NIEUW: de Explorista-boekclub!

pexels photo 26890 - NIEUW: de Explorista-boekclub!

Hey hey! Daar ben ik weer met één van mijn maffe ideeën. Maar toen ik laatst eens in mijn boekenkast keek om te bepalen wat ik ging lezen, merkte ik dat ik maar weinig fijne reisverhalen op de plank heb staan. En die wil ik meer lezen! Toen ik een oproepje deed op mijn Facebook-pagina of jullie dat ook hebben, bleek dat er een groepje mensen was dat het idee van een Explorista-boekclub wel zag zitten. Super leuk! 

De Explorista-boekclub is een maandelijkse boekclub (or so we hope ;-)) waarbij we elke maand tegelijkertijd een boek lezen. Aan het eind van de maand plaats ik dan een artikel met mijn mening over het boek en wat ik wel en niet leuk vond er aan, en dan kunnen jullie in de comments vertellen wat jullie er van vonden. En dan kunnen we gezellig kletsen over reisboeken! Meedoen is natuurlijk gratis (al mag je natuurlijk best het boek aankopen via mijn affiliate link waarmee je mijn site ondersteunt :-)).

Alle boeken zijn reisverhalen. Geen reisgidsen. Het zal een mix van Engels en Nederlands-talig zijn (meer keuze!), en geschreven door zowel mannen als vrouwen. Af en toe zullen het recente boeken zijn, en ook wat klassiekers. Afijn, het is een beetje een experiment, maar ik heb zin om elke maand een lekker boek te lezen dat mijn wanderlust aanwakkert zonder dat het aanvoelt als huiswerk (soms is een reisgids net huiswerk toch?). Ik hoop dat je meedoet!

912ylcmenfl

Voor deze maand heb ik gekozen voor het Engelstalige boek: ‘How not to travel the world‘ van Lauren Juliff. Lauren is de reisblogger achter Never Ending Footsteps, een gigantisch grappige en openhartige reisblog die ik graag lees. Haar boek staat al eeuwen op mijn wensenlijstje omdat het juist zo eerlijk en open is over een jonge vrouw die op ontdekkingsreis gaat, maar eigenlijk vooral ontdekt dat ze er niet zo heel goed in is. Ze wordt opgelicht en aangerand, verliest een tand en slikt een kakkerlak door. Kortom: ik kijk er erg naar uit. Het boek is als paperback of e-book te koop.

We beginnen met lezen op 1 november en in de eerste week van December zet ik mijn review online!

Happy reading! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties

 1. Oh, leuk! Misschien ga ik deze ook lezen. De laatste tijd lees ik redelijk veel, maar een extra leesmotivatie hebben, is altijd fijn. Dan lees ik ook eens een boek met een doel :-)

  | Reageer op deze reactie
 2. Oeh, klinkt echt super leuk. Als ik mijn recensie-boeken voor die tijd uit heb, doe ik wel mee. Het verhaal klinkt erg goed! Sowieso fijn om meer reisverhalen te leren kennen.

  | Reageer op deze reactie
 3. Ik ben gek op reisverhalen, maar vind het altijd lastig uit te vinden of het een verhaal is, of meer een gids. I’m in dus! Ik heb ‘m gelijk besteld!

  | Reageer op deze reactie
 4. Hoi Milou,

  wat een superleuk idee! Ik ben heel erg benieuwd naar dit boeken en ik ga hem ook op mijn to read lijstje van november zetten.

  | Reageer op deze reactie
 5. Leuk idee! Ik houd van reizen en lezen dus ben benieuwd naar de boeken die je gaat kiezen! :)
  Dit boek klinkt heel erg grappig, maar daardoor wel wat minder realistisch in mijn ogen?!
  Ik heb tijdens mijn reis dit jaar onder andere Backpack van Emily Barr gelezen. Dat was ook een verhaal over een meisje dat door Azie reisde en allerlei gekke dingen beleeft…… en te maken krijgt met een moordenaar! Geinig om te lezen, maar niet al te serieus nemen haha ;)
  x

  | Reageer op deze reactie
  1. Hi Stephanie. Dit is een non-fictie boek, dus realistischer dan dat krijg je ze niet. Je kunt een aantal van de verhalen al lezen op de blog van Lauren :). Ik hoop dat je gezellig meedoet :D XX

   | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring