Accommodatie: King Kong Hostel

KingKong13

Er bestaat een plek waar je vrienden voor het leven (of in ieder geval je reis) maakt, waar je chillt omgeven door het hipste design, feest, eet, slaapt en werkt… en dat kost vaak niet meer dan €20 per nacht. Wat? Ik heb het over hostels natuurlijk: mijn lievelingsplek om te verblijven. In Rotterdam opende afgelopen weekend het hippe King Kong Hostel, en ik mocht blijven slapen.

KingKong6

KingKong1

Mocht je nog denken dat hostels beschimmelde bezemkasten zijn waar dronken backpackers over elkaars sokken heen kotsen, en je een slapende vreemdeling in je bed aantreft als je om vijf uur ’s nachts de kroeg uitrolt, dan heb je een verouderd beeld. Goed, die slapende vreemdeling trof ik dus wel aan op mijn bed, in Kopenhagen, maar tegenwoordig zijn er heel veel hostels waar het zo schoon is dat je van de grond kunt eten. En een heel aantal hostels bevat meer kunst dan een gemiddelde galerie.

KingKong3

KingKong2

En zo ook King Kong Hostel. Het hostel is er op ingericht om mensen te ontmoeten en inspireren, met zithoekjes op verschillende niveau’s, een bar, een buitenplaats met zitzakken (<3), een filmkamer, keukens, en natuurlijk de slaapkamers, die allemaal in verschillende stijlen zijn ingericht.

King Kong heeft 150 bedden. Op de locatie bevond zich ooit een casino, een tattooshop, en een bordeel. Allemaal dingen die je niet verbazen, gezien het hoge hipheidsgehalte van de locatie en het personeel. Het is hard zoeken naar mensen zonder tattoo, gaaf kapsel, of kleurrijke outfit.

Ik mocht het hotel testen, en mijn eerlijke mening geven. Bij deze dus de pro’s en con’s.

KingKong4

KingKong5

Pro

– De locatie. Het hostel bevindt zich aan de Witte de Withstraat, midden in het centrum. In de straat struikel je over kroegen, café’s en terrasjes. Gezellig met een hoofdletter G.

Elk bed heeft een grote locker (vergeet je slot niet!), een lampje en een stopcontact. Zo. Handig.

– Gratis Wifi. Een hostel zonder wifi is als een transatlantische vlucht zonder entertainmentsysteem. Niet te doen. Het wifiwachtwoord van King Kong staat gewoon in de muren gegraveerd.

– Het design. Hoewel ik me altijd niet hip genoeg voel als ik me in een ruimte vol kunst begeef, had ik dat gevoel niet in King Kong hostel. Ik voelde me vooral gewoon geïnspireerd, en verwonderde me in elke ruimte weer over de gave neon-teksten, stijlvolle inrichting, en hippe ruimtes.

– De lay out. De ‘begane’ grond bestaat alleen al uit vier ‘verdiepingen’. Tegenover de receptie is een hoekje waar je kunt relaxen met een tijdschrift, een paar treden hoger kun je met je laptop werken of naar de buitentuin, een paar treden lager is een bar, en nog een paar treden lager is de relax/film-ruimte. Heel speels, en heel leuk. (Niet rolstoelvriendelijk, dus)

KingKong8

KingKong9

– De prijs. Vanaf €16,50 verblijf je al in een slaapzaal, en vanaf €35 heb je een privékamer. Echt heel erg voordelig, voor Nederlandse begrippen. Valt zeker binnen mijn budget, en ik vind het hostel het geld ook echt waard.

– De sfeer. Ik voelde me thuis in het hostel. Het personeel was aardig. De sfeer gemoedelijk. Een ‘alles kan, niets moet’-idee. Bij een hotel heb ik vaak het idee in de gaten te worden gehouden, bij dit hostel kun je gewoon lekker een uur op een bank hangen, en niemand die er gek van op kijkt.

– De regendouche. Ehm. Een regendouche in een hostel. Die meteen op de juiste temperatuur staat ingesteld. Need I say more?

KingKong10

KingKong11

Con

– Het hostel is gehorig. Hoewel de locatie top is, sliep ik aan de voorzijde van het hotel op de eerste verdieping. Vlak boven alle kroegen dus. Met een raam dat ik met geen mogelijkheid helemaal dicht kreeg. Ook had ik de hele tijd het idee dat er mensen in mijn kamer liepen, terwijl die voetstappen op de gang waren. Zonder oordoppen had ik tot een uur of drie niet kunnen slapen.

– De bedden vond ik onprettig. Een goedkoop hostel hoeft niet per se slechte bedden te betekenen, maar ik vond mijn bed erg oncomfortabel. Het matras was heel hard, en het kussen juist super zacht. Het dekbed was wel goddelijk, trouwens.

KingKong12

KingKong14

Kortom: Een heerlijk hostel met ongedwongen en creatieve sfeer waar je voor prima kunt neerstrijken als je Rotterdam ontdekt of een stapavondje hebt. Ik zou er zeker verblijven als ik een keer een vroege afspraak in Rotterdam heb, of een weekendje in de stad verblijf.

Kom jij graag in hostels?

KingKong15

KingKong16

Ik was uitgenodigd op de opening van King Kong Hostel om het hostel te testen. Mijn meningen zijn altijd honderd procent eerlijk. Ik weiger samenwerkingen waarbij ik niet eerlijk mag zijn.

16 comments

 1. Dionne

  Ziet er echt tof uit!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Yes, dat was het zeker!

   Beantwoorden

 2. Sheelagh

  Mooie foto’s. Het was erg leuk! Ik vond het bed juist weer best wel oké…

  Beantwoorden

 3. Yvon

  Had er al het een en ander over gehoord & gelezen. Zo te lezen is het echt een toffe plek, denk dat ik er wel zou overnachten, mocht ik ooit eens een weekendje Rotterdam doen.

  Beantwoorden

 4. Judith

  Ik vind hostels echt ideaal! Alleen moet je wel maar net leuke mensen hebben waarmee je je kamer deelt, want heb het ook wel eens minder getroffen..

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Dat klopt. Maarehh.. vertel! Altijd leuk om te horen ;-)

   Beantwoorden

 5. Reismeisje

  Wat een veeeeheeeet hostel zeg :-)! Kende ’t nog niet, zeker eentje om te onthouden!

  Beantwoorden

 6. Annika

  Is die 35 euro voor een eenpersoonskamer? Want als het voor 2 personen ook kan, is het echt cheap en nog interessanter!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Nee, bij hostels is het (vrijwel) altijd de prijs per persoon. Helaas!

   Beantwoorden

 7. kim

  ziet er leuk uit!

  Beantwoorden

 8. Sandra

  Ik heb één keer in mijn leven in een hostel geslapen, in Sevilla. Man…. wat een ervaring. Voor mij vanaf toen geen hostel meer. Maar ja. Nu kom jij met deze blog….. Dit ziet er een stuk leuker uit als het hostel in Sevilla!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Oh no! Wat was er mis?

   Beantwoorden

 9. Marcella

  Ik kom weinig in hostels, ik sliep er ooit in Barca. Kingkong ziet er tof uit zeg! Ik las dat ze ook 2-persoons kamers hebben, dat lijkt het me wel wat. Ik kon niet bij de opening zijn (Parijs) dus misschien kom ik een andere keer nog even ‘ kennismaken’.

  Beantwoorden

 10. Alisa

  Hahahah! Ik moest lachen! heel creatief en humoristisch geschreven!
  Top, ga zo door!

  Beantwoorden

 11. Elianne

  Dat hostel ziet er echt gaaf uit!
  Toevallig heb ik de afgelopen dagen nog een in hostel geslapen (in Oostende). Het matras was daar ook hard en het kussen te zacht. Daar betaalde ik met een korting 20 euro per nacht maar wel met ontbijt. Er stonden maar 3 bedden op de kamer en de badkamer zat erbij (dus niet op de gang). Dat was in jouw hostel niet toch? Een hostel is tenminste voordelig als je alleen bent. In Thailand ook een keer in een hostel geslapen. Voor de rest nooit eigenlijk.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Dit was een vierpersoonskamer, met een badkamer en toilet op de kamer :-)

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *