=De anti-bucketlist: 5 ervaringen die ik liever oversla.

featured image - =De anti-bucketlist: 5 ervaringen die ik liever oversla.

Barcelona6

Ik praat regelmatig over bijzondere plekken die ik bezocht heb en die absoluut op je bucketlist moeten, en over plekken die ik heel graag nog eens van mijn bucketlist zou willen strepen. Maar hoewel ik open sta voor nieuwe avonturen, heb ik ook zeker ervaringen die ik liever oversla. Dit zijn vijf ervaringen op mijn anti-bucktlist.

Calanques14

Bergwandelingen over smalle paadjes

Ik ben überhaupt niet ’s werelds beste wandelaar (mijn lichaam protesteert bij te weinig eten/slaap/drinken/moeten plassen/verdwalen), maar met hoogtes ben ik al helemaal geen held. In de Calanques werd het pad op een gegeven moment nog maar anderhalve meter breed, en gluurde ik over het randje naar het water.. tientallen meters onder me. Ik werd misselijk. En in Zion smeekte Meneer om Angels Landing te lopen… maar toen ik foto’s zag (Google) en zag dat er recentelijk nog vijf mensen te pletter stortten op dat pad, bedankte ik vriendelijk.

4914580852_6d48643478_b

Source: Nicholas Baltenneck, Flickr

Bungeejumping

Met een elastiek om mijn enkels head first de diepte in springen? Nee, bedankt. Ik spring echt vele, vele malen liever uit een vliegtuig om te skydiven. Klinkt dat tegenstrijdig? Ik denk dat het komt doordat je in een vliegtuig op zo`n hoogte zit dat het idee van te pletter vallen niet realistisch is, terwijl je bij bungeejumpen daadwerkelijk hop, met je gezicht naar beneden richting de harde ondergrond (of.. krokodillen) springt.

8553342076_b733c7f4a2_h

Source: Alpha – Flickr

Insecten eten

Ik weet dat het een soort backpackerstroffee is om te kunnen zeggen dat je schorpioen/vogelspin/kakkerlak hebt gegeten, maar nee, dank u vriendelijk. Ik ben geen bijzonder moeilijke eter, maar voor dieren die er nog uitzien als dieren ren ik hard weg. En voor insecten al helemaal. Er is geen enkel deel van me dat denkt: yum, doe mij er maar zo eentje, met extra maden alstublieft!

5414281963_806d289637_o

Source: Gareth Bogdanoff – Flickr

Olifantenritjes

Even de activist in mezelf hoor, maar sinds ik weet hoe fout olifantenritjes zijn, voel ik de noodzaak om mijn steentje bij te dragen. Olifantenritjes zijn erg populair in landen als Thailand en Indonesië. Maar hoewel de eigenaren allemaal beweren de olifanten goed te behandelen, is dat simpelweg niet zo. Dat is net als een pedofiel die zegt het kind goed te behandelen… de twee zijn simpelweg niet te verenigen met elkaar. Olifanten worden als ‘kind’ weggehaald bij hun moeder, en net zo lang mishandeld totdat ze onderdanig worden. Vervolgens zijn ze grote delen van de tijd zwaar gedrogeerd. Olifanten zijn wilde dieren en gevaarlijk, ze zijn er niet voor gemaakt mensen op zich te dragen (ook fysiek niet, het is slecht voor hun rug). Wat ik wèl graag eens wil doen is naar een olifanten weeshuis, om met de beesten te knuffelen en voor ze te zorgen.

4806532954_aa3e2a8146_o

Source: Brue’ – Flickr

Jungle treks

Ik ben geen grote held op warme, zweterige plekken. En als ik dan ook nog elke tien meter moet wegduiken voor insecten zo groot als mijn hand die vrolijk rondvliegen alsof het nobody’s business is, dan ben ik helemaal pleite. Er is gewoon iets aan het idee van dodelijke teken (or so I think) dat me niet wild maakt van geluk. Of het feit dat er in elk bosje een slang kan zitten. En dat je dan verdwaalt en moet overnachten. En net als Bear Grylls de kop van een slang moet afbijten om zijn bloed te drinken. Ehh. Nee. Ik zou waarschijnlijk überhaupt mijn waterflesje al vergeten.

Wat zijn jouw anti-bucketlist ervaringen?

Meer lezen over anti-bucketlist? Louise schreef een post die mij inspireerde. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

29 reacties

 1. Wesley Pechler

  Bij insecten eten sluit ik me helemaal aan, bah (ben dan ook vegetariër, maar ook daarvoor was ik al niet zo van de obscure lokale cuisine). En bij olifantenritjes natuurlijk ook, valt in dezelfde categorie als circussen met wilde dieren, dierentuinen, sportvisserij, plezierjacht, trofeejacht, met dolfijnen zwemmen, Dolfinarium / Seaworld en ezelritjes. Dikke nope.

  Bungeejumpen lijkt me wel waanzinnig! Parachutespringen vorig jaar al gedaan en dan is aan zo’n touwtje de diepte in toch wel de volgende stap. Bergwandelen en jungle treks… tja, beide van die romantische, wanderlust ideeën die in het echt toch vaak te ongemakkelijk/eng/vies zijn om echt leuk te zijn. Ik reis met 5 soorten crèmes, glanzend haar en lange nagels, en daar kom ik ook graag mee thuis ja <3

  | Reageer op deze reactie
  1. Hahaha. Nou mijn haar ziet er normaal al uit alsof ik non stop in de jungle leef, maar ik kom toch liever thuis zonder vreemde moedervlekken die daarna enge junglewormen of onderhuidse spinnen of teken blijken te zijn <3

   | Reageer op deze reactie
   1. Wesley Pechler

    Of zoals in de meest recente aflevering van Grey’s Anatomy, een bloedzuiger in je sinusholtes. Hashtag NOPE

    | Reageer op deze reactie
 2. Celine

  Pff ik ben het helemaal met je eens, behalve over de smalle paadjes dan, daar hou ik van! Lekker spannend en daar is de natuur vaak het mooist :) Olifantenritjes zjin echt afschuwelijk :( Zo jammer dat veel mensen dat nog steeds niet snappen..
  Een land dat op mijn anti-bucketlist staat is China, ik heb vaak het idee dat het daar echt naar is (kijk maar naar hoe ze daar met dieren omgaan en met hun eigen milieu!) Heb jij ook een land waar je nooit heen zou willen?

  | Reageer op deze reactie
  1. Eigenlijk niet echt! Ik vermijd liever een politiek instabiel land als Jemen or Syrië, maar verder is er geen enkel land dat ik op voorhand niet zou willen bezoeken, denk ik!

   | Reageer op deze reactie
 3. Petra

  Ja, insecten ga ik dus ook echt NOOIT doen! Ewwww. Dat ik een lichte fobie heb voor krekels/sprinkhanen helpt ook vast niet. Olifantenritjes lijken me net als kamelenritten en met dolfijnen zwemmen heel erg gaaf, maar ik ga het inderdaad niet doen vanwege de slechte behandeling. Werken in een reservaat voor bijvoorbeeld olifanten of leeuwen (dat deed een oud-klasgenoot van me) lijkt me een hele gave ervaring en een mooie en nuttige vervanging voor die ritjes. Bungeejumpen lijkt me gaaf, maar dat mag ik helaas niet vanwege mijn rug. De rest? Zou ik graag eens proberen!

  | Reageer op deze reactie
 4. Samantha

  Brrr, insecten nee! Hahah ulgh, sowieso wat je zegt, zodra ik nog kan zien wat voor dier het is dan verdwijnt m’n eetlust compleet!!

  | Reageer op deze reactie
 5. Wat een heerlijk origineel en geweldig artikel! ik moest het Angels Lading trail even googlen en dat ziet er toch wel heel erg spannend uit. Maar als ik dan ook net zou horen dat er vijf mensen de trail niet hebben overleefd dan pas ik daar ook voor

  | Reageer op deze reactie
 6. Debby

  Die foto bij Park Güell :’D heerlijk. Ik wilde bijna een heel betoog gaan houden over kalfjes en inseminatie bij koeien en melk drinken toen ik over die olifanten las, maar dat is weer heel iets anders :’). Maar er is zoveel oneerlijkheid in deze wereld, en zo weinig waar wij ons van bewust zijn. En met zoveel gemakszucht knijpen we gewoon een oogje dicht. Goed van je dat je die olifantenritjes laat zitten. En iew, insecten en bungeejumpen, not for me either!

  | Reageer op deze reactie
 7. Ik sluit me volledig aan bij jouw lijstje haha :p
  Ik hou van reizen en nieuwe dingen doen, maar een jungle vol vieze beestjes.. no thanks :p

  | Reageer op deze reactie
 8. Janey

  Leuk idee, zo’n anti-bucketlist! Wat goed van je dat je dat van de olifanten er bij hebt staan, ik denk dat heel veel mensen dit namelijk niet weten.

  | Reageer op deze reactie
 9. Hihihi, stiekem veel leuker dan een bucketlist, dit :D

  Oja, die ‘dodelijke teken’ die zitten ook in Nederland, jammer he? :p Maarja, ik ben wat betreft insecten ook liever in ons koude kikkerlandje met onze bescheiden insecten. Als ik in mijn vakantiehuisje blijf en niet in de jungle oid ben ik al bang voor al die grote spinnen enzo hahaha.

  | Reageer op deze reactie
 10. Hier sluit ik mij volledig bij aan! Er zijn gewoon dingen die je vooral niet in je leven moet doen, haha komische lijst!

  | Reageer op deze reactie
 11. Eva - eighty7

  Leuke post dit! Em brrr, smalle paadjes en afgronden; ook niet echt mijn cup of tea.

  | Reageer op deze reactie
 12. Ik moet even diep graven, ik heb al eens een antilist geschreven, volgens mij stond daar in ieder geval India in zijn geheel op. (ja, ik word gewoon niet blij van de beelden die ik er van zie), ook Gambia (hoewel iedereen er opeens lyrisch over is) heeft bij mij geen warme indruk achtergelaten. Bungeejumpen, skydiven en andere dingen waarbij ik mijn leven meer dan normaal riskeer ga ik ook niet doen (ik gooi het nu op mijn kinderen, maar voor dat ze er waren was ik ook geen heldin die dit soort dingen leuk vond). Jeetje… wat een negatief mens lijk ik zo. Ben ik heel niet. Over India wil ik nog best eens nadenken, als ik die drukke stukjes mag overslaan.

  | Reageer op deze reactie
 13. Bunjee zie ik mezelf ook helemaal niet doen! Parachute springen ook niet trouwens (hmmm, ik zie een patroon). Verder zijn er weinig dingen waarvan ik nu kan zeggen dat ik ze niet zou doen… Een bordje maden? Heerlijk hoor! ;)

  | Reageer op deze reactie
 14. Jelly

  Haha, ben ik dus niet de enige die absoluut niet durft te bungeejumpen terwijl ze wel ooit eens een keertje met een parachute de diepte in wil duiken:) Ik heb een haat/liefde-verhouding met smalle bergpaadjes: zo mooi, maar tegelijkertijd constant de gedachte ‘please please please ik wil niet te pletter vallen’.

  | Reageer op deze reactie
 15. Louise

  Haha leuk om nog meer anti-bucketlists te zien! :D Bungeejumpen was ook een onderdeel op mijn lijst, jakkes!
  Hoewel dat insecten eten misschien ook wel een goed idee was om er op te zetten!
  Leuk lijstje!

  | Reageer op deze reactie
 16. Bungeejumpen lijkt me inderdaad ook niks, terwijl ik zo uit het vliegtuig zou springen. En ik wil best een paar geroosterde incesten proberen.

  | Reageer op deze reactie
 17. Anouk

  Heel origineel artikel! Ik zou ook niet zo snel insecten eten op reis! Ik heb als kind wel olifanten ritjes gemaakt, maar zou het nu ook niet zo snel meer doen nu ik weet hoe ze behandelt worden.

  | Reageer op deze reactie
 18. Op mijn anti bucketlist staat bovenaan bungeejumpen (hoogtevrees), gevolgd door de olifantenritjes. Ik wil één keer de jungle in, maar dan niet te lang, gewoon omdat het me heel mooi en bijzonder lijkt en daarna nooit meer door de insecten (spinnen, iel). (maar hier twijfel ik eigenlijk ook over) En vast nog wel meer ;p

  | Reageer op deze reactie
 19. ‘Ohh maar bungee jumpen MOET je echt een keer gedaan hebben in je leven!’ says everyone on my omgeving ever. :’) Nou, IK NIET!

  Ik denk dat mijn lijstje aardig overeenkomt met die van jou ;)

  x

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring