; GADGET MUSTHAVE: POWER BANK (recensie) – Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen

Wil jij deze website steunen? Super! Dat kan door te boeken via onze partners op deze pagina!

GADGET MUSTHAVE: POWER BANK (recensie)

Powerbank1

Je weet dat je een reisblogger bent als je voor Sinterklaas een portable battery vraagt… zodat je je telefoon kunt opladen als hij gedurende de dag leeg raakt. Wat is immers een leven zonder constante nieuwe stroom van inspirerende reisfoto’s op Instagram? Of mijn rare hersenspinsels op Twitter. Geen leven, ik zeg het je.

En dus toen ik de POWER BANK 2200 cadeau kreeg van onze fijne goedheiligman, was ik blij. Ik heb hem sindsdien intensief getest (vooral op mijn tripje naar Udaibai), en kan er eindelijk wat zinnigs over zeggen. Aanrader of afrader?

Powerbank2 Powerbank4

De POWER BANK die ik heb komt van de Hema (volgens mij verkopen ze niet meer exact deze versie, maar wel een vergelijkbare met iets meer vermogen – op de site althans). Hij heeft een vermogen van 2200 mAh, een USB-kabeltje, en is ongeveer even groot als een aansteker (alleen iets dikker en vierkant). Past makkelijk in je tas, jas of zelfs broekzak dus.

Het design vind ik zelf erg mooi. Zwart met alleen wat gegraveerde letters er op. Heel stijlvol, en vrij onopvallend.

De batterij belooft de batterij van je telefoon tot wel 15 uur extra stroom te geven. Het duurt een paar uur om de external battery volledig op te laden. Tegenwoordig doe ik het ’s nachts, maar je moet wel minimaal een uur of vier rekenen hiervoor. Als je het net zo doet als ik, dan hang je hem gewoon ’s nachts aan het stopcontact, en heb je de volgende ochtend een opgeladen battery. Hiervoor heb je wel een ander kabeltje nodig, want met de usb kabel die je erbij krijgt kun je alleen maar de batterij aan je laptop opladen. Als je een android oplader heb, kun je die prima gebruiken voor het opladen.

Powerbank6 Powerbank5

Ik zelf heb een iPhone. Die kun je met de bijgeleverde kabel niet opladen. Dus moet je je eigen oplader gebruiken. Geen probleem, maar wel onhandig, het is toch fijn een extra kabeltje te hebben, zodat je je telefoonoplader niet overal mee naar toe hoeft te nemen. Dat schiet het doel een beetje voorbij.

Verder doet de batterij wat hij belooft: hij geeft mijn iPhone (4) een compleet volle batterij, na het opladen. Helemaal prima dus. Echt onmisbaar tijdens persreisjes zoals afgelopen weekend, waarbij je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat onderweg bent, en constant op social media aanwezig moet zijn of foto’s moet schieten/bewerken. Een aanslag op de batterijduur van je telefoon, en dus is zo’n klein opladertje een echte uitkomst. Stop hem samen met je telefoon en kabeltje in je jaszak, en je bent ready to go.

Powerbank7 Powerbank8

Pluspunten:

– De prijs: €6 bij Hema

– Het design: zo stijlvol en handig om mee te nemen
– De batterijduur: je telefoon heeft wederom een volle batterij na gebruik

Minpunten:

– De kabel: Niet handig voor bij een iPhone, en bovendien vind ik het fijner om zo’n batterij in het stopcontact op te laden (waarvoor je een andere of extra kabel nodig hebt)

Waarschuwing: https://www.nvwa.nl/actueel/waarschuwingen/waarschuwing/2064761/belangrijke-veiligheidswaarschuwing-hema-powerbanks-mobiele-opladers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

23 reacties

 1. Voor m’n verjaardag kreeg ik van mijn broertje een powerbank. En ik ben er nog steeds erg blij mee! Je iPhone in een kop hete soep laten vallen is namelijk ook niet heel bevordelijk voor je batterijduur haha

  | Reageer op deze reactie
 2. Ik had er een mee naar Indonesië en Australië, maar op een gegeven moment wilde hij helemaal niet meer opladen.. Echt super snel.. Was ook wel zo’n ding van de Bigbazaar, maar het was wel weer €10,-. Misschien dat ik binnenkort nog een nieuwe koop ofzo!

  | Reageer op deze reactie
 3. Wesley

  Heb er vorig jaar een gekocht bij de Primark maar minder dan een half jaar later zat de kabel zo los dat ik hem moest vasthouden om mijn mobiel op te laden dus vorige week heb ik hem weggegooid. En ook toen hij het wel deed was de oplaadkracht zo zwak dat ik niet tegelijk mijn mobiel kon gebruiken en opladen want dan ging het battery % alsnog omlaag, laadt deze wat sneller op?

  | Reageer op deze reactie
 4. Ik heb er ook twee. Ideaal, vooral op reis inderdaad. Nu heb ik net een nieuwe telefoon, dus deze houdt het wel een dag uit, maar mijn oude was binnen een paar uur leeg.

  | Reageer op deze reactie
 5. Ik ga binnenkort een lang weekend naar Noorwegen en reis in mijn uppie dus dit kan ik zeker gebruiken. De powerbank gaat het hem worden! Dank je wel!

  | Reageer op deze reactie
 6. Hanneke

  Ik heb er één van het kruidvat en daar ben ik minder enthousiast over.
  Prijs is ongeveer gelijk aan die van de Hema, maar na het opladen van de helft van de batterij van mijn telefoon is de powerbank helemaal leeg.
  Wat ook niet bevorderlijk is, is dat er een “aan-uit” knop op de powerbank zit. Als die in de jaszak per ongeluk op “aan” gedrukt wordt (wat niet ondenkbaar is, gevoelige knop), dan kan het ding al half leeg zijn voordat je je telefoon er aan koppelt.

  Ik ga binnenkort die van de Hema eens testen.

  | Reageer op deze reactie
 7. Heidi

  Ik heb eentje uit Decathlon. Kan ik mijn Samsung 2x volledig mee opladen of 1x de iPad. Heel handig!

  | Reageer op deze reactie
 8. Tea

  voor 6 euro zou ik hem niet laten. Denk dat ik er eentje ga halen wanneer ik in NL ben.

  | Reageer op deze reactie
 9. Ik heb toevallig vorige week een external battery gekocht, met dezelfde gedachte! :) Je moet nu eenmaal wel kunnen zorgen dat je foto’s kan blijven schieten als je op reis bent, vind ik.

  | Reageer op deze reactie
 10. Eva - eighty7

  Ik heb ook zo een klein apparaatje, werkt heel fijn vind ik, zeker als je onderweg ergens staat en je telefoon is net op dat moment leeg. (moet ie natuurlijk wel opgeladen zijn, dat is me ook al eens overkomen :P)

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2023 Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring