HOSTEL: Generator Hostel Londen

Generatorhostels1

Londen is geen goedkope stad, maar gelukkig barst de stad van de hippe hostels. Ooit sliep ik al eens eerder bij Generator Hostels, in Kopenhagen wel te verstaan. Dat beviel me enorm goed, dus ik had hoge verwachtingen van mijn bezoekje aan Generator Hostels Londen. Maar hoe beviel die?

Locatie

De vestiging van Generator Hostels in Londen is vrij centraal. Het is op ongeveer 10 minuten lopen vanaf King’s Cross / St. Pancrass, en op zo`n vijf minuten van een tube stop. Schuin tegenover het hostel zit een superleuk koffiezaakje: Continental Stores Coffee, waar ze behalve heerlijke koffie ook fantastische ontbijtjes serveren. Zeker een aanrader om daar heen te gaan in plaats van het hostelontbijt (dat niet inbegrepen zit).

Generatorhostels2 Generatorhostels4

Het gebouw

Generator Hostels is gigantisch. En dan overdrijf ik niet. GIGANTISCH. Honderden bedden. Misschien wel meer dan duizend of tweeduizend. Ik maak geen grapje. Ik blééf maar door gangen wandelen. Het gebouw ziet er verder erg leuk uit, vooral de ‘gezamenlijke’ ruimtes. De hallen zijn een beetje saai en vaal, bedoel ik, maar de rest is hip en kleurrijk ingericht. De lift doet er een eeuwigheid over, dus je bent aangewezen op trappen. Het café is een heerlijke plek om te chillen met een drankje en je laptop als je nog wat werk wilt doen. Ik at er een schaal met heerlijke nachos, maar je kunt er ’s ochtends ook ontbijt kopen. Verder is er volgens mij een filmruimte, een bagageruimte en een discotheek. Ik had overal in het hostel gratis wifi.

De kamer

Ik sliep in een kamer met zes bedden, drie stapelbedden. We deelden met zijn allen een douche en een toilet. Daar had ik helemaal niets op aan te merken, wat een heerlijke regendouche hadden ze daar! Zo eentje zie je er vaak nog niet eens in hotels, laat staan hostels. De bedden zelf waren prima, niet te zacht en niet te hard. Jammer is wel dat je geen eigen lichtje hebt, en geen eigen stopcontact als je boven slaapt (zoals ik). Ik ga mijn telefoon ’s nachts toch niet op de grond laten liggen, alleen al omdat hij ook functioneert als wekker. Mijn locker was kapot, het slot was helemaal verwrongen, waardoor ik mijn hangslot er met geen mogelijkheid op kreeg. Ik heb alle (vrije) lockers geprobeerd, en ze hadden allemaal hetzelfde probleem: helemaal kapot. Gelukkig inspecteerde ik mijn tas en bleek ik nog een IETS kleiner slot bij me te hebben (je bent reisblogger of je bent het niet), en die paste nét. Met geweld. Mijn klacht hierover, en de vraag deze te laten maken hadden geen effect, in de twee dagen dat ik er was is hij niet gemaakt.

Generatorhostels3 Generatorhostels5

De ervaring

Al met al viel mijn verblijf bij Generator Hostel me iets tegen, na mijn perfecte hostelverblijf in Kopenhagen. De vestiging in Londen is me echt te massaal. Je bent er een nummertje in plaats van een mens. De gangen zijn er ronduit smerig, en elke avond moest ik oordoppen indoen om niet wakker te liggen van het feestje wat (volgens mij iedere avond?) plaatsvond. Ook het feit dat de locker niet gemaakt werd, vond ik erg jammer. Het kwaliteitsverschil was wat mij betreft best groot.

Generator Hostels is gelukkig wel betaalbaar, en heel centraal gelegen, dus wat dat betreft heeft het een paar belangrijke pluspunten. Maar ik zou er zelf niet zo heel snel meer terugkeren. Mogelijk heb ik een beetje pech gehad (dat heb je soms), maar ik vermoed dat de dingen die ik ervoer wel redelijk gemiddeld waren voor het hostel. Jammer!

Bedden vanaf €20, boeken doe je hier!

Generatorhostels6

Zijn jullie wel eens in Generator Hostel Londen verbleven?

5 comments

 1. Marloes | Budgetproof.nl

  Wat jammer dat bij ketens de kwaliteit niet altijd hetzelfde is he, jammer. Deze streep ik van m’n lijstje want ik ben alles behalve een party animal, haha.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Haha ik ook. Ouwe wijven unite!

   Beantwoorden

 2. Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Wow wat massaal! Ik heb altijd goede ervaringen gehoord over Generator in Berlijn, maar echt cosy is dit niet meer, en dat is juist waar ik zo van hou!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   In Berlijn ben ik er niet geweest, en zoals gezegd vond ik Kopenhagen erg tof, dus dat zou zomaar eens kunnen!

   Beantwoorden

 3. Cigdem Depeli

  Hi! Hier hebi k ook een review gedaan een tijd terug!

  Te toevallig! Leuk om jouw everaringen te lezen :) X

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *