Budget accommodatie: Astor Hyde Park Londen

AstorHydePark1

Londen is geen goedkope stad, zoals ik eerder al in een post aangaf. Dus ik sliep dan ook maar wat graag in de duurste wijk van Londen. Ehh.. wat? Ja! Want daar staat het hostel Astor Hyde Park, waar je voor €20 per nacht een kamer in een dormroom scoort. Inclusief gratis internet én ontbijt. Goede deal?

AstorHydePark4
Het hostel ligt, zoals gezegd, in een van de duurste delen van Londen: nabij Hyde Park. Dat is een leuke locatie als je het park, Kensington of bijvoorbeeld Notting Hill wilt bezoeken. Het ligt precies tussen drie of vier subway haltes in, waardoor je ongeveer een kwartiertje loopt naar het dichtsbijzijnde station. Prima te doen.

Het hostel zelf is lekker relaxed, en een tikje chaotisch, zoals je van een hostel verwacht. Ik vind dat wel fijn, dat je lekker overal neer kunt ploffen. Wel is het schoon. En laten we niet vergeten: mooi! De grote houten trappen, en victoriaanse decoraties in het plafond zijn kleine verwijzingen naar de wijk waar het gebouw staat. Twee huizen verderop vind je een vijf sterren hotel: dat geeft aan dat dit hostel een bepaalde kwaliteit heeft.

AstorHydePark2

Het gratis ontbijt is zeker een pluspunt. Goed: het stelt niet heel veel voor, maar je kunt toch wel een schaaltje cereals of een broodje met jam of nutella nuttigen voor je de stad in trekt. Altijd beter dan op een lege maag. Wel even je eigen bordje afwassen naderhand. Het leukste aan de locatie vond ik het vriendelijke personeel. De ‘no worries’-stijl. Dat je niet bang bent om iets te vragen, omdat alles prima is en geregeld kan worden.

Dat ik om zeven uur ’s ochtends voor de deur stond, terwijl de incheck pas later die dag was, was geen probleem. Ik gewoon gewoon lekker even douchen, me omkleden, zelfs ontbijten, en weer de deur uitgaan terwijl mijn spullen achter slot en grendel bleven. De kamers (ik had een zes persoons kamer) waren super ruim, en mijn roommates waren allemaal erg stil. Zowel de kussens als het bed waren heerlijk, en ik kon dus fijn bijkomen van mijn ritje in de nachtbus en een dag heavy sightseeing daarvoor.

AstorHydePark3

Mocht je een écht goedkoop verblijf zoeken in centraal Londen dan kan ik je Astor Hyde Park zeker aanraden. Een tweepersoonskamer boeken is ook mogelijk.

Waar verblijf jij in Londen?

Ps. Mijn verblijf werd gesponsord door Astor Hyde Park met als doel de locatie te reviewen. Ik ben echter altijd eerlijk, en weiger samenwerkingen die mij verbieden oprecht te schrijven over mijn ervaringen.

12 comments

 1. yvonnelaura

  Leuk dat de meeste budgethotels bij HypePark in de buurt zitten! Dat is meteen de mooiste buurt vind ik

  Beantwoorden

 2. Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Ik sliep ooit voor hetzelfde bedrag in de meest afgeragde dorm van Londen, dus deze ga ik onthouden. 20 euro is goed te doen!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Absoluut. Het was echt heel netjes, en zeker niet afgeragd. En gratis ontbijt :-)

   Beantwoorden

 3. Merin Veronique

  Ik verbleef de laatste keer in Cheval Three Quays met uitzicht op de Tower Bridge. Zo ongeveer het tegenovergestelde. Maar deze accommodatie lijkt me ook prima! Je slaapt er waarschijnlijk alleen maar. En het is een goede deal!

  Beantwoorden

 4. Tikva - Gezin op Reis

  Ziet er goed uit zeker voor de prijs!

  Beantwoorden

 5. Nienke

  Deze ga ik zeker bewaren! Ik sliep ooit in een hostel in Londen waar de kamers zo onvoorstelbaar klein waren. Er zijn grenzen, zelfs bij een hostel hahah! (Voor de beeldvorming; van muur tot muur stonden stapelbedden tegen elkaar aan, dus je kroop in een soort zwart gat. En de ruimte tussen de bedden en de enige lege muur was zo krap dat je koffer niet volledig open en plat kon liggen)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ah bah. Er zijn zeker grenzen. Budget is nog geen reden om mensen af te zetten :-)

   Beantwoorden

 6. Jildou

  Wat heerlijk dat je dit soort dingen kunt uitproberen voor je blog :D

  Beantwoorden

 7. Rianne

  Wat een goede tip! Deze ga ik zeker onthouden :)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *