;

6 zomerse bestemmingen in Europa voor nu de lente kwijt is

door Explorista

Comino10

We hadden in Nederland afgelopen weekend ein-de-lijk weer zon. Na al die maanden door weer en wind gefietst te hebben, werd meer dan tijd voor die eerste echte zonnestralen. Terwijl op social media de meest exotische en zonnige bestemmingen voorbij schuiven, zitten wij hier massaal te hopen op t-shirtjes weer (of rokjesdag, voor de liefhebbers). Nu kan ik natuurlijk niet in jullie portemonnee kijken, maar die van mij is zegt momenteel dat we niet veel verder gaan dan Europa. Geduldig wachten tot de zon doorbreekt kan natuurlijk nooit kwaad, maar ik ga je een handje helpen. Je vindt hier 6 van de meest zonnige bestemmingen in Europa zodat je alvast je summer tan kunt opbouwen voor de zomer losbarst in Nederland.

seville-106405_1280

  1. Sevilla – Spanje

Spanje is uiteraard de makkelijkste gok als het op zon in Europa aankomt. In Spanje hebben ze gemiddeld 2500-3000 zonuren per jaar, waarvan Sevilla de 3000 aantikt. Ter vergelijking, wij in Nederland komen aan de 1600-1800 zonuren per jaar. Terug naar Sevilla. Men zegt wel eens dat deze stad in uitersten leeft. Feesten zoals Feria de Abril worden uitbundig gevierd en vrijwel ieder stukje stad nodigt uit tot fotograferen. Sevilla kent ook vele lekkere gerechten en genieten van eten is iets wat ze hier (überhaupt in het Zuiden van Europa) goed kunnen. Als je het mij vraagt is laat dineren en natafelen één van de beste dingen op een vakantie. Sevilla leent zich hier uitstekend voor.

Calanques17

2. Marseille – Frankrijk

Ook in Frankrijk zijn de nodige zonnige bestemmingen te vinden, waarvan Marseille qua zonuren dicht bij Sevilla komt. Met gemiddeld zo’n 2600-2800 zonuren per jaar is de kans ook hier vrij groot dat je mooi weer treft. Marseille kent diverse parken waar je kunt genieten van het weer, waaronder Parc Borély, Parc National des Calanques en Parc Balnéaire du Prado.

14400080657_42ca2f4145_k

Bron: Harvey Barrison, Flickr

3. Sorrento – Italië

Italië is één van de mooiste landen in Europa en Sorrento is een goed voorbeeld. Helaas zijn er ook veel toeristen die die mening met mij delen en dat maakt deze stad tot een goede bestemming voor buiten het hoogseizoen. Zo struikel je niet over de hoofden en kun je je relatief rustig verwonderen over de architectuur, de kleuren en het fotogenieke dat de stad over zich heeft. Struin door de straten van Sorrento en krijg ondertussen bijna net zo’n mooi kleurtje als de Italianen!

Dubrovnik26

4. Kroatië

Een land dat nog enigszins onontdekt is als zonbestemming, maar desalniettemin een top bestemming kan zijn voor zonliefhebbers. Ik weet uit betrouwbare bron (nee oke, je kunt het hier lezen) dat Milou ook zeer te spreken is over deze bestemming. Mooi weer, goede prijzen, leuke mensen en een prachtige omgeving; een perfecte bestemming voor Explorista-fans en liefhebbers van mooi weer.

Valetta5

5. Malta

Net als in Kroatië zijn er op Malta vele mooie plekken te vinden en dat is reden genoeg om er geen specifieke stad bij te noemen (al is Valetta erg mooi). Ontdek de blauwe zeeën en mooie architectuur net buiten het hoogseizoen om in alle rust te kunnen genieten. Malta is ook heel budgetproof en dat maakt het een goede bestemming als je er even tussenuit wilt om wat zon te pakken. Het schijnt dat hier ook bijna 3000 zonuren per jaar zijn. Dat is gewoon bijna het dubbele van de hoeveelheid zon die wij hier in Nederland hebben. Dikke bonuspunten voor Malta!

Athene29

6. Athene – Griekenland

Griekenland scoort ook erg hoog als het zonnige Europese bestemmingen betreft. Dat de Griekse eilanden erg populair zijn weten we allemaal, maar ook een stad als Athene heeft dus vaak mooi weer. De disclaimer is wel dat hartje zomer in een Zuid-Europese stad nooit een goed idee is. Athene is echter perfect in het naseizoen (Milou was er in oktober). Athene heeft een hoop bezienswaardigheden zoals Acropolis, Parthenon, diverse tempels en musea. Geschiedenisliefhebbers kunnen hun geluk niet op. Kortom, als je niet zo dol bent op liggen en bakken, maar wel behoefte hebt aan zon, dan is dit een mooie bestemming.

Er zijn (gelukkig) nog veel meer locaties in Europa waar je kunt genieten van de zon. Het fijne is dat er voor iedere soort zonvakantie wel een bestemming te vinden is. Ga je voor hele dagen relaxen dan hebben Malta en Kroatië mooie plekken voor je in de aanbieding. Ben je liever bezig terwijl je aan je kleurtje werkt, dan zijn de steden wat meer de moeite waard. In ieder geval ga ik hopen dat we in Nederland op korte termijn weer mogen genieten van die mysterieuze bol warmte in de lucht, maar ondertussen tel ik af naar mijn eerstvolgende zonnige vakantie (die gaat naar Barcelona. Spanje is nou eenmaal erg geschikt voor zonliefhebbers).

Waar gaat jouw volgende zonvakantie heen?

Zomer EuropaBewaar dit artikel op Pinterest!

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

Djuli 14 april, 2016 - 08:47

Sevilla is een van mijn favoriete steden in Europa! Málaga is trouwens ook een heerlijke zomerse bestemming. Ik heb daar 5 maanden gewoond en ik mis het enorm, dus misschien ga ik deze zomer nog wel terug.

Plaats een reactie
Sabine 14 april, 2016 - 15:46

Goh door al die vrolijke zomerblogs begin ik toch de zomer wel een beetje te missen hahaha :P Wij gaan dus nergens heen, we hebben ook geen vakantie en hier begint juist het regenseizoen…

Plaats een reactie
Linda | travellersoftheworld 14 april, 2016 - 20:55

Ik hou van de lente / zomerse dagen, zo jammer dat die zo schaars zijn. Deze plekken lijken mij allemaal heel leuk, maar helaas moet ik nog even wachten tot de zomervakantie, als ik voor zes weken naar Maleisië vertrek

Plaats een reactie
Kevin 15 april, 2016 - 11:10

Komende zomer eerst een weekje naar het Gardameer bij Bardolino! Een prachtige omgeving om even tot rust te komen en een paar maanden later ga ik met de InterRail door Europa, waarbij ik wil eindigen in Istanbul (zin in).

Plaats een reactie
Explorista 15 april, 2016 - 11:12

Klinkt heerlijk! Ik wist niet dat je helemaal tot aan Istanbul kon interrailen joh :)

Plaats een reactie
Wesley Pechler 16 april, 2016 - 00:32

Van dit lijstje ben ik gewoon nog op geen van de genoemde plekken geweest! Op Sorrento na staan ze al wel allemaal op mijn lijstje though. Barcelona is héérlijk, een van mijn favoriete steden, you’re gonna love it! En mijn volgende zonvakantie is echt pas in augustus, ga in de tussentijd nog wel naar Parijs, Stockholm, Finland, Tallinn, Bremen, Brussel en Engeland maar die staan helaas niet echt bekend om hun zon. Gelukkig wel om heel veel andere dingen <3

Plaats een reactie

Laat een reactie achter

Adblock gedetecteerd

Steun ons alstublieft door uw AdBlocker-extensie uit uw browsers voor onze website uit te schakelen.