Foodie Edinburgh: 4 budget restaurants

Edinburgh20 - Foodie Edinburgh: 4 budget restaurants

Eten moet je overal. Ook in Edinburgh. Daarom alleen al is dit een relevant artikel, maar daarnaast krijg je ook plaatjes van lekker eten te zien, en deel ik met je een paar betaalbare leuke eettentjes waar ik in Edinburgh at. Heb je honger? Dan kun je dit artikel beter overslaan. Vier goedkope restaurants in Edinburgh voor de echte foodie!

Rosehip

Na de schok toen we incheckten in Easyhotel (NEVER AGAIN), en geen internet om leuke tentjes te googlen, trokken we hongerig op pad om ergens te eten. Ik wilde eten bij een Mexicaan, maar die zeiden vol te zijn. Toen we terugliepen zagen we dat de mensen die achter ons in de rij stonden net een plekje kregen. Nice. Na nog even getwijfeld te hebben of we bij Jamie’s Italian zouden gaan eten, besloten we voor burgers te gaan. En die vonden we een paar deuren verderop bij Rosehip. Heel smaakvolle en originele burgers (mozzarella, basilicum, etc). en een gezellig sfeertje. Prima betaalbaar.

Edinburgh28

Gurkha

Hoewel ik het probeer te vermijden kom ook ik wel eens in toeristententjes terecht. Meneer vindt locatie altijd erg belangrijk: hij eet het liefste met het mooiste uitzicht. En laat daar nou bijna altijd matige restaurantjes zitten die veel te veel voor hun eten vragen. Zo nu en dan kom ik hem tegemoet (de magie van een relatie), en eten we er iets simpels. Meestal raad ik die tentjes dus niet aan. Het Nepalese-Indiase Gurkha is ook zeker een eettentje dat zich richt op toeristen, met vrij fel TL-licht, en niet heel voordelige prijzen. Bovendien heeft het een erg mooie en centrale locatie in een zijstraat van de Royal Mile. Maar daar heb ik wél lekker gegeten. Ik koos een goedkope vegetarische curry, die erg smaakvol was. Later raakten we in gesprek met de serveerster, die net als de eigenaar, uit Kathmandu bleek te zijn gekomen. Ze was er pas een paar weken, en werkte in het restaurant als bijbaan. Ze studeerde namelijk iets ingewikkelds met de woorden international en medicine, en toen realiseerde ik me dat ze waarschijnlijk zeshonderd keer slimmer was dan ik. Vond ik heerlijk. En nu wil ik naar Nepal.

Edinburgh21

(Topfoto ook in The Westroom gemaakt!)

The Westroom

Brunchen doe je bij The Westroom. Simple as that. Dit hippe tentje, heeft een heerlijk ontbijtmenu en de schattigste theepotten ever. Niets leukers dan op zondagochtend tussen de locals uitgebreid te lunchen voordat je het centrum induikt en een rondje musea doet. Ik nam de toast met scrambled eggs, spinazie en rucola. Meneer nam de pannenkoeken met gekarameliseerde noten en cream. En toen deelden we. MJAM.

Edinburgh19

The Pizza Express

Deze keten zag ik in Londen ook al een aantal keer zitten, en intrigeerde me. Nou intrigeert alles mij wat met pizza te maken heeft, dus dát is niet zo moeilijk, maar toen een ander tentje vol bleek, kwamen we er toch terecht. Het is niet heel voordelig, maar ook niet extreem duur. Ik at een smaakvolle pizza, dronk een lekker wijntje, en we deelden het toetje. Het leuke  aanThe Pizza Express is dat je niet het idee hebt dat je in een dertien in een dozijn keten zit. Het is heel sfeervol ingericht.

Newcastle10

Bonus: Greggs

Ik ben echt dol op Greggs. Het is een banketbakkerijketen in het noorden van Engeland. Eentje die ongeveer op elke straathoek zit, en niet alleen voorverpakte broodjes, maar ook gevulde pasteitjes, cupcakes, en brownies verkoopt. Kortom: het beste ever. In Newcastle hebben we een keer broodjes gehaald en op een grasveldje gepicknickt, maar ook in Edinburgh hebben we er een aantal keer wat inkopen gedaan.

Wat is jouw favoriete eettentje in Edinburgh?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

  1. Heel leuk verslag! Een tip voor de volgende keer: Kushi’s. Een indiaans restaurant waar je heerlijk kunt eten. Het bestaat al vanaf 1947 en heeft een bijzonder verleden, beginnend met het aankomen van de eigenaar in Schotland nadat hij vanuit India emigreerde.
    Leuk detail, je mag je eigen drank meenemen!!

    | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring