;

4 fouten die beginnende reisbloggers maken op hun reisblog

door Explorista

Groot nieuws: ik ben bezig met het ontwikkelen van een cursus voor reisbloggers! Ik ben er al maanden mee bezig, en de cursus is bijna af. Super spannend! Je hoort er binnenkort alles over, maar nu nog even niet :-). Voor nu wil ik je alvast wat tips geven als jij ook een reisblog wilt beginnen. Met deze tips bespaar jij geld, tijd en frustraties. Let’s dive in!

En nee, het is niet je koffiemok balanceren op je laptop op bed, al zou ik dat ook niet aanraden ;-).

Bloggen niet op eigen platform

De grootst gemaakte fout die ik zie bij beginnende bloggers is dat ze hun eigen blog niet bezitten. Wist je dat als je blogt op wordpress.com, waarbenjijnu, je je eigen blog niet bezit? Ja, het is makkelijk. En ja, het is gratis. Maar wat als zo’n platform er nou ineens mee ophoudt? Dan ben je alles kwijt.

Mijn nummer één advies aan bloggers die hun website serieus willen starten is om te bloggen via Wordpress.org. Je domeinnaam en hosting kopen is harstikke makkelijk, en heb je binnen vijftien minuten gepiept. Vervolgens is jouw website van JOU en kan niemand hem meer van je afnemen.

Focus op verkeerde kanalen

Focus op het platform dat resultaten oplevert. Dat is mijn advies. En wat ‘resultaat’ is, is afhankelijk van je doelen. Je kunt wel al je aandacht in Instagram stoppen, maar als jij het liefst passief inkomen wilt halen uit je reisblog, dan richt je je aandacht echt op de verkeerde plek. Dan kun je je beter op Pinterest en SEO richten.

Wil je toffe persreizen? Dan is een groot volgersaantal op Instagram wél belangrijk (en in mijn ervaring vaak nog belangrijker dan bezoekersaantallen op je blog).

Tijd is het meest kostbare bezit dat je hebt en kun je maar één keer gebruiken. Zorg dus dat je het spendeert aan iets dat bijdraagt aan het bereiken van je doelen. Moet je wel eerst weten wat je doelen zijn (maar daar kan ik je mee helpen in de cursus die eraan komt :-)).

Denken dat je dure spullen nodig hebt

Ik snap het: het is heel verleidelijk om te zien dat al je favoriete bloggers met de meest dure fotocamera’s werken en vervolgens te denken dat je die dingen ook allemaal nodig hebt om succesvol te zijn.

Maar nee. De beste camera is degene die je bij je hebt. Tegenwoordig zijn smartphonecamera’s zo goed dat je geen serieuze camera nodig hebt om succesvol te zijn. Een groot deel van de foto’s op mijn social media zijn gemaakt met mijn telefoon, en ik weet zeker dat als ik je zou vragen aan te wijzen welke van mijn smartphone komen, je moeite zou hebben ze uit te kiezen. Nabewerking (in bijvoorbeeld Lightroom) is veel belangrijker, en daarmee kun je veel verbloemen.

Ik zou je aanraden gewoon te beginnen waar je bent, niet te veel kosten te maken, en later kun je altijd nog upgraden als je wilt. Ik ging ook pas serieuzere investeringen doen toen mijn website geld begon te verdienen.

Ik met twee camera’s, want ik hou van een beetje tegenstrijdig advies. ;-)

Te snel opgeven

Als je een reisblog wilt beginnen om snel rijk te worden, dan kun je beter iets anders gaan doen. Investeren in Crypto, ofzo.

Een succesvolle reisblog bouwen is een langdurig proces, en het kan best wel een paar maanden duren voordat je je eerste geld verdient. Dat is niet erg, zo lang je maar elk klein succes blijft vieren.

Ik heb door de jaren heen veel bloggers zien komen en gaan. En hoewel je natuurlijk gewoon interesse kan verliezen in je reisblog (en dat is prima, mensen veranderen!), zijn er ook voldoende mensen die na een paar maanden de handdoek in de ring gooien omdat ze nog steeds niet op een persreis uitgenodigd zijn/een miljoen lezers hebben/een fulltime salaris halen uit hun blog.

Ik weet zeker dat je met de huidige kennis die beschikbaar is een blog kan starten waarmee je relatief snel resultaten gaat zien. Maar als je geen doorzettingsvermogen hebt, dan geef je op voordat dat moment aanbreekt.

Zorg dus dat je begint omdat je het leuk vindt, en hou vervolgens vol. Als je maar lang genoeg met de juiste strategie doorgaat, komt succes vanzelf.

En die strategie? Die leer ik je binnenkort in mijn cursus. Blijf deze website checken voor een aankondiging binnenkort!

Wat is de grootste fout die jij maakte als beginnende reisblogger?

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Fleur Sophia 18 mei, 2021 - 11:28

Fijn artikel! Ik merk dat ik zelf ook te weinig focus op de kanalen (Pinterest! ) die het best werken voor het behalen van mijn doelen. Ik haal tegenwoordig nog maar weinig uit Instagram maar vind het nog steeds wel het leukste kanaal waarop ik echt mijn creativiteit kan uiten.

Plaats een reactie
Explorista 24 mei, 2021 - 11:17

Dat ben ik helemaal met je eens :). Instagram is zeker een van de leukste kanalen voor creativiteit!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter

Adblock gedetecteerd

Steun ons alstublieft door uw AdBlocker-extensie uit uw browsers voor onze website uit te schakelen.