7 dingen waar ik zin in heb op mijn wereldreis

door Explorista

Nadat ik vorige week een aantal dingen deelde waar ik bang voor ben of tegenop kijk voor mijn wereldreis, deel ik vandaag iets veel leukers: dingen waar ik echt superveel zin in heb voor mijn wereldreis! Ik vond het wel leuk een beetje een genuanceerd beeld te brengen over de reis en te laten zien waar ik in mijn hoofd allemaal mee bezig ben. Nu de wereldreis echt helemaal voor de deur staat (nog twee nachtjes slapen!), word ik constant overvallen door alle dingen waar ik zó veel zin in heb. Dus vandaag is het tijd om naar de leuke kant van de reis te kijken: zeven dingen waar ik echt super veel zin in heb op mijn wereldreis. 

 

#1: Vrijheid om te gaan en staan waar ik wil

Dit is natuurlijk de ultieme. Als ik nadenk over het feit dat ik echt óveral waar ik heen wil, gewoon naartoe kan… dan voel ik vlinders in mijn buik. Het is alsof de wereld een catalogus is en ik kan gewoon kiezen. Ik heb niet per se een datum dat ik weer weg moet, ik kan gewoon lekker blijven zo lang als ik wil (als het visum het toelaat natuurlijk ;-)). Daar heb ik echt zoveel zin in. Daarbij komt ook de vrijheid dat als ik even terug moet naar Nederland of Europa in het algemeen, dat dat allemaal heel makkelijk te regelen is.

#2: Alle prachtige bestemmingen

Dit is natuurlijk een dikke nummer twee, want waarom zou je anders überhaupt gaan reizen? Ik ben echt verliefd op de aarde, en kan gewoon niet geloven hoeveel waanzinnig mooie plekjes er zijn op deze planeet. Ik ben eigenlijk nog bijna niet in Azië geweest, dus dat is iets waar ik enorm naar uitkijk. Ik hou heel erg van afwisseling, en hoe meer ‘anders’ hoe beter. Ik weet zeker dat we echt prachtige dingen gaan zien.
LaDonaira18

#3: Mooie hotels ontdekken

Ik heb eigenlijk al sinds ik een kind ben al van hotels gehouden. Het was altijd één van mijn favoriete onderdelen van reizen, want ergens anders slapen voelt altijd zó luxe (zelfs al is het niet eens zo’n luxe hotel). De afgelopen jaren verdien ik eindelijk iets meer geld zodat ik wat meer geld over heb voor hotels, en heb ik echt in wat pareltjes van hotels geslapen. Ik ben echt obsessed geworden met prachtige hotels, en hoe interessanter het verhaal erachter qua geschiedenis of design, hoe mooier. Ik heb nu al heel wat prachtige hotels op het oog die ik wil uitproberen in Azië. Het klinkt misschien echt stom, maar ik kijk hier echt enorm naar uit.

#4: Culinair mijn horizon verbreden

Dit is vooral iets waar Joris echt heel erg naar uitkijkt, haha: al het lekkere eten dat we gaan proeven. Ik ben de laatste jaren ook wel veel minder picky geworden als het op eten aankomt, en probeer echt van alles. Daar kijk ik dus ook wel naar uit. Misschien gaan we zelfs wel een kookles volgen in Thailand of India. Ik heb zin om de lokale specialiteit uit te proberen, maar ik ben ook wel iemand die van afwisseling houdt. Dat moet op de meeste plekken wel goed komen denk ik zo ;-).
DSC_0694

#5: Zakelijke creativiteit & inspiratie

Waar ik heel veel in in heb is dat ik letterlijk even weg ben uit alle ruis die hier in Nederland bestaat (zie punt 6), en daarmee komt ook een bepaalde ruimte om geïnspireerd te raken door mijn omgeving en in mijn werk. Om lekker creatief bezig te zijn, nieuwe dingen te maken, skills te verbeteren, eindelijk eens te werken aan projectjes die misschien niet heel veel geld opleveren maar die ik wél al lang wil doen. Lekker uitproberen zonder meteen een bepaalde druk te voelen. Daar kijk ik enórm naar uit.

#6: Weg uit de sleur en onbelangrijke dingen

Het borduurt een beetje voort op het voorgaande punt, maar ik merk van mezelf dat als ik op reis ben, dat ik me minder snel druk maak om dingen die er niet toe doen. Wat andere mensen aan het doen zijn, eindeloos social media checken, wat andere mensen van je vinden. Als ik reis ben ik echt lekker in het nu, en bezig met mijn omgeving en mijn werk. That’s it. Heerlijk vind ik dat. Alle bullish*t spoelt door het putje. Ik hoop dat ik dat op deze reis ook heb en zo lang mogelijk kan vasthouden.
IMG_5062
  Oud & Nieuw vieren in Parijs!

#7: Mooie herinneringen maken

Ik hoop de rest van mijn leven door te mogen brengen met mijn vriend, dus hoe leuk is het om nu zo’n avontuur aan te gaan en zulke herinneringen te maken? Dat we over zestig jaar tegen elkaar kunnen zeggen: weet je nog toen we in India waren? Dat ik de kans heb zo’n ervaring samen mee te maken, lijkt me geweldig en ik ben heel benieuwd hoe dat bevalt. Het is hoe dan ook een mooie stap in onze relatie. Hopelijk komen op termijn ook andere familieleden en vrienden ons opzoeken dus om zo’n avontuur met geliefden te kunnen delen lijkt me echt fantastisch.

Waar zou jij het meest naar uitkijken als je lang op reis gaat?

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Karlijn 26 september, 2017 - 09:31

Ah, zo heerlijk allemaal! Nummer 6 vind ik ook erg herkenbaar: op reis vind ik al die online onzin inderdaad helemaal niet meer belangrijk. Zo gek dat dat thuis zo’n grote rol speelt, terwijl ik er op reis veel gezonder afstand van kan nemen. Geniet enorm van jullie fantastische avontuur!

Plaats een reactie
Explorista 26 september, 2017 - 19:33

Maf is dat hè? Ik hoop dat ik dat een beetje kan vasthouden. Dankjewel!!

Plaats een reactie
Jessica 28 september, 2017 - 12:23

Allemaal helemaal waar! En met wat afstand van Nederland krijg je inderdaad weer een hele hoop nieuwe ideeën en je kunt je dagen ook lekker anders indelen. Als ik in Nederland om 5 uur ’s ochtends aan het werk ben kijkt iedereen me gek aan, maar als dat voor mij een productieve tijd is moet ik dat toch lekker zelf weten? Ik ben benieuwd wat voor nieuwe projecten je de komende tijd gaat uitvoeren, want jou kennende zit je boordevol ideeën! :)

Plaats een reactie
Explorista 2 oktober, 2017 - 05:49

Haha ik zie jou al helemaal zitten om vijf uur ’s ochtends. Ik kijk erg uit naar wat de afstand me gaat brengen :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter