Accommodatie: Ibis Rotterdam City Centre

IbisRotterdam6

Als je gevraagd wordt om te slapen in een nog ONGEOPEND hotel, en bovendien een Ibis-hotel, dan zeg je ‘ja’. Aldus hoofdstuk 23, paragraaf 11, regel 3 van ‘Het Handboek des Levens’ van Milou. Als kind stond ‘Ibis’ voor mij gelijk aan vakantie. Op onze wintersportvakantie reden we altijd in twee dagen naar Saas Fee in Zwitserland, met een overnachting vlakbij Zürich. Ieder jaar in, jawel, hetzelfde Ibis hotel. ’s Ochtends trok ik de gordijnen open, en zag ik elke keer dezelfde besneeuwde berg en wist ik: het gaat beginnen.

Ook in andere steden sliep ik vaak in Ibis. Een betaalbare no-frills keten, met goede prijs-kwaliteit verhouding. Maar, dat gezegd hebbende, het was wel al jáááren geleden dat ik er voor het laatst mijn hoofdje op een kussen neerlegde. En bovendien was dit hotel gloednieuw (hij gaat pas vrijdag open voor gasten). Alle tienduizenden hotelkamers van Ibis zullen worden omgebouwd tot de kamer zoals ik degene waar ik in sliep, als één van de eerste twintig mensen ter wereld (!). Hoe was dat?

IbisRotterdam5

IbisRotterdam1

Het nieuwe Ibis-hotel aan de Wijnhaven in Rotterdam, kent 139 kamers die voor €49/€59 per nacht verhuurd worden. Het hotel ligt vlak om de hoek van station Blaak en in de buurt van super leuke café’s, winkeltjes en restaurants. Ik ontdekte de omgeving per fiets, maar daarover later (in een ander verslag!) meer.

Ibis heeft zeven verdiepingen. Ik sliep ook meteen op de bovenste verdieping. De kamer is gemiddeld qua grootte, ruim genoeg en van alle gemakken voorzien. Voor het bed hangt een grote tv, op een wand die heel ‘schoolachtig’ gedecoreerd is. Het bed is groot, de kussens hard genoeg (!), de matras heerlijk, en de deken lekker dik, zacht, en een tikje aan de warme kant. De badkamer is mooi schoon, en kent een gigantische douche. Het was ’s nachts lekker stil. Ik hoorde de deur van mijn ‘buurvrouw’ wel open en dicht gaan, maar dat was het dan ook. Ik weet dat ik een beetje als een oud wijf klinkt, maar ik vind het dus belangrijk dat het lekker stil is ’s nachts. Na om twee uur ’s nachts uit de bar in de lobby te zijn gerold (cocktails!), dook ik in bed en sliep ik als een roosje tot de wekker ging om kwart voor tien ’s ochtends. Gedesoriënteerd door de verduisterende gordijnen, die het dus heel goed doen, schrok ik omhoog.

IbisRotterdam2

IbisRotterdam3

IbisRotterdam4

IbisRotterdam7

Al met al heb ik een heerlijke nacht gehad in Ibis City Centre Rotterdam. Het was een schoon, strak en comfortabel hotel, voor een héél acceptabele prijs! Er gaat voor mij niets boven een hotelkamer voor een prettig prijsje (toch nog net iets fijner dan een hostelkamer). Godzijdank was Ibis nog net zo fijn als in mijn herinneringen. Alleen miste ik toch die besneeuwde berg.

Slaap jij wel eens in Ibis?

IbisRotterdam11

IbisRotterdam9

IbisRotterdam10

Ik werd uitgenodigd om te slapen in Ibis Rotterdam City Centre. Ik was niet verplicht om ook maar iets te schrijven over het hotel. Alle meningen zijn eerlijk, ik weiger samenwerkingen die mij verbieden te schrijven wat ik zelf wil.

Ben je benieuwd naar nog meer avonturen in dit Ibis hotel? Josie woont er twee weken en blogt over haar ervaringen!

16 comments

 1. Sandra

  Heel leuk om ieders ervaringen te lezen. Ik wilde er in eerste instantie niet over schrijven, maar ik vond het zo leuk dat ik ook wat heb geschreven (maar een heel ander stuk dan jij)! Ik vond het leuk om je te ontmoeten maar dat heb ik al drie keer gezegd denk ik ;-)

  Oh en goed trouwens van je disclaimer, dat heb ik er niet bij staan… Zou ik eigenlijk ook moeten doen!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ik ga je stuk lezen! Ik denk dat je zelf het beste kunt besluiten hoe je zoiets aanpakt. Ik voel me erg prettig bij een disclaimer :-)

   Beantwoorden

 2. Fleur

  Leuk artikel! Ik heb wel eens in een Ibis hotel geslapen en dat beviel me toen erg goed!

  Beantwoorden

 3. Alexandra

  Leuk stuk! Hotel ziet er goed uit. :)

  Beantwoorden

 4. Dionne

  Wauw! Wat gaaf! Dat lijkt mij een leuke ervaring!

  Beantwoorden

 5. Marloes | Budgetproof.nl

  Joehoe mede-fanatiekeling, wat een fijne blogpost weer. Grappig om het nu ook eens te lezen terwijl ik er zelf bij was ;). & amen: rust in een hotel is very mucho imporante.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Yes! Old ladies-fanatiekelingen represent!

   Beantwoorden

 6. Bianca

  Super gaaf om als eerste te mogen slapen in een hotel!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ja wel hè? Heel bijzonder.

   Beantwoorden

 7. Tom

  Leest lekker weg zeg. En wat grappig dat iedereen dat warme dekbed is opgevallen. Later vandaag zet ik m’n hotspots online en daarna nog een Ibis-stukje. Ik zal je wel ff mentionen in die laatste, voor een genuanceerd beeld van het hotel hahaha

  Zoals Sandra al zei; die disclaimer is idd erg goed! Mag ik ‘m (ook) jatten? ;)

  Verder ook erg tof blog, keep it up!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Wat leuk! Ik ga vandaag zeker je blog lezen. En natuurlijk mag je mijn disclaimer overnemen. Hoe meer bloggers met een goede disclaimer = hoe beter :-D Succes met jouw site!

   Beantwoorden

 8. Annebelle

  Ik sliep een keer in een Ibis vlakbij bij Parijs en die beviel ook prima! Vooral het ontbijt viel in de smaak :P

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Haha dit ontbijt was ook heerlijk, maar wel extra uitgebreid voor het bloggersevent :-)

   Beantwoorden

 9. DeniseM

  Hé, wat leuk, jij was er vandaag. Ik heb er gisteren ook over geschreven.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ja! Ik was er in augustus al op het bloggers event, dus mooie aanleiding om hem nog eens te pluggen :)

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *