Explorista zoekt Explorista’s!

featured image - Explorista zoekt Explorista's!

DeathtoStock_Desk5

Yep, you read that right! Ik zoek Explorista’s! Denk jij dat je een leuke toevoeging aan het Explorista-team zou kunnen zijn? Lees dan vooral even verder!

Het idee speelde al een tijdje in mijn hoofd: de site is klaar voor een nieuwe stap. Explorista heeft nooit om mij gedraaid. Het draait om jullie, mijn lezers, de Explorista’s! Jonge vrouwen die een supertof leven willen hebben, avonturen willen beleven en het leven wel eens even laten zien wie hier de #GIRLBOSS is. Vrouwen die sch*t hebben aan het feit dat ze niet zoveel verdienen, maar die alsnog alles van de wereld willen zien. Die geen schoenen, maar reisjes kopen. Chicks die alles uit het leven willen halen, die nieuwsgierig zijn naar de wereld, zelf de carrière bouwen die ze willen, en later die oude dame in het bejaardentehuis zijn met verhalen over backpacken, bungeejumpen en nachtelijke hostelavontuurtjes. Diegene waar de jonge zusters stiekem jaloers op zijn. Dáár draait het om: voor jullie schrijf ik deze site. Voor iedereen die gelooft dat reizen kan op ieder budget. Voor de go-getters, de dromers, en degenen met lef.

En dus wil ik Explorista graag laten groeien. Niet alleen groeien qua bezoekers (altijd gezellig!), maar vooral nog meer bruikbare en leuke content aan jullie kunnen presenteren, terwijl de persoonlijkheid van mij & Explorista (want we zijn natuurlijk wel één en dezelfde) behouden blijft. Ik wil zorgen dat dit dé site wordt waar jij heen komt voor tips en inspiratie en een community die jou ondersteunt om een bad ass babe te zijn die bad ass reist op een budget.

Barcelona79

Maar (gelukkig) heb ik het enorm druk. Het gaat super goed met mijn bedrijf (Explorista Media), en op dit moment lukt het me niet om nóg meer artikelen per week te produceren. Terwijl er zoveel leuks te vertellen is! En dus kan ik af en toe een handje gebruiken! :)

Ik zoek meiden die enthousiast worden van het idee deel uit de maken van Explorista.nl. Die zin hebben om de movement te laten groeien en mee te denken over een nóg betere site en toffere content (onder het genot van een drankje?). Meiden die het leuk vinden hun kennis te delen, een mening hebben over de site, en hun creativiteit kwijt te kunnen.

Exploristaglobe6

Huh, maar gaat er dan niet veel veranderen?
Nee.

Ik zoek simpelweg een klein team dat één keer per week een blogpost schrijft over iets reisgerelateerds. Géén reisverhalen, want ik denk dat het persoonlijker blijft zolang ik die zelf blijf doen. Een korte post met bruikbare tips, handige bedrijven, apps, of andere research gebaseerde posts. Het gaat dus grotendeels om werk achter de schermen. Qua tone of voice zal niets veranderen, en ik blijf net zoveel posts (3) als voorheen schrijven. Er komt er dus slechts een extra post bij, met bruikbare tips! Bovendien: dit is een experiment. We kijken gewoon even hoe het loopt.

Concreet betekent dat:
Ik zoek mensen die aansluiten bij de Explorista-doelgroep (jonge reislustige vrouwen van 18-35 jaar). Ik zoek 2-4 bloggers die het leuk vinden om 1-2x per maand een blogje te schrijven over reistips. Denk hierbij aan: research based posts, tips, apps, wat dan ook :). Daar komen we in overleg wel uit.

Ik zoek géén reisverhalen. Deze zullen altijd van mij blijven om de persoonlijke tone of voice te behouden.

Overigens, ik zeg overal wel meiden, maar als jij toevallig een piemel hebt maar denkt dat je leuke content voor die doelgroep kunt schrijven: be my guest!

Amerikapost2

Vereisten:
– Foutloos schrijven in Nederlands én Engels

– Moet deel uit willen maken van het Explorista-team en hierover willen meedenken en ideeën aandragen

– Mocht je nog andere handige skills hebben (fotograferen, photoshop, graphic design, social media) dan zou dat perfect zijn, maar niet noodzakelijk.

– Vindt het leuk om met mijn ideeën aan de slag te gaan, maar draagt ook zelf ideeën aan.

Het schrijven van blogs is onbetaald, maar je krijgt wel de mogelijkheid veel ervaring op te doen, een portfolio op te bouwen, en er komen af en toe leuke reisgerelateerde extra’s voorbij (waar ik verder nog even mijn mondje over hou). ;-)

Daarnaast is er (de mogelijkheid op) betaald schrijfwerk, mocht de klik goed zijn, en als ik tevreden ben over de samenwerking.

Amerikapost4

Mocht het je leuk lijken 1 á 2 keer per maand een blogje te schrijven voor Explorista, en mee te brainstormen over hoe de site nóg beter te maken? Mail dan info(at)explorista.nl onder vermelding van ‘Aanmelding team Explorista’. Vertel me in het mailtje graag kort iets over jezelf, artikelideeën die je hebt, en graag een voorbeeld van je werk in het Nederlands én Engels :). Ook fijn: als je even vermeldt of je tijd zou hebben voor eventueel betaald werk ernaast.

Ik ben benieuwd! Hopelijk kan ik jullie snel nóg meer toffe content voorschotelen. Ik probeer zo snel mogelijk mails te beantwoorden. En tot die tijd:

Keep living those dreams!

Bron openingsfoto: Death to the Stock Photo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 reacties

 1. Debby

  Gaaf Milou! Ik moest heel hard lachen om de piemel opmerking. Ik ga mezelf helaas niet aanmelden als kandidaat, maar een drankje is nooit verkeerd :P.

  | Reageer op deze reactie
 2. Hulde voor de piemel-opmerking!

  Spannend en knap dat je een deeltje uit handen gaat geven. Veel succes ermee!

  (Nee, ik meld me niet aan. Te oud. Geen tijd. Blabla. Maar niet saai!)

  | Reageer op deze reactie
 3. Piemel. Wacht even… Check. !!
  Vet dat je deze stap neemt. Nee helaas meld ik me ook niet aan. Het leukste vind ik zelf de persoonlijke reisverhalen, maar snap heel goed dat je je eigen identiteit wilt behouden.

  | Reageer op deze reactie
 4. Wesley Pechler

  Ik wou net een comment plaatsen dat ik volgens mij aan alle eisen voldoe behalve de vagina #gaylife, en toen zag ik je regel in cursief! Mailtje is onderweg ;) Blij dat jij de reisverhalen en 3 posts per week blijft doen!

  | Reageer op deze reactie
 5. Sandra

  Waaaa wat leuk Milou! Ik zal het bericht voor je delen, ik heb zelf ook al genoeg te doen om mij aan te sluiten, maar wie weet heb ik nog wel wat mensen die het leuk vinden om deel te nemen. Oh en ik moest heel hard lachen om: Overigens, ik zeg overal wel meiden, maar als jij toevallig een piemel hebt maar denkt dat je leuke content voor die doelgroep kunt schrijven: be my guest! Succes met zoeken!

  | Reageer op deze reactie
  1. Linkjes naar artikelen die je hebt geschreven, of wordbestandjes oid. Iets waaruit ik kan opmaken hoe je schrijft, en wat je talenten zijn :)

   | Reageer op deze reactie
 6. Hi Milou! Leuk idee! Ik had je graag geholpen (heb zelf een Engelstalige en Nederlandstalige budget reisblog), maar mijn studies zijn dit jaar te zwaar om zo een commitment erbij te nemen. Als je volgend schooljaar nog steeds een schrijfster zoekt… :) x Claudia

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring