Budget Accommodatie: Qbic hotel Londen

door Explorista

Hoewel ik graag slaap in hostels (zo gezellig en goedkoop!), bestaat er voor mij geen grotere luxe dan slapen in een hotel. Dat hoeft dan echt geen vijf sterren hotel te zijn. Een budget hotel is ook goed. En als dat er dan eentje is die er uitziet als een design hotel, met een locatie vlakbij de hipste wijk van Londen… veeg mij maar op.

Qbic Londen is zo’n pareltje. Het is gevestigd in Whitechapel, de wijk die bekendheid heeft als de plaats waar Jack The Ripper zijn moorden pleegde (ik wilde zo graag op de tour, maar die was uitverkocht!). De wijk ligt vlak naast Shoreditch, één van de leukste wijken in Londen

Qbic zul je misschien kennen van hun maandelijkse actie: iedere maand krijg je (als je ervoor bent ingeschreven) een link toegestuurd waarop je kunt klikken als je kans wilt maken op een overnachting bij Qbic voor maar… 1 pond. For real. En dat moet je willen.

QubicLonden3

Het hotel is namelijk super gaaf. Objecten in de kamers zijn pure kunststukken, besteld bij kunstenaars die slechts in kleine oplages produceren en hun originele stukken anders lastig kwijt raken. Dat geeft de hotelkamers juist iets unieks, iets sfeervols, vind ik. De kamers zijn overigens erg ruim, schoon en licht. De badkamer, met haar strakke design en regendouche was mogelijk zelfs mijn favoriete ruimte. Het ontbijt zou ik ’s ochtends overslaan, dat stelt weinig voor voor de prijs. En bovendien vind je in de buurt leukere tentjes.

Het bed is goddelijk (vooral als je er alleen in ligt: zo groot!), en de kamers zijn ondanks de centrale ligging erg stil. En dat vond ik dan ook het beste aan het hotel: de locatie. Op drie minuten lopen vind je een metrohalte, en een paar haltes verderop vind je al de grote attracties van Londen.

QubicLonden2

Een kamer in Qbic Londen kost zo’n €85. Niet heel goedkoop, maar we hebben het dan ook wel over een stijlvol, comfortabel hotel in centraal Londen. Het is überhaupt geen goedkope stad. In deze prijscategorie zul je het waarschijnlijk niet beter vinden. En trouwens.. als je lekker met iemand anders reist dan valt die prijs hartstikke mee. Qbic heeft ook een locatie in Amsterdam. Enjoy!

Check hier prijzen & beschikbaarheid. 

QubicLonden4

Heb jij wel eens in Qbic geslapen?

Een ander hotel in Londen? Kijk dan naar dit artikel met de 16 leukste goedkope hotels in Londen. 

Misschien vind je dit ook interessant

11 reacties

Eline 2 oktober, 2014 - 12:14

bedankt voor de tip! wil binnenkort weer eens naar london maar een hostel is niks voor mij(en mn vriend)

Plaats een reactie
Explorista 2 oktober, 2014 - 17:43

Daar doe ik het voor! :)

Plaats een reactie
Stéphanie | Expeditie Aardbol 2 oktober, 2014 - 13:26

Dit ziet er echt heel cool uit. Door jouw stukje heb ik nu heeeeeel veel zin om die kant op te gaan ;).

Plaats een reactie
Explorista 2 oktober, 2014 - 17:46

Haha doen doen!

Plaats een reactie
Esther 2 oktober, 2014 - 14:08

Goeie tip! In Whitechapel schieten de budget design hotels als paddenstoelen uit de grond. Ik sliep er ook al eens, aanrader!

Plaats een reactie
Explorista 2 oktober, 2014 - 17:46

Leuke wijk he?!

Plaats een reactie
Karin 2 oktober, 2014 - 22:34

Wat een goede tip, deze komt op mijn reis als ik (eindelijk) een keer naar Londen ga! Love it!

Plaats een reactie
Explorista 2 oktober, 2014 - 23:47

Super leuk!!!

Plaats een reactie
Renske 6 oktober, 2014 - 15:06

Oooh, nu wil ik terug naar Londen!

Plaats een reactie
Explorista 6 oktober, 2014 - 15:18

Ik ook! <3

Plaats een reactie
Kirsten | Travelaar.nl 6 oktober, 2014 - 17:57

Wat een leuk hotel! Ziet er super gezellig uit.. Wij willen ook zo snel mogelijk naar Londen en zo min mogelijk uitgeven.. Slapen in een hostel is echter niet voor ons weggelegd, dus dit kan een mooie optie zijn! Thnx :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter