5x lekkere restaurants in Friesland & Groningen

featured image - 5x lekkere restaurants in Friesland & Groningen

Lauwersmeer17

Als Brabantse, het hoofdkwartier van de Bourgondiërs, had ik zo mijn twijfels bij de culinaire capaciteiten van de Noorderlingen. Laat ik maar gewoon eerlijk zijn. Maar dat bleek meteen ontzettend onterecht, toen ik vorige maand een weekendje rondom het Lauwersmeer verbleef. Verse producten, een grote focus op biologisch en op vis: count me in! Dit zijn 5 leuke eettentjes en restaurants in Friesland & Groningen. 

Lauwersmeer1 Lauwersmeer2 Lauwersmeer4 Lauwersmeer5 Lauwersmeer6

‘T Ailand

Alles straalt bij ‘T Ailand een passie voor het product (vis) uit. Het restaurant, gebouwd in oude garageboxen (hoe hipster!), wordt geleid door twee super gepassioneerde eigenaren, die zelf door de weeks vis vangen, om ze in het weekend te serveren in het restaurant. En het liefst vertellen ze zelf ook nog wat meer over de vis. Mocht je zelf vis willen leren bereiden, ze hebben een kookstudio. Heerlijk gegeten!

Adres: Haven 49a, Lauwersoog

Lauwersmeer15 Lauwersmeer16Lauwersmeer18

Kunstcafé De Dream

Wat een kleurrijk en origineel café is dit. En dat eten… my god. Heel veel van het verhaal achter dit café heb ik helaas niet meegekregen (Ik had ZO’N HONGER), en toen het eten op tafel kwam was ik meteen afgeleid. Maar jeeminee, wat lekker. Die tosti’s met mozzarella en truffel… de champignonballetjes… het uiensoepje. Het water loopt in mijn mond. (De foto bovenaan het artikel is ook in dit café).

Adres: Sylsterwei 21, Engwierum

Lauwersmeer19 Lauwersmeer20 Lauwersmeer21

De Posthoorn

Blijkbaar een van de meest populaire eetlocaties in Dokkum, en ik begrijp wel waarom. Het terras ligt perfect om mensen te kijken, als het zonnetje schijnt. Het eten was ook goed, vooral de biefstuk beviel me heel goed. Mjam!

Adres: Diepswal 21, Dokkum

Lauwersmeer35

Café Hammingh

Voor de beste mosterdsoep van Groningen, schuif je aan in dit oude, karakteristieke pand in Garnwerd. We moesten gebukt over de trap, en gluurden onderwel in allerlei kleine kamertjes. Hoe schattig is dit tentje. Die lekker belegde boterhammen gingen er ook wel in, voor een stevige wadwandeling.

Adres: Hunzeweg 32, Garnwerd

IMG_20150621_173019

De Gouden Karper

De perfecte afsluiter voor ons weekendje, en bovendien een leuke locatie in het schattige Winsum. Als je besluit een stukje van het Pieterpad te lopen, dan kom je door Winsum, en kun je meteen een lekkere pitstop doen. Ik at er een heerlijk stuk vlees met frietjes en mayonaise, en mij maak je daar heel blij mee.

Adres: Hoofdstraat W5, Winsum

Oftewel, er valt in de Noordelijke provincie voor bourgondiërs heel wat te halen!

Wat zijn jouw favoriete restaurants in Friesland & Groningen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties

  1. Leuk om te lezen, zo dicht bij mijn ouderlijk huis. Zowel Winsum als Garnwerd zijn vlakbij, maar grappig genoeg heb ik in beide restaurants nog nooit gegeten. Ik keek wel altijd uit op Hammingh, ik werkte namelijk in de kroeg / eetcafé tegenover.
    Als ik weer in Groningen ben maar eens met mijn mams heen!

    | Reageer op deze reactie
  2. Dineren in Scheveningen

    Het lijken mij super leuke plekjes! ga het zeker een keer bekijken:)

    | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring