedachtes die ik had tijdens een vis kookworkshop

featured image - 27 gedachtes die ik had tijdens een vis kookworkshop

Pasaia2

Jongens, ik loop zo dramatisch achter met blogposts… Het is pas een week geleden dat ik in Spanje zat en nu zit ik alweer in Athene! En ik moet nog zoveel schrijven over Gipuzkoa, de prachtige noordelijke provincie in Spanje.. want er is zoveel te vertellen! Allereerst een kookworkshop met vis, een belangrijk aspect van de Baskische keuken. En als je mij kent dan is de kans groot dat je me een keer hebt aangetroffen met wangen bol van de vis. Ik ben echt een vis-lover. Zelfs in mijn ‘vegetarische’ periode, at ik nog wel vis. En dus wandelde ik moedig restaurant Ziaboga in Pasaia binnen. Om daar aan een rollercoaster van emoties te worden onderworpen.

Pasaia1


1. Een kook workshop met vis? Ik HOU van vis. Bring it on!
2. Oh, maar wacht. Dat betekent natuurlijk ook een vis fileren.
3. Het is mijn levensmotto om nooit iets/iemands organen aan te raken. Dit gaat lastig worden.
4. O my god, kijk die vissen.
5. Wauw, wat een prachtig tentje trouwens.

Pasaia4

6. Waarom raad iedereen meteen welke vis er aangewezen wordt?
7. Hoeveel vissen kan ik eigenlijk herkennen? Inktvis, garnalen, zwaardvis, en tonijn en zalm. Maar dan alleen als ze al op mijn bord liggen.
8. Ik had geen idee dat vis zo’n belangrijke rol speelde in Baskische cuisine. Al deze vissen komen uit de omgeving.
9. OMYGOD, HIJ TROK NET DE MOND VAN DIE VIS OPEN EN IK SCHROK.
10. Ademhalen, Milou. Die vis is dood.

Pasaia3

Pasaia5

Nu wel, ja. 

11. O help, we gaan de keuken in en we gaan ‘m dus echt in stukjes snijden.
12. Ik hoop niet dat ik dat moet doen, want dat wil ik dus echt niet, maar ik wil me ook niet laten kennen tegenover de rest van de groep.
13. Ah god zij dank, die man snijdt hem zelf open.
14. Dit is eigenlijk best wel interessant.
15. WOW. Zoveel bloed, smerig!

Pasaia8

Yaya zal dit visje eens een lesje leren

16. Wat fascinerend om al die organen te zien.

17. Dat hart is echt superklein.
18. O NEE! Die spetter vloog recht op de spierwitte schoenen van Lloyd. I would lose it!
19. Ik mag een vissenblaas vasthouden! Ik mag een vissenblaas vasthouden! AAAH. En hij is zo licht!
20. Oké, de vis is klaar. Nu buiten wachten op het eten. Dat kan ik wel.

Pasaia6

Pasaia7Lloyd blijft er cool onder. 

21. O god. Die calamari is alles. Ik eet nooit meer calamari in Nederland.
22. Inktvis in zijn eigen inkt? Dat klinkt een beetje dubieus. En het is ZWART.
23. O, jee, het is eigenlijk best wel lekker. Nog een hapje.
24. Ansjovis is hier echt stukken minder zout dan in Nederland.
25. Dear lord, kijk die zeeduivel. Dat is super duur in Nederland. Gaan we dat echt opeten?

Pasaia9

Pasaia10
26. De wang schijnt een delicatesse te zijn. Even proeven.
27. Life made.

Pasaia11

Pasaia12

Voor het meest goddelijke visrestaurant ooit trek je naar Pasaia, in de provincie Gipuzkoa in Noord-Spanje. Het restaurant heet ‘Ziaboga’. En ja, je zult er nog lang over dromen.

Heb jij wel eens een vissenblaas vastgehouden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 reacties

  1. Karin

    Echt heel leuk opgeschreven en de foto’s spreken voor zich… respect dat je daar stond, ik doe het je niet snel na denk!

    | Reageer op deze reactie
  2. Marja

    Wat een saai leven heb jij toch Milou.haha leuke foto’s. Geniet maar lekker, wij genieten mee

    | Reageer op deze reactie
  3. Susanne

    OMG! Dat je daarna nog wel gewoon vis at! Respect! Ik ben meer van het hypocriete niet willen zien dat het ooit een beest is geweest haha!

    | Reageer op deze reactie
  4. Sandra

    Hahahaha ik moest zo hard lachen! En nooo, die spetter op je schoen….
    Of ik weleens een vissenblaas heb vastgehouden…? Nee, wel gegeten denk ik, maar dat is weer een ander verhaal.

    | Reageer op deze reactie
  5. Gave foto’s! Spaans Baskenland staat hooooooog op mijn bucketlist, en ik houd ook nog eens heel erg van vis. Dus ja, ik vind dit een leuk artikel ;). Enne, als het om vissenwangetjes gaat ben ik altijd degene die ze er aan tafel uitpeutert. Heerlijk!

    | Reageer op deze reactie
  6. Haha wat heb je het leuk geschreven, ik moest lachen! :D Interessant om te zien dit, ondanks dat ik totaal niet van vis houd :P

    | Reageer op deze reactie
  7. uhm, even denken…. Nee, geen vissenblaas vast gehouden. Wel eens een blaaskaak, maar dat is een heel ander onderwerp. ;-)

    | Reageer op deze reactie
  8. Ik wilde net zeggen ‘Mmmm… heerlijk!’ (na het zien van de meeste foto’s), maar wat die laatste vraag betreft: nee, bedankt. ;-)

    | Reageer op deze reactie
© 2013-2018 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring