; Favoriete apps: Been

Wil jij deze website steunen? Super! Dat kan door te boeken via onze partners op deze pagina!

Favoriete apps: Been

BEEN - Favoriete apps: Been

Dit is maar een korte post, maar soms vind ik iets te leuk om het niet even met jullie te delen! Sinds een paar maanden heb ik een nieuwe app die ik erg leuk vind: Been. Vroeger was ik helemaal niet van het tellen van landen waar je geweest bent. Ik vond het pretentieus, en vind (nog steeds) dat het niet de beste manier is om je herinneringen samen te vatten. Bovendien: ben je een betere reiziger als je in honderd landen één week bent verbleven, of honderd weken in één land? Daar zullen de meningen over verschillen.

Maar stiekem vind ik het toch ook wel leuk om voor mezelf bij te houden in welke en hoeveel landen ik geweest ben. En daarom heb ik de app ‘Been’ geïnstalleerd. De app is eigenlijk een soort wereldkaart die je inkleurt als je een land afvinkt waar je geweest bent. Ook geeft hij aan hoeveel landen je per werelddeel gezien hebt, en hoeveel procent dat is.

Evernote Camera Roll 20161024 213631 - Favoriete apps: Been

Ik doe mijn best, maar toch heb ik pas 12% van de wereld gezien! Ik heb wel ongeveer de helft van Europa bezocht, dus wat dat betreft doe ik mijn best ;-). Soms als ik een momentje heb in het openbaar vervoer, dan scroll ik gewoon door de lijst van landen, en droom ik over waar ik allemaal nog naartoe wil.

En realiseer ik me dat ik echt zoveel landen helemaal niet ken… Montserrat? Saint Pierre & Miquelon? Kiribati? Niue? Northern Mariana Islands? Maak je een grapje? Ik dacht echt dat ik zo’n beetje alle landen wel uit mijn hoofd kende, maar blijkbaar heb ik nog een flink gat in mijn topografie. Naast landen, kun je ook de staten van Amerika aantikken. En als je op de map klikt krijg je een ronddraaiende wereldbol te zien, met heel grote grijze vlakken die nog ingekleurd moeten worden.

Evernote Camera Roll 20161024 2213631 - Favoriete apps: Been

Sinds ik de app heb, doe ik wel iets meer mijn best om steeds nieuwe landen te bezoeken, en mijn lijstje van ‘bezochte landen’ te vergrootten. Ik ben toch een tikje competitief aangelegd, immers! En er gaat niets boven op de terugweg van je vakantie snel even je app the openen, en een nieuw land aan te vinken. :-)

Heb jij ook een favoriete reisapp?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties

 1. Kim

  De app lijkt me heel leuk, dus ik heb hem gedownload, alleen ik krijg helemaal niet zo’n wereldbol… Waar kan je dat vinden? Ik heb namelijk alleen een heel kleine kaart.

  | Reageer op deze reactie
   1. Kim

    Ja, ik heb Android. Helaas :( Ik vond die wereldbol juist zo leuk. Ik heb net wel gemerkt dat ik pas 3% van de wereld gezien heb… Daar moet snel verandering in komen!

    | Reageer op deze reactie
 2. Ik had deze app ook, maar verwijderd omdat mijn telefoon vol was. Ik vind het ergens heel leuk om een percentage te zien, maar aan de andere kant gaat het mij niet zo zeer om cijfers, maar om ervaringen :) Toch grappige app, jammer dat ik hem moest verwijderen!

  | Reageer op deze reactie
  1. Ik ken je probleem, haha. Ik heb sinds een paar maanden een iPhone met heel veel geheugen en ik ben zo blij dat ik niet constant dat ’telefoon is vol’ berichtje te zien krijg <3

   | Reageer op deze reactie
© 2013-2023 Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring