Accommodatie: De beste hotels in Spaans Baskenland

Best hotels in - Accommodatie: De beste hotels in Spaans Baskenland

Inmiddels ben je natuurlijk door mijn enthousiaste blogposts en de betoverende plaatjes uit Gipuzkoa & Urdaibai helemaal overtuigd dat een tripje naar het Spaans Baskenland niet op je bucketlist mag ontbreken. Bien sur. Maar dan moet je ook ergens slapen hè? Laat ik nu net de leukste hotels in Urdaibai en Gipuzkoa getest hebben. Hier mijn aanraders.

Hoteltorrezumeltzegi1

Hotel Torre Zumeltzegi

Een hotel dat zich bevindt in een huis dat druipt van de historie? Dat is Hotel Torre Zumeltzegi. Dit oude, maar compleet gerestaureerde gebouw was lange tijd boerderij, maar daarvoor was het het huis van de graaf van Oñati. Momenteel een klein, prachtig plaatsje, maar ooit een belangrijke plek in het graafschap. De beste graaf besloot wie er werkte, wie er stierf, en dook met pasgetrouwde bruiden in bed (dat was de wet, weet je wel). Het gebouw kwam een paar generaties geleden in de familie van de hoteleigenaar. Wakker worden kan in één van de heerlijke kamers met uitzicht over de vallei, en overigens wordt in het restaurant ook geen slecht maaltje bereid (ehm.. echt heel erg lekker dus).

HotelHigeralde1

Hotelhigeralde2

Casa Rural Higeralde

Dat ik wilde trouwen met de eigenaar van Casa Rural Higeralde mag duidelijk zijn. Hallo… wie wil er niet wakker worden naast een leuke bask met donkere krullen, een geweldig talent voor koken, en een uitzicht op Spanje én Frankrijk? Dat bedoel ik. De bed & breakfast ligt in de heuvels rondom Hondarribia. 

Aristieta3 Aristieta2

Aristieta Baserria

Weer zo’n schattige, kleine b&b gerund door een lief echtpaar. Vlak buiten Gernika, midden in het ecoreservaat Urdaibai, prijkt het traditionele Aristieta Baserria. Op het land groeien groenten en fruit die de familie verkoopt op famers markets, en alles gebeurt in het hotel ook zo ecologisch verantwoord mogelijk. En ja: die bedden liggen goddelijk.

HotelLondres1

Hotel Londres

Als je me vraagt wat het beste hotel is waar ik het afgelopen jaar sliep, dan komt Hotel Londres toch wel erg hoog uit de bus. Dit luxe hotel is een icoon in San Sebastian. En het is makkelijk om te zien waarom. Ooit noemde spionne Mata Hari het hotel haar hoofdkantoor (ze kon vanuit haar kamer het casino in de gaten houden). Dat ze niet afgeleid werd door het prachtige uitzicht op de baai van Donostia (San Sebastian) is me een raadsel. KIJK DAN NAAR DAT UITZICHT. Niet echt budget-verantwoord, maar af en toe mag je jezelf trakteren, niet waar?

San Sebastian4

Welk hotel spreekt jou het meest aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties

 1. Eva - eighty7

  Hotel Torre Zumeltzegi ziet er heel gezellig uit! En die naam alleen is al leuk :))

  | Reageer op deze reactie
 2. Marjolein

  Ik heb mijn eindwerk gemaakt over het Baskenland en ik ga zeker akkoord met je posts erover!

  | Reageer op deze reactie
 3. langemakki

  Spaans baskenland is top en eten bij Azurmendi is werelds ;-)

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring