DIGITAL NOMAD MAAND 15: NEDERLAND & BELGIË | DECEMBER 2018

door Explorista

Gelukkig nieuw jaar allemaal! Ik hoop dat jullie een fijne feestdagen en veilige jaarwisseling hebben gehad. Dat dit jaar al jullie dromen mogen uitkomen. Een tikje aan de late kant, maar laten we toch nog even terugkijken naar de maand December. Ik hou het deze maand wat korter aangezien de avonturen dichterbij huis plaatsvonden! Kijk mee!

In December was ik in Nederland, eigenlijk om twee redenen: de feestdagen en een operatie die ik moest laten doen. Dat wist ik al een paar maanden, maar het had geen haast, dus dat kon mooi als ik terug kwam uit Vietnam. Na ruim twee maanden door Vietnam reizen, vond ik het ook eigenlijk wel even welletjes met reizen, en keek ik uit naar een maand waar ik wat meer op één plek woonde (en minder uit een koffer).

En dat deed ik dus. De eerste twee weken van de maand heb ik vooral gewerkt, en weinig bijzonders gedaan. Lekker zo nu en dan met vrienden afgesproken, en als een kluizenaar lekker binnen gezeten met Joris. Na mijn operatie heb ik nog een paar dagen keihard gewerkt om alles voor het jaar af te krijgen, en vervolgens heb ik fijn een ruime week vakantie genomen!

Tijdens die week ben ik een dagje naar Leuven geweest om vriendinnetje Sofie te zien, en dat was echt heel leuk. Leuk om haar weer te zien maar ook heel gezellig om Leuven in kerstsferen te zien. Volgens mij was het mijn eerste keer in Leuven, en ik vond het echt zo’n leuke stad vol hippe restaurantjes! Verder heb ik het de tweede helft van de maand lekker rustig aangedaan. Mijn buikje rond gegeten met Kerst. Familie en vrienden zien. Rust genomen om te genezen. Spelletjesavonden. Online cursussen doen die al eeuwen op mijn lijstje stonden.

En nu is het dan al weer Januari! Ik heb echt niet het idee dat ik een week vrij heb gehad haha, de vrije dagen zijn voorbij gevlogen in een waas van sociale “verplichtingen”. Ik zou nog wel een paar dagen vakantie willen, maar gelukkig knal ik keihard het nieuwe jaar in met iets heel leuks: ik ben namelijk gisteren aangekomen in Londen!

Ik ben bijna twee volle weken in Londen, en ga daar lekker afspreken met vrienden, werken, en wat research doen voor artikelen die ik nog voor de site wil schrijven. Eigenlijk de eerste keer dat ik ook een beetje met zo’n insteek ergens heenreis, maar wel heel erg leuk. Na een week komt Joris ook, dus dat is extra gezellig. En dan kunnen we samen leuke dingen doen. Een perfect begin van 2019!

STATISTIEKEN DECEMBER 2018:

Landen bezocht: 2

Nederland & België. Al was ik maar een dagje in Leuven, dus dat telt maar net ;-).

Waarvan nieuw: 0

In 2019 ga ik wel weer nieuwe landen bezoeken, ik vertel je snel welke!

Plekken bezocht: 5

Zaltbommel, Den Bosch, Leuven, Arnhem, Etten-Leur

Aantal vluchten: 0

Ik ging naar Leuven met de trein. :-)

Aantal nachten in een hotel: 0

Ik heb alleen maar thuis geslapen, bij mij thuis of bij Joris thuis. Ook wel eens lekker, om niet constant met bagage te sjouwen.

BEST GELEZEN BLOGPOST VAN DE MAAND: DIT ZIJN DE 7 LEUKSTE VERBORGEN PLEKJES IN LONDEN

Jeej! Ik vond dit zo’n leuke blogpost om te schrijven. Ik vind het überhaupt altijd leuk om over mijn favoriete stad te schrijven, maar ik vond het sowieso leuk om eens goed na te denken over plekken die ik ken, maar die andere mensen misschien niet kennen in de stad. Zo realiseer je je ineens dat je de stad echt goed kent :-).

FAVORIETE BLOGPOST VAN DE MAAND: TOP 10 BEZIENSWAARDIGHEDEN IN PARIJS VOOR EEN ULTIEME STEDENTRIP

Eigenlijk best wel verrassend dat ik deze blogpost gekozen heb, maar dat komt omdat er zó veel werk in heeft gezeten. Ik ben er echt lang mee bezig geweest, om te zorgen dat het artikel bomvol goede en leuke informatie zit. Ik ben ook enorm trots op de foto’s in de blogpost trouwens, en ik vond het leuk om eens te schrijven over Parijs. Parijs is één van mijn absolute lievelingssteden in de wereld, en toch schrijf ik er niet vaak over!

Mijn moeder vond deze ge-wel-dige foto van mij en mijn zusje op vakantie in Frankrijk. KIJK NOU hoe groot die hond is, en hoe onder de indruk mijn zusje is.

HOOGTEPUNT VAN DE MAAND

  • Feestdagen: Ik kijk altijd zo enorm uit naar de feestdagen. Ik vind het heerlijk om tijd door te brengen met familie, de openhaard aan te hebben, kerstmuziek te luisteren, en lekker eten. Voelt altijd zo fijn.
  • Afspreken met vrienden: Ik ben echt in gaan zien hoe belangrijk het voor me is om in Nederland een sociaal leven te hebben. Ik vind het namelijk veel minder erg om in Nederland te zijn als ik een paar keer per week met andere mensen afspreek. Dat geeft me zoveel energie. Vrienden zien was deze maand dan ook één van mijn hoogtepunten.

DIEPTEPUNT VAN DE MAAND

  • Operatie: Het was mijn allereerste operatie, en hoewel ik de operatie enorm vond meevallen (gelukkig!), heb ik het geneesproces wel echt onderschat. Maak je verder geen zorgen hoor, het is niets ernstigs. Meer ga ik er ook niet over zeggen, maar het was gewoon niet één van mijn hoogtepunten deze maand. :)
  • Vuurwerkfobie: Ik heb het er op deze site wel eens over gehad, maar ik heb dus een vuurwerkfobie. En elke keer als ik denk dat het wel meevalt, kom ik weer in aanraking met vuurwerk en blijkt dat het dus helemáál niet meevalt. Oudejaarsdag vind ik echt verschrikkelijk. Ik was nog geen 45 seconden buiten om een boodschap te doen of ik moest al huilen, omdat er binnen een meter of 15 vuurwerk van me werd afgeschoten. Ik schrik dan zo dat ik meteen moet huilen, zonder dat ik er zelf iets aan kan doen. Van mij mag oudjaarsdag wel afgeschaft worden ;-). Rond 12 uur ga ik dus al helemaal niet naar buiten, en kijk ik lekker binnen vuurwerk. Veel fijner.

FAVORIETE FILM OF SERIE VAN DE MAAND: WANDERLUST

Toen ik er eerst langszapte op Netflix dacht ik natuurlijk dat deze serie over reizen zou gaan. Maar toen ik de trailer keek, raakte ik eigenlijk meteen geïntrigeerd door het verhaal, dat dus over een andere soort “wander” en “lust” gaat.

Deze Britse fictieserie draait om psycholoog Joy die al twintig jaar gelukkig getrouwd is met haar man, schoolleraar Allan. Samen hebben ze drie kinderen, en ze zijn nog steeds dol op elkaar, ze hebben alleen geen behoefte meer om sex met elkaar te hebben. Als poging hun huwelijk opnieuw leven in te blazen besluiten ze een open huwelijk te proberen. Ze mogen zonder consequenties, in alle eerlijkheid, seksuele relaties aangaan met andere mensen. Het wakkert inderdaad de passie weer aan in hun huwelijk, maar komt niet zonder haken en ogen…

Echt, ik vond dit zó’n fantastische serie. Wat een geweldig acteerwerk. Wat een mooie diepe lagen. Wat super geschreven, met zulke mooie nuances, en zo’n open kijk op zo’n lastig onderwerp. Ik kan je deze serie enorm aanraden.

FAVORIETE BOEK VAN DE MAAND: ??

Ik heb deze maand helemaal geen boek uitgelezen. Erg hè? Juist in December, terwijl ik zoveel tijd zou hebben gehad! Maar ik ben druk geweest met andere dingen. Misschien volgende maand weer!

FAVORIETE AANKOOP VAN DE MAAND: MIJN TIMBERLANDS

Het zat al een tijdje in mijn hoofd, deze schoenen. Maar ja… ruim tweehonderd euro hè, deze dingen. Niet normaal. Toen ik er langzaamaan achter kwam dat ik toch écht nog een goed paar winterschoenen nodig had (ik heb alleen maar snowboots, een paar sneakers en dunne enkellaarsjes), besloot ik de knoop door te hakken en ze gewoon te kopen. Ik heb ze nu een paar dagen en vind ze prachtig. In Londen ga ik ze eens goed inlopen, en kijken hoe ze dan bevallen!

VORIG JAAR ROND DEZE TIJD:

  • Vorig jaar rond deze tijd waren we net terug van onze reis uit India, en bracht ik de maand ook voornamelijk door in Nederland. Ik ontsnapte nog vier nachtjes naar Londen maar daar heb ik grappig genoeg eigenlijk niet over geschreven. Lees hier mijn maandoverzicht uit december 2017.

LEES ALLE ARTIKELEN UIT DECEMBER 2018:

Heb jij in December 2018 nog iets leuks gedaan? Ben je naar het buitenland geweest?

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter