Augustus 2017: de voorbereidingen zijn in volle gang!

door Explorista

Nou, hè, hè, de plannen zijn eindelijk openbaar. Hoef ik ook niet meer zo geheimzinnig te doen. En nu zul je meteen begrijpen waarom ik de afgelopen maanden amper op reis ben geweest: we waren bezig met de voorbereidingen voor ons grote avontuur! Deze maand ben ik gelukkig wél weer even weg geweest, sterker nog: ik schrijf dit vanaf het vliegveld! Lees snel mee wat ik in Augustus deed.

Het merendeel van de maand heb ik gewoon lekker gewerkt, gedeeltelijk voor klanten, gedeeltelijk voor mijn site en ook nog een beetje aan een nieuw projectje waar ik mee bezig ben. Soms is het zo belangrijk om gewoon lekker te creëeren om te creëeren, zonder dat het per se iets op moet leveren. Vind ik lastig. Bij mij komt er toch al snel weer een plan met ambitieuze doelen op tafel. Maar dat probeer ik nu lekker te laten voor het is en gewoon iets te maken omdat ik het mooi vind.

Ik ben nog wel even weggeweest, zowel in eigen land (Rotterdam), als in het buitenland. En ik ben ook nog een heerlijk dagje weggeweest met mijn ouders en zusje. Verder heb ik een aantal films gekeken, natuurlijk Game of Thrones afgekeken, en heeeeeel veel opgeruimd in huis. Bijna alle kamers zijn nu volledig opgeruimd, wat ook wel moet, want we gaan over minder dan drie weken al ons huis uit. Ahhh!

 

Londonview

Statistieken augustus 2017:

 

Landen bezocht: 2

Nederland en Verenigd Koninkrijk. Mijn totaal aantal bezochte landen blijft op 35 steken.

Waarvan nieuw: 0

Same old, same old :-)

Plekken bezocht: 3

Rotterdam, Etten-Leur & Londen

Aantal vluchten: 2

AMS – LGW en terug!

Aantal nachten in een hotel: 3

Ik sliep één nachtje in het hippe Student Hotel in Rotterdam, en nog twee nachtjes in het prachtige Arbor Hyde Park in Londen.

TheShard

Best gelezen blogpost + eigen favoriete blogpost: Wij gaan op wereldreis (als digital nomads!)

Nou, dat mag geen verrassing heten toch? Ik zat al maanden te springen om dit met jullie te delen, maar nu was het dan eindelijk zo ver. Het artikel is waanzinnig veel geliked op Facebook, en daardoor ook heel veel gelezen op de blog. Zo leuk, ik kreeg ineens comments van mensen die ik al jaren niet meer gesproken had :) Grappig wat zo’n avontuur nu al te weeg brengt. Uiteraard is het ook mijn favoriete blogpost!

Ik heb zó’n leuke supportive groep volgers. Ik wou dat ik met jullie allemaal een kopje koffie kon doen om jullie reisverhalen te horen!

 

Hoogtepunt van de maand:

Bezoekcijfers – Niet heel belangrijk, maar toch leuk om te zien: ik tikte afgelopen maand de 40.000 bezoekers aan! Dat is een record op de website! Na de vakantie zakt dat altijd wel weer in, maar leuk is het wel!

Londen – Voordat het Grote Avontuur begint, wilde ik nog even naar Londen. Een beetje voor werk (het kan geen kwaad de banden even aan te halen voordat je zo ver weg gaat), een beetje voor vrienden en een beetje voor mijn liefde voor de stad. Elke keer als ik langer weg ben dan twee maanden, dan ga ik de stad enórm missen. En ook deze keer merkte ik echt weer dat dit mijn echte thuis is. Druk was het wel: ik rende van afspraak naar afspraak en zit nu gapend op het vliegveld. Maar het was het 100% waard :).

Voorbereidingen voor de reis – Ik ben nogal een control freak, dus ik vind het héérlijk als ik eindelijk lekker dingen van mijn lijstje kan gaan strepen. De komende weken gaan super stressvol worden, en helaas hebben we nog niet eens heel veel tijd gehad om de reis zelf te plannen, maar dat komt allemaal wel als de verhuizing goed achter de rug is. Voor nu vind ik het al fijn dat de berg to do’s kleiner wordt.

Euro Hockey Champions – Ik ben deze maand samen met mijn ouders en zusje een dagje naar de groepsfase-wedstrijden van de Europese kampioenschappen hockey gegaan. Ik kom uit een echt hockeygezin. Ik was keepster, mijn zusje verdedigster en inmiddels toekomstig bondscheidsrechter, en mijn vader is scheidsrechter. Mijn moeder doet ook vrijwilligerswerk voor de club. Kei leuk dus om met zijn allen een dagje de wedstrijden bij te wonen.

Fotografie – Ik ben lekker door aan het experimenteren met fotografie. Hoe vinden jullie de voorproefjes in dit artikel? Allemaal met mijn telefoon geschoten, maar wel op een nieuwe manier bewerkt waar ik erg blij mee ben. Like it? Hate it?

Planeview1

Dieptepunt van de maand:

Onzichtbaar?! – Echte dieptepunten heb ik deze maand niet echt. Mijn enige minpuntje is dat ik afgelopen maand echt het idee kreeg onzichtbaar te zijn. Ik kreeg echt op absurd veel e-mails geen antwoord (iedereen was nog op vakantie) en dan voel je je soms echt even lucht. Zelfs mijn tandarts reageerde niet op mijn mailtjes. Hallo?!

 

Favoriete boek van de maand:

 

Youareabadass

You Are A Bad Ass

Jen Sincero

 

Grappig genoeg heb ik dit boek dus echt wekenlang in de Kindle store bekeken, en dan vervolgens toch een ander boek gekocht. Totdat ik het ineens cadeau kreeg! Hoe leuk en hoe gepast!

Ik heb een beetje een haat-liefde relatie met self help boeken. Dat hele geforceerde eraan zit me nooit zo lekker. Ik wil mezelf niet verplichten om altijd maar vrolijk te zijn, omdat ik anders alle ongeluk van de wereld aantrek: daar geloof ik allemaal niet zo in. Toch vond ik dit boek erg leuk. Jen schrijft grappig, en hoewel het allemaal nog best aan de zweverige kant is, weet ze het leuk te verpakken en vond ik het erg vermakelijk. Ik heb zelfs een paar waardevolle dingen geleerd over mijn eigen negatieve opvattingen over bepaalde dingen. Uit de oefeningen die ik uit het boek deed kwamen echt wat eye openers naar boven, waar ik nu lekker meer aan de slag kan. Dat voelt goed!

LEES HIER MEER OVER HET BOEK.

 

Favoriete film/serie:

teh_mis_9948

 

Les Misérables

Als ik me sip voel, kijk ik altijd naar deze film en daarna voel ik me helemaal onoverwinnerlijk. Ik heb echt drie weken lang nog met deze muziek in mijn hoofd gezeten, dus het is wel duidelijk dat ik dol ben op deze film. De musical heb ik trouwens nog nooit in het echt gezien. Dat wilde ik gaan doen in Londen, maar daar had ik uiteindelijk geen tijd voor. Koop hier de film.

Mijn andere ontdekking van de maand is White Gold, een nieuwe Netflix serie. Ik vond de serie eigenlijk helemaal niet zo goed (kwalitatief gezien), maar wel grappig, en op één of andere manier bleef ik maar kijken. In drie dagen was ik door de hele serie heen. Het helpt wel mee dat twee van de hoofdrolspelers (en schrijvers) van The Inbetweeners afkomen, een van mijn favoriete komedieseries.

 

Favoriete aankoop:

42745992

Okee… ik koop dus eigenlijk niet echt dingen voor mezelf, ik ben juist veel spullen aan het weggooien. Hmm… mijn favoriete aankoop was eigenlijk mijn hotelovernachting in Arbor Hyde Park in Londen. Door de periode waarin ik reisde, plus het feit dat de pond zo slecht stond, waren alle hotels veel goedkoper dan dat ze normaal zijn. Dus daar heb ik even lekker gebruik van gemaakt door een lekker viersterrenhotel te boeken voor mezelf :)

Foto via Booking.com.

 

Ik kan echt niet geloven dat ik bij mijn volgende maandoverzicht al in het vliegtuig naar Singapore zit! Whoeee! De komende maand wordt vast heel pittig, maar gelukkig heb ik de eindstreep in zicht. Dat wordt knallen!

Wat heb jij in Augustus voor leuks gedaan?

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Jessica 3 september, 2017 - 15:48

Wat vliegt de tijd zeg, je gaat binnenkort al weg! Heb heel veel zin om je avontuur te gaan volgen :) En ik had de afgelopen maand ook veel gedoe met mailtjes die niet beantwoord konden worden ivm de vakantie. Wel irritant als je leuke ideeën wilt delen, al is het natuurlijk wel begrijpelijk. Maar ben blij dat de zomervakantie weer is afgelopen ;p

Plaats een reactie
Explorista 4 september, 2017 - 12:54

Haha same here! Ben ook blij dat het er weer op zit wat dat betreft :) Ik ben klaar om te knallen!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter