Budget tip: luxe vlucht voor spotprijs naar Londen

Schermafbeelding 2015-06-03 om 19.55.31

Als je naar Londen vliegt kun je natuurlijk opgepropt in een blikje sardientjes van Easyjet naar een uithoek van het land vliegen dat ‘een Londens vliegveld’ heet (looking at you Stansted, Luton en South End). Maar je kunt ook voor ongeveer hetzelfde geld in alle luxe, met ruim 30 kg gratis bagage en gratis eten en drinken, vliegen naar Gatwick. Vanwaar je in een half uurtje in het centrum in Londen bent. Hoe dan? Dat ga ik je vertellen.

Vorige week probeerde ik iets nieuws. Niet vreemd, want ik vind het uitproberen van nieuwe vliegmaatschappijen en vliegvelden uit de naam van research helemaal geen straf. Toen ik dus onlangs voor een kort werktripje naar Londen een ticket zocht, had ik drie criteria:

1) Minder dan €100 voor een retourtje,

2) Vliegen vanaf Schiphol naar het centrale Gatwick airport (anders verloor ik veel kostbare tijd die ik ook werkend kon doorbrengen op het kantoor van mijn opdrachtgever)

3) Een maatschappij die niet moeilijk doet over handbagage (*kuch* EasyJet *kuch*)

En toen zag ik een retourticket Garuda Indonesia, voor zo`n €93. En nu wil ik nooit meer anders.

kopenhagenexplorista60

Wat ja, je kunt inderdaad goedkoper naar Londen vliegen (vanaf Eindhoven kost het soms maar €25, maar dat is een uitzondering en voor een eerlijke vergelijking kijken we alleen even naar Schiphol). Een gemiddelde vlucht met EasyJet vanaf Amsterdam naar Gatwick kost je namelijk zeker €85. En voor acht euro extra krijg je dit:

1) Een gate die veel dichterbij ligt, aka minder haasten

2) Gratis 30 kg bagage inchecken

3) Gratis eten en drinken

4) Ruime stoelen en veel beenruimte

5) Grondpersoneel dat niet strict vasthoudt aan de één handbagage stuks regel en je daarbij minachtend aanstaart

Dat lijkt mij persoonlijk wel €4 per vlucht waard.

Het is voordeliger om naar verder gelegen vliegvelden bij Londen te vliegen. Vaak vlieg je al naar South End of Stansted voor €50 retour. Maar ja, let wel op je handbagage. De kosten van- en naar het vliegveld vanuit hartje Londen zijn, mits je op tijd boekt, ongeveer gelijk. Je doet er alleen al snel een uur langer over vanaf Stansted, bijvoorbeeld.

De reden dat deze vlucht zo voordelig is, is omdat hij vanuit Jakarta komt. Dit gigantische vliegtuig stroomt leeg in Amsterdam, maar ze willen natuurlijk de vlucht zo vol mogelijk hebben om door te vliegen naar Londen. En dus worden de tickets vrij voordelig verkocht :). Het vliegtuig zat nog maar voor 1/3e vol ofzo. Garuda Indonesia heeft prijzen gewonnen voor beste cabin crew en beste economy class. Een aantal jaar geleden stond het op de zwarte lijst, maar nu staat het bekend als één van de betere airlines. Props!

Ik zag toen ik voor het schrijven van dit artikel checkte, voldoende vluchten aangeboden worden, dus het lijkt erop dat dit geen luxy shot was :-)

Ik ga in ieder geval proberen voortaan met Garuda Indonesia naar Londen te vliegen als ik er voor werk moet zijn want jeetje: zo’n deal kan ik echt niet laten liggen. Luxe voor een schijntje, daar hou ik wel van.

Heb jij wel eens Garuda Indonesia gevlogen?

22 comments

 1. Louise

  Oké ik moet dit ook eens doen! geweldige tip dank je wel! xxx

  Beantwoorden

 2. Eline

  handige tip die ga ik opslaan!

  Beantwoorden

 3. Nanda

  Toptip Milou! Thnx, nu wil ik weer naar Londen. (maar dat is eigenlijk een chronische state of mind)

  Beantwoorden

 4. Wesley Pechler

  Is inderdaad very good value for money zeg! Zeker als je kijkt naar de tijdswinst en het feit dat je vanaf Amsterdam en niet Eindhoven (meh), Bremen (eurhg) of Weeze (horror) vliegt. Maar zolang ik geen multimiljonair ben zal ik €93 voor een retourtje Londen nooit over mijn hart verkrijgen en blijf ik gaan voor een retourtje nachtbus waarin ik heerlijk slaap, accomodaties bespaar, aankom bij Victoria en maar €50 kwijt ben ^^

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ik zou het ook doen als ik kon slapen in de bus maar helaas is dat talent mij niet gegeven :-(

   Beantwoorden

   1. Wesley Pechler

    Haha, dat talent komt bij mij ook van de apotheek hoor ;)

    Beantwoorden

 5. Debby

  Wat slim! En hoe kom je bij zo’n maatschappij uit dan? Via Skyscanner of doe je zelf onderzoek?

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ik zag het via Skyscanner, toen ik Gatwick invoerde. Je kunt ook alle maatschappijen uitvinken behalve Garuda :)

   Beantwoorden

 6. Ester

  Nooit van de maatschappij gehoord, maar wat een goede deal!

  Beantwoorden

 7. antonette - we12travel

  Ik heb met ze naar Australië en Nieuw-Zeeland gevlogen en afgezien van het feit dat het vliegtuig her en der wat rammelde, was het een prima vlucht. Heb gekeken voor mijn Londen reis maar dan vliegen ze helaas niet…

  Beantwoorden

 8. Jessica

  Haha volgens mij heb je de nodige ervaring met budgetvliegmaatschappijen :’) Maar dit is inderdaad a tip from heaven, die ga ik zeker onthouden!

  Beantwoorden

 9. Stephanie

  Wat een fijne prijsjes! Ik wil nog echt graag eens naar Londen :). Maar eerst naar Indonesië! Misschien wel met Garuda haha.

  Beantwoorden

 10. Valentijn

  Extra voordeel: je kunt ook nog eens miles sparen of inwisselen en je krijgt upgrades en/of loungetoegang via de Skyteamregels ;-)!

  Beantwoorden

 11. Anneke

  Goede tip! Ik ben een keer met Garuda naar Jakarta gevlogen, zijn inderdaad prima vliegtuigen!

  Beantwoorden

 12. tea

  Jaaaa! Ik wissel tussen IG en BA, als ik op tijd boek kan ik vaak Voor 70 euro via City vliegen (en bespaar ik ook nog op £20 treinkosten naar Gatwick).

  En bij beide punten sparen, whopp whoop

  Beantwoorden

 13. Denise

  Goede tip inderdaad, zeker qua bijkomende voordelen voor inderdaad een schijntje extra, maar wat ik me wel afvraag is hoe groot het risico op vertraging is als je afhankelijk bent van een toestel dat net ervoor een long haul vlucht maakt. Maar wellicht valt dat mee.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ze calculeren wel een buffer in… ik had helemaal geen vertraging op beide vluchten. In tegenstelling tot EasyJet waar ik op beide vluchten wel vertraging had ;-)

   Beantwoorden

 14. Nienke

  Echt een Top Tip Milou! We gaan het zeker eens proberen!

  Beantwoorden

 15. kc

  Wat een handige tip, kan ik goed gebruiken. Ik wil binnenkort naar Londen.

  Beantwoorden

 16. Maria

  Handige tip! Ik ga er zeker een keer gebruik van maken, thanks :-)

  Beantwoorden

 17. Ianthe

  Wat een handige tip! En ik ben blij dat je zo’n positieve ervaring hebt gehad met Garuda Indonesia :) Ik ga in augustus naar Bali en ik ga van Singapore naar Denpasar met Garuda Indonesia. Hopelijk bevalt het mij net zo goed ;)

  Beantwoorden

 18. Marcella

  Gave tip Milou, ik ga deze maatschappij ook zeker in de gaten houden als ik eindelijk weer eens naar Londen ga! (in 2000 voor ’t laatst…)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *