Foodie Newcastle: de drie leukste eettentjes van Newcastle

Newcastle20

Dus je bent in Newcastle en je maag begint te knorren. Ik heb goed nieuws voor je: het is je lucky day! Toen ik in de havenstad was, bleek het namelijk onmogelijk een eettentje te vinden dat níet het bezoeken waard is. De stad wordt niet voor niets de hipsterstad van het noorden genoemd: op elke straathoek vind je wel een pop up concept dat heerlijke biologische sapjes/pizza’s/servetten serveert. Een bezoekje aan deze drie tentjes mag niet ontbreken!

Newcastle16

Newcastle17

Newcastle18

Newcastle21

Electric East

Voor écht lekker Oosters eten ga je naar Electric East. Het tentje dat enigszins afgelegen ligt, westelijk van het centrum, kent een soort fusion keuken. Eentje waarbij je verschillende hapjes kunt bestellen. En ho even. Die zijn GROOT. Wij kwamen bijna om van het eten. Maar dat was niet erg, het was een fijne voedseldood. Bij elke gang konden we weer niet beslissen wat het lekkerst was. Ook de inrichting is super leuk. Maar uiteindelijk laat ik de foto’s maar het woord doen. Het enige wat ik kan zeggen: als je echt gezellig en lekker Aziatisch wilt eten, ga dan naar Electic East.

Schermafbeelding 2014-11-07 om 12.53.02 AM

Newcastle19

The Herb Garden

Laat ik even beginnen met zeggen dat ik er net achter kwam dat ik per ongeluk mijn foto’s van dit tentje verwijderd heb, met afzien van bovenstaande. Dikke, dikke faal. Dus je zult de pizza maar even moeten indenken: smeuïg, met romige bergen kaas, een knapperige in een houtoven gebakken bodem, verse champignonsoorten en gerookte biologische ham en kruiden. Die kruiden komen uit eigen kas. Het tentje, dat gevestigd zit onder een spoorbrug in de binnenstad, is hipper dan hip. De ronde lampen boven je hoofd geven het idee in een rare science fiction film te zijn beland, en de hele achterzijde van het gebouw staat vol met futuristische ronde glazen kassen. En in die kassen worden de eigen kruiden verbouwd. Super gaaf. Tel daar wat lekkere biologische sapjes en wijnen bij op, en af en toe het gedender van een trein die over je heen rijdt, en je weet: dit kan ik niet missen.

Newcastle24

Newcastle29

Newcastle27

Tyneside Cinema

Tyneside is een van de meest geliefde plekken van de stad, aangezien het de laatste nog werkende nieuws-bioscoop van Engeland is. Het gebouw, gedecoreerd in de originele stijl, is nog steeds als independent cinema in werking. ‘S ochtends worden er gratis rondleidingen gegeven door het gebouw, die je inlichten over de geschiedenis van de bioscoop als newsreel cinema (aanrader!), maar als je geen tijd hebt voor een filmpje dan kan ik je het café aanraden. De inrichting is strak, maar wel gezellig, en het eten is werkelijk goddelijk. Meneer en ik deelden samen een bagel met zalm, en die was zonder overdrijven de allerlekkerste die ik ooit van mijn leven op had. Dus mocht je gaan: bestel de bagel met zalm!

Het mogen niet veel adresjes zijn, het zijn wel de absolute toppers van Newcastle. Ik heb ze alledrie met veel liefde bezocht, en raakte naderhand niet uitgepraten over de kwaliteit van het eten. Newcastle is absoluut een culinaire stad, dus mocht je een weekendje lekker willen eten: denk eens aan Newcastle!

Wat is jouw favoriete adresje van Newcastle?

4 comments

 1. Jildou

  Wat heerlijk geschreven weer. Ik ben heel erg benieuwd naar de stad. Als ik de stad ga bezoeken dan neem ik in ieder geval jouw verhalen mee!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Wat fijn om te horen, dankjewel!

   Beantwoorden

 2. Amy

  Tyneside Cinema ziet er heel gezellig uit, ik zou nog wel eens een keer naar Newcastle willen. Volgens mij is dat ontzettend leuk!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ik vond Newcastle super leuk!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *