Accommodatie: Generator Hostels Copenhagen

Generatorhostels12

Ik was eigenlijk niet van plan in een hostel te slapen… Ik hecht nogal aan mijn slaap, namelijk. Maar nadat ik gillend wegrende van mijn couchsurfing-host (mijn hygiëne-niveau is niet bijzonder hoog, maar dat van hem sloeg alles), had ik toch een slaapplaats nodig. Ik besloot een hostel te kiezen, gezien het feit dat mijn zoektocht naar een nieuwe host weinig vruchtbaar leek.

Op hoop van zegen drukte ik op ‘boek’ voor twee nachten bij Generator Hostels Copenhagen. En die locatie maakte een grote impact op de manier waarop ik voortaan reis.

Generatorhostels1

Generatorhostels2

Generatorhostels7

Generatorhostels8

Bij binnenkomst viel me meteen op hoe kleurrijk en relaxed het pand overkwam. Gave tekeningen aan de muur, cool design, mooie lampen en hele comfy banken. De lobby heeft meerdere zithoekjes. Verschillende tafels met oude leeslampen,  een hoek met banken, een werkruimte waar je met je laptop kunt zitten, een bar met barkrukken en een hele bioscoopruimte (die er pas was bij mijn tweede bezoekje overigens). De pooltafel is een centraal punt, met daar vlak achter een fotohokje, die ik beide heb getest, natuurlijk.

Er zijn verschillende kamers beschikbaar: je hebt tweepersoonskamers, vier-, zes- en achtpersoons kamers. Vaak kun je kiezen tussen female only of gemixt. Ik bleek als enige vrouw voor een ‘mixed dorm’ te hebben gekozen, wat inhield dat ik twee nachten met exclusief mannen sliep (wat wel vaker voorkomt, maar niet zo vaak met zeven tegelijk ;-)). Persoonlijk maakt het mij niet uit of ze mijn maanlandschap van een achterwerk zien als ik mijn pyjama aandoe, maar blijkbaar denken veel vrouwen daar anders over (prima!). Alle kamers hebben douches (in mijn geval 2) en een toilet. Elk bed heeft een stopcontact en een lampje. Je spullen kun je opruimen in de grote lade onder het bed. Vergeet dus je hangslot niet. Als je dingen als een handdoek of slotje vergeet, kun je die trouwens bij de receptie kopen. Wat ik, naast het leuke design, de fijne bedden (een zeldzaamheid  in hostels!) en het relaxte personeel en sfeer, fijn vond was hoe schoon het hostel was. Je kon er echt van de grond eten, en dat is voor een hostel toch niet heel gebruikelijk. Daardoor voelde de hele ervaring luxe aan.

Generatorhostels3

Generatorhostels5

Generatorhostels9

Generatorhostels11

Ik was voor het eerst in mijn eentje op reis, toen ik belandde in het Generator Hostel Copenhagen. En ik had me nergens meer thuis kunnen voelen, denk ik. Een beetje onwennig nam ik plaats in de lobby, hopend op een uitnodiging om met een groepje te gaan eten of stappen. Ik had weinig zin om in mijn eentje te moeten eten. En na drie minuten had ik een groep nieuwe vrienden, met wie ik de rest van het weekend spendeerde… lachend, feestend, etend en kletsend. Ik ga ze binnenkort opzoeken in Londen. Het heeft me een fervente soloreiziger gemaakt.

Ook de tweede avond maakte ik meteen vrienden waarmee ik uit eten ging. En dat is de kracht van hostels in het algemeen, denk ik. De drempel voor contact ligt zo laag. Iedereen is er met hetzelfde doel en eenzelfde open instelling. En als dat contact plaatsvindt in een betaalbaar hostel, met een TOPlocatie (vijf minuten van Nyhavn vandaan), een leuk design, en relaxte sfeer… Wat wil je dan nog meer? Generator Hostels Kopenhagen heeft echt een plekje in mijn hart gekregen, en ik zou je de locatie ontzettend aanraden!

Generatorhostels10

Generatorhostels6

Generatorhostels4

Wat is jouw favoriete hostel ter wereld?

21 comments

 1. Nanda

  Mijn eerste hostel was zo stom, dat ik nooit meer in hostels geslapen heb :-D. Ik weet dat het anders kan hoor! Super, met wie vloog je naar CPH?

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ik vloog met KLM. Dikke prima :-) Haha er zijn echt heel veel mooie, stijlvolle, zelfs luxueuze hostels. Ik zou ze zeker aanraden!

   Beantwoorden

 2. Esther

  Er zijn zo veel leuke design hostels! Ik ben van plan om ze allemaal af te lopen. The Generators zijn idd geweldig. Ik vond BaxPax in downtown Berlijn ook een aanrader. Gloednieuw toen ik er was (dus inmiddels een paar jaar oud), héél fijn ingericht, snel contact met anderen en vlakbij het leukste uitgaansgebied van Berlin. Toll ja!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Leuk! Ik ben ook echt dol op luxe hostels. :-D

   Beantwoorden

 3. Natasja

  Ik leefde in Australië tien weken in hostels, van hot tot not. Vond het meestal een fijne ervaring en het is inderdaad super makkelijk om mensen te leren kennen! Deze is het overwegen waard als ik nog eens naar Kopenhagen ga.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Absoluut, zou deze iedereen aanraden. Heel fijne sfeer :-)! Tien weken is lang, jeetje!

   Beantwoorden

 4. Esther

  Dat ziet er voor een hostel erg leuk uit inderdaad! Goede keuze als ik nog eens naar Kopenhagen ga.
  Inmiddels ga ik niet heel vaak meer naar een hostel toe. Wat me wel opvalt is dat er soms heel veel verschil tussen hostels zit. Bij de ene waan je je in een 3-sterrenhotel en bij de ander in een vies, stinkend hol.
  Waar ik goede herinneringen aan over heb gehouden is bijvoorbeeld Hostal Venecia in Valencia. Heel centraal, schoon, goed uitzicht.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Goede tip! Ik denk dat je tegenwoordig veel informatie kan vinden op internet over hostels. O.a. op hostelworld. Daar kun je uit de comments en rating al veel halen om een idee te krijgen van de kwaliteit van een hostel. :-)

   Beantwoorden

 5. Wesley Pechler

  Mooie foto’s, ziet er echt goed uit! Ik ga als het even kan ook altijd voor de single rooms maar Kopenhagen was toch wel zo vies duur dat ik voor augustus ook mijn eerste hostelovernachting in een slaapzaal heb geboekt bij Copenhagen Backpackers Hostel. Ben benieuwd!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ja, laat maar weten hoe het bevalt :-). Kopenhagen is niet goedkoop inderdaad!

   Beantwoorden

 6. Marieke

  Ik ga dit weekend voor het eerst naar een hostel (met jou!) dus ik ben héél benieuwd!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Jaaaa, ik ben ook benieuwd hoe die gaat bevallen :-) Vergeet geen eigen handdoek/douchespullen/hangslotje :-)

   Beantwoorden

 7. Marcella

  Ik heb nooit in een hostel geslapen, maar deze zou ik absoluut overwegen! Ziet er goed uit en klinkt nog beter in jouw omschrijving. Ja, dit lijkt me wel wat. Tof dat je zulke fijne contacten legde en straks naar Londen gaat om mensen op te zoeken. Leuk!!

  Beantwoorden

 8. Janneke

  Leuk dat je op mijn stukje hebt gereageerd op stopandstare.nl! Inderdaad ook een West-Brabo. Ik heb in Australië in héél veel hostels gezeten .. sommige heel tof en sommige echt belabberd, maar elke hostel-overnachting brengt een leuke herinnering bij me naar boven. Verder heb ik vorig jaar twee nachten doorgebracht met een vriend in een hostel in Porto, Portugal. Tattva Design Hostel, echt een dikke aanrader. Staat een geweldig koppel in het restaurant en het is zo’n leuke stad! Groetjes,

  Beantwoorden

 9. Tea - theFourOhSeven

  Generator in Londen en Dublin zijn lang na niet zo hip. Mijn favoriete was Franks in Riga! En eentje in Dublin (waar ik de naam alweer van vergeten ben) daar heb ik de tofste tijd gehad.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Dat heb ik inderdaad wel vaker gehoord over Londen! Maf dat dat zo kan verschillen!

   Beantwoorden

 10. Angela

  Klinkt als een erg fijn hostel! Ik raad de hostels van Plus ook ontzettend aan! Best wel goedkoop en nog vrij veel luxe voor de prijs!
  Liefs,
  Angela

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Goede tip! Dankjewel :-)

   Beantwoorden

 11. Anne

  Ooh, dit is het hostel waar je naar toe ging toen we in Kopenhagen waren, denk ik? Wauw! Het ziet er echt heel erg gaaf uit :o

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ja, klopt! Daar ben ik nog even langsgegaan om foto’s te maken :-)

   Beantwoorden

 12. Tasha

  Tof artikel! Heb hem net geboekt voor een weekendje CPH solo, dus ben benieuwd :)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *