Accommodatie: Ecomama hostel

Ecomamahostel6

Hostels: ze zijn echt zeker niet de vieze, vuige verzamelplekken van dronken jongeren op een gap year. Tenminste, niet als je in de juiste verblijft. En die adresjes zoek ik, en probeer ik voor jullie. Onlangs verbleef ik in het toffe Ecomama hostel aan de Valkenburgerstraat in Amsterdam. Groen, hip en betaalbaar!

Je moet even zoeken, want het zit verstopt achter koffietentje Filter (beste ontbijt ever!), maar eenmaal binnen valt meteen het superleuke interieur (en de superleuke receptionist..) op. Een grote common room die is ingericht alsof het is weggewandeld uit een design magazine, met lekkere stoelen, een lange eettafel, planten, fietsen aan de muur (die je kunt huren) en een geweldige open keuken.

Ecomamahostel8 Ecomamahostel4

Even verderop tref je een gigantische tipi aan, waar ’s avonds door de gasten lekker met elkaar wordt gechilled. Wifi is goed en gratis. Het hostel heeft naast een aantal dorms met meerdere bedden (ik verbleef in een zes persoons girls only dorm), ook een aantal private rooms, die je aantreft rondom de common room. De douches en toiletten zijn brandschoon, en helemaal super zijn de mandjes met achtergelaten toiletspullen die bij de wasbakken staan. Ik was mijn tandpasta vergeten, en kon zo een tube gebruiken die daar nog lag. Ideaal!

De dorms zagen er anders uit dan ik gewend was. Geen kille stapelbedden, maar allemaal normale ‘platte’ eenpersoonsbedden. Aan de muur modeshoots en reclamefoto’s. Net alsof ik weer terug was in mijn tienerslaapkamer. Het bed lag lekker, maar het kussen was wel wat slap. En jammer genoeg zat het stopcontact onder mijn bed, waardoor ik plat op de grond moest liggen om mijn telefoon op te kunnen laden. Wat ik erg leuk vond is dat het hostel elke dag activiteiten organiseert voor de gasten, waar je je op in kunt schrijven, en waardoor je Amsterdam beter leert kennen.

Ecomamahostel5 Ecomamahostel2

’s Ochtends schoof ik aan bij het naastgelegen koffietentje Filter, waar ik een megalekkere schaal met yoghurt, fruit, noten en granaatappelpitjes at. Echt amazing, en zeker een aanrader. Al met al heb ik een prettig verblijf gehad en zou ik het hostel aanraden! Ook leuk: alles in het hostel wordt zo groen mogelijk gedaan. Verblijf vanaf €29 per nacht, minimaal 2 nachten.

Ecomamahostel3 Ecomamahostel1 Ecomamahostel7

Wat vind jij van dit hostel?

Ik verbleef in Ecomama op uitnodiging van het hostel, maar ik ga alleen samenwerkingen aan waarbij ik eerlijk mag schrijven over mijn ervaringen!

11 comments

 1. Simone

  Wat een leuk hostel is dit zeg. Ziet er totaal anders uit als mijn beeld bij een hostel. Waar ik dus eigenlijk nooit verblijf… Nu is dit in Amsterdam dus dan wel erg dicht bij huis maar anders had ik er zeker een keer gaan slapen!

  Beantwoorden

 2. Tessa

  Wat ziet dit er onwijs leuk uit! Ik had nog nooit van dit hostel gehoord en als ik het zo zie vind ik het haast jammer dat ik bij Amsterdam in de buurt woon ;).

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Haha, nou dat is ook een gelukje op zichzelf!

   Beantwoorden

 3. Petra

  Wauw, ziet er supergoed uit!

  Beantwoorden

 4. Karlijn Travels

  Dit ziet er geweldig uit! Ik ben nog steeds dol op het hostelsfeertje en ik vind het zo gaaf dat er steeds meer van die mooie designhostels bij komen. Op een dorm slaap ik niet meer, maar een tweepersoonskamer in een hostel is perfect, zeker op duurdere bestemmingen!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Absoluut! Ik ben ook wel dol op de privacy die komt kijken bij een privékamer. Ik vind het ook echt leuk om al die designhostels te zien :)

   Beantwoorden

 5. SuusjeQ

  Dat ziet er leuk uit! Leuke buitenlandse toeristen ontmoet? ;-)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ha helaas. Ik had nog een deadline dus heb heel saai zitten werken. Maar de Engelstalige receptionist….. ;-)

   Beantwoorden

 6. Marcella

  Ziet er gaaf uit Milou!

  Beantwoorden

 7. Linda

  fijne stek! Hihi, jeej voor leuke receptionisten en granaatappelpitjes!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *