KLM Werelddeal Weken

Dít zijn de beste aanbiedingen in de KLM Werelddeal Weken (& deze kun je beter overslaan)

Ze zijn er weer: de KLM Werelddeal Weken! Als je mij een beetje volgt dat weet je dat ik al jaren zeg dat dit een héél goede tip is om geld te sparen op (voornamelijk) verre reizen, maar dat ik óók al jaren zeg dat ik echt niet élke deal een geweldige vind. Dat hoeft ook niet, er is namelijk voor iedereen iets. Ik zie dagelijks tientallen aanbiedingen van verschillende maatschappijen en bestemmingen voorbij komen, dus inmiddels ben ik best een beetje een vliegdeal-kenner. En dus besloot ik in dit artikel de beste KLM Werelddeals te selecteren, en jou te vertellen welke deals ik nou echt super vind!

Als ik goed geteld heb, heeft KLM zo’n 150 bestemmingen in de aanbieding. Gigantisch veel dus, en sowieso een kijkje waard. Van citytrips voor €99 tot verre vluchten, er zit voor iedereen wel iets bij. Hoewel ik regelmatig met budget airlines vlieg, kies ik zodra ik de kans heb voor KLM. De beenruimte,  de gratis bagage, de service, rechtstreekse vluchten en de gratis snacks en eten aan boord maken dat ik het de fijnste airline vind. Toen ze mij vroegen als expert feedback te geven op hun deals, greep ik die kans natuurlijk dan ook met beide handen aan. Mocht je nadenken over één van de volgende bestemmingen, dan zou ik snel toeslaan! De deals zijn maar tot 13 september te boeken.

* Wat maakt een deal een goede deal voor mij?
Als er allereerst een flinke korting op de normale ticketprijs zit (dus geen tientje…), en/of het een bestemming is waar je niet met andere maatschappijen veel goedkoper heen vliegt. Dit zijn dan vooral bestemmingen die zo populair zijn dat er constant aanbiedingen op zijn, zoals New York, Dublin of Cancun. Oftewel: ik selecteer dus echt de beste aanbiedingen op die locaties.

Europa

De absolute koning onder de Europese aanbiedingen is Scandinavië, en dan voornamelijk Denemarken. Kopenhagen krijg je al vanaf €99, maar ook op een aantal minder bekende bestemmingen zoals Aalborg en Billund gaan een paar tientjes van de prijs af. In Noorwegen zijn Bergen, Stavanger, Alesund en Trondheim fantastische aanbiedingen als je de fjorden van dichterbij wilt bekijken. In Zweden kun je goedkoper naar Kristianstad en Linküping, en Helsinki in Finland staat heel hoog op mijn wensenlijstje. Nog een andere goede aanbieding in Europa is Zürich, die ook flink in prijs verlaagd werd.

-> Check hier de beste Europa Werelddeal Weken deals <-

webversion-USA_Chicago_Skyline

Noord-Amerika

Sinds mijn vlucht naar Los Angeles met KLM deze zomer wil ik echt niets anders meer. Het is zó fijn om lekker rechtstreeks naar je bestemming te vliegen, zonder vreemde overstap, en met voldoende hapjes en drankjes om verzadigd op je bestemming aan te komen. In de Verenigde Staten vond ik vooral de westkust goede deals hebben. Los Angeles had een prima prijs, maar vooral San Diego en Portland sprongen er voor mij uit. Ook Monterrey had fikse korting. En Chicago staat hoog op mijn verlanglijst, dus dat kan ik eigenlijk niet overslaan met deze prijs. In Canada zijn Vancouver en Montreal de beste deals, en Mexico Stad is ook flink afgeprijsd.

-> Check hier de beste Noord-Amerika Werelddeal Weken deals <-

Caribisch gebied

Mocht je naar het Caribisch gebied willen, dan zit je bij KLM goed. Bij de populaire bestemmingen Aruba, Curacao, Bonaire en Sint Maarten gaat allemaal minimaal 200 euro van de reguliere ticketprijs af! Bij Bonaire zelfs véél meer. Volgens mij moet ik er binnenkort maar eens naar toe om zelf te kijken waar de hype om draait :-).

-> Check hier de beste Caribische Werelddeal Weken deals <-

webversion-USA_Chicago_Navy-Pier

Latijns Amerika

In Latijns Amerika zijn het vooral de iets minder populaire bestemmingen waar je écht goede deals scoort. Rio de Janeiro is natuurlijk de meest bekende, en na alle Olympische beelden, kan ik niet wachten het land van dichterbij te bekijken. Maar andere Braziliaanse steden zijn nog een tikje goedkoper: De steden Salvador en Fortaleza zijn drie- en vierhonderd euro goedkoper dan normaal. Natal is met een korting van 500 euro echter de winnaar. Het azuurblauwe water van Guadaloupe wordt echter met deze prijzen ineens ook héél interessant.

-> Check hier de beste Latijns-Amerika Werelddeal Weken deals <-

Afrika

Ik heb echt nog véél te weinig gezien in Afrika, en de volgende bestemmingen heb ik uitgekozen omdat ze niet alleen goede prijzen hadden, maar ook nog eens droombestemmingen zijn :). Dakar is een goede uitvalsbasis als je naar West-Afrika wilt. Nairobi is de perfecte bestemming als je een safari wilt gaan maken, en Zanzibar is een paradijsje met helderblauwe zee en parelwitte stranden dat ik écht gezien wil hebben. Bovendien schijnen Afrikanen ontzettend vriendelijk te zijn, en wat is er mooier dan met vriendelijke mensen een mooie plek beleven?

-> Check hier de beste Afrika Werelddeal Weken deals <-

webversion-Iran_Teheran_1

Midden Oosten

In het Midden Oosten heb ik niet zo heel veel uitgekozen, simpelweg omdat bestemmingen als Dubai en Tel Aviv al heel erg vaak in de aanbieding zijn. Wat ik wél drie heel interessante deals vond zijn Amman in Jordanië (waar je overigens nu heel goedkoop heen kunt) en Teheran in Iran. Iran is echt booming, en ook heel goed betaalbaar. Ook over Muscat in het schijnbaar prachtige Oman hoor ik goede dingen. Al die glanzende, prachtige moskeeën staan hoog op de wishlist!

-> Check hier de beste Midden Oosten Werelddeal Weken deals<-

Verre Oosten

Grappig genoeg valt me al een tijdje op dat Kazachstan regelmatig in de aanbieding is, en ook twee van KLMs beste deals naar het Verre Oosten gaan naar Borat’s home country ;-). Astana en Almaty kennen allebei erg goede prijzen. Even verder weg vlieg je voordelig naar Bangalore in India. Deze stad kent ongeveer dezelfde prijzen als Mumbai en New Delhi, maar is wel het sterkst afgeprijsd van de drie. Mocht je overigens nog naar Japan willen, dan kun je met geweldige deals naar Tokio en Osaka ook je geluk niet op. Ik ga meteen boeken, geloof ik!

-> Check hier de beste Verre Oosten Werelddeal Weken deals <-

webversion-Japan_Osaka

Op welke bestemming in de Werelddeal Weken ga jij toeslaan?

Dit artikel werd gesponsord door KLM. De meningen in het artikel zijn volledig de mijne, en ik ga uit principe geen samenwerking aan die mij niet de vrijheid geeft om exact te zeggen wat ik denk :). Foto credit: KLM.

Ik selecteerde de beste én slechtste aanbiedingen in de KLM Werelddeal Weken. Check de post nu!

7 comments

 1. Shirley

  Superleuk en handig dit overzicht. Ik ben aan het kijken naar Colombo, Sri Lanka. Er zijn goedkopere tickets te vinden, maar vaak met te lange of te korte overstap. Ook stom: sommige tickets vanaf Brussel zijn goedkoper, maar dan maak je eerst nog een tussenstop vanaf Amsterdam. Ik moet er nog een keer goed induiken.

  PS. Alesund heb je nu gesorteerd onder Denemarken, maar ligt in Noorwegen.

  Beantwoorden

  1. kris

   hey shirley, ik woon ook in belgie en ik ben vanuit parijs vertrokken naar colombo sri lanka met rechtstreekse vlucht, en vanuit parijs is het véél goedkopen dan in amsterdam vertrekken via srilankanairlines

   Beantwoorden

  2. Explorista

   Wooooops, foutje! Scherp opgemerkt. Soms gaan al die Scandinavische namen een beetje door elkaar 8-)! Bij lange vluchten betaal ik vaak liever iets meer dan heel veel gedoe met overstappen. Ik vind het toch wel lekker om gewoon rechtstreeks te gaan!

   Beantwoorden

 2. Evelyn

  Graag een tip om goedkoop naar Kaapstad te vliegen. Data: heen in de eerste twee weken van juli en terug half augustus 2017. Een lange overstap heeft niet mijn voorkeur maar vertrek vanal Brussel, Dusseldorf, Frankfurt, evt. parijs is prima. Ik hoor graag!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Hi Evelyn, ik ben geen reisagent, maar ik raad je aan om op Skyscanner te zoeken! Groetjes, Milou

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *