;

BIG NEWS: Bloggers gezocht! Schrijf over reizen voor Explorista.nl

door Explorista

Heb jij een zwaar geval van wanderlust? Stap jij (zodra het kan) in de trein of vliegtuig om de leukste bestemmingen te ontdekken? Weet jij altijd de leukste hotspots te vinden? Of ben jij een echte expert op één bepaalde bestemming? Dan zoekt Explorista.nl jou!

Over Explorista.nl:

Explorista.nl begon in 2013 met het doel om de leukste reistips te geven op een (kleiner) budget. Door de jaren heen is het platform volwassen geworden, en zijn we ons gaan richten op reisinspiratie en tips voor vrouwen.

Inmiddels hebben we geschreven over meer dan 50 landen en 80 steden wereldwijd, en beïnvloeden we ieder jaar de reisbeslissingen van meer dan 1 miljoen Nederlandse lezers.

Dat maakt Explorista.nl het grootste reisplatform voor vrouwen van Nederland. En we groeien nog altijd! Zelfs in het dramatische reisjaar 2020, waarin slechts een handjevol landen open waren voor Nederlandse toeristen, groeiden onze lezersaantallen opnieuw met 100%.

Voor komend jaar hebben we heel veel nieuwe plannen om Explorista nóg groter en leuker te maken. Als jij daar graag aan bij wilt dragen, blijf dan lezen!

Explorista’s missie:

Onze missie is om vrouwen te inspireren om de wereld en zichzelf te ontdekken. Reizen is een manier om even uit de sleur van het dagelijkse leven te stappen, om letterlijk alles achter je te laten en weer helder te zien wat je eigenlijk precies zélf wilt in je leven.

Nieuwe indrukken en impulsen zorgen ervoor dat je écht aanwezig bent in je leven, en dat het niet aan je voorbij glipt. Door reizen leer je bovendien jezelf kennen.

Vaker (solo) reizen heeft mijn zelfvertrouwen gigantisch laten groeien. Het heeft me doen inzien dat ik véél meer kan dan ik altijd dacht. En dat de wereld helemaal niet zo eng en onveilig is als me verteld is. Het is een manier om mijn leven in eigen handen te nemen.

Reizen kan je een zetje geven om te durven kiezen voor datgene dat je hart in vuur en vlam zet. Om te kiezen voor je droomleven, hoe dat er dan ook uitziet. En daar draagt Explorista hopelijk een (piep)klein steentje aan bij.

Wat wij zoeken:

Jij:

 • Houdt van schrijven en kunt dat foutloos
 • Houdt van reizen en gaat dan op zoek naar de leukste hotspots en tips
 • Hebt altijd al je tips willen delen met meer dan 100.000 lezers per maand!
 • Barst van de artikelideeën
 • Kunt (minimaal) 1 artikel per maand aanleveren voor Explorista.nl
 • Houd je aan deadlines die we samen afspreken
 • Alle blogposts zijn uniek en nergens anders verschenen
 • Je hebt eigen beeldmateriaal (de rest kunnen we aanvullen met stockfoto’s).
 • De blogposts hebben geen commerciële insteek (daarvoor kun je mailen om te adverteren!)

Wat we bieden:

We vragen je (minimaal) 1x per maand een artikel te schrijven over een onderwerp dat we samen afspreken en dat helemaal past bij de Explorista-lezeres. Ik hoor graag waarover jij wilt schrijven!

Dit is een vrijwillige positie. Dat betekent dat ik je helaas niet kan betalen, maar ik kan je wel veel andere dingen bieden.

 • Een platform voor je schrijfkunsten
 • De kans om naar persevents of op persreizen te gaan
 • Testen van producten
 • Training op het gebied van SEO, affiliate en schrijven.
 • Je mag in de bio onder het artikel linken naar je eigen website
 • Korting op (toekomstige) Explorista-producten
 • Je wordt onderdeel van een team met liefde voor reizen!

Klinkt dit interessant? Wil jij onderdeel zijn van het grootste reisplatform voor vrouwen? Andere vrouwen helpen om de wereld te ontdekken? Stuur dan een mailtje naar info[@]explorista.nl met als onderwerp: ‘Gastblogger’.

Vertel me in je mailtje iets meer over jezelf, en mail 3 onderwerpen waarover je zou willen schrijven. Vergeet ook niet om een voorbeeld toe te voegen van iets dat je al eens geschreven hebt. Ik kan niet wachten om je te ontmoeten!

Ik hoor graag van je!

Liefs,

Milou

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter

Adblock gedetecteerd

Steun ons alstublieft door uw AdBlocker-extensie uit uw browsers voor onze website uit te schakelen.