Getest: Crocs (en waarom ik geen modeblogger ben)

featured image - Getest: Crocs (en waarom ik geen modeblogger ben)

Gent5 Crocs. Er was een tijd dat ik een beetje overgaf in mijn mond als ik die naam hoorde. Fluoriscerende plastic klompen met gaten erin. No, thank you. Maar via puur toeval ontdekte ik onlangs dat Crocs tegenwoordig wèl heel leuke schoentjes heeft. En aangezien ze niets wegen, zijn die ook heel handig op reis. Werd beweerd. Mijn doel was uitzoeken of Crocs aanraders zijn voor op reis. Dat deed ik, tijdens een weekend Gent. Zie hier het resultaat en mijn pogingen te lijken op een modeblogger (die natuurlijk mislukken!).

Gent1Note to self: Ik heb echt iets met een taille nodig.

De reistest

Nadat ik de schoenen thuis al uitgebreid getest had, nam ik ze mee naar Gent. Een zonnig citytripje, waarbij ik de blauwe bootschoentjes en de roze sleehakken allebei gedragen heb. Ik testte de schoenen op de belangrijkste dingen tijdens het reizen: comfort, uiterlijk, veelzijdigheid en inpakgemak. Gent6

Comfort

Het belangrijkste! Hier kan ik duidelijk over zijn: de schoenen zitten heerlijk. De schoenen, die van van een soort rubberachtige stof zijn gemaakt, denk aan waterschoentjes, zitten als gegoten. Door de gaatjes in de zijkanten, luchten je voeten. Ik kreeg nergens blaren, en door de paszool en doordat de zool wat indeukt en opveert als je er op loopt werd ik minder snel moe dan op normale schoenen. Op het voetbed zitten bobbeltjes, die ik echt superlekker vind. Het geeft een minimassage aan je voeten. Ook de hoge hakken zitten goed. Het blijven hoge hakken, dus na een paar uur op de wedges verruilde ik ze voor platte schoenen, maar ze zijn stukken comfortabeler dan normale hoge hakken. Wederom door de bobbeltjes en het inzak-effect. Ik had het idee dat de schoenen goed waren voor mijn voeten, en dat was een fijn gevoel. Gent2

 Uiterlijk

Om eerlijk te zijn zou ik de bootschoentjes zelf nooit kopen. Maar dat komt vooral door het knalgroen, en ze zijn er ook in andere uitvoeringen. Al vind ik ze in deze samenstelling eigenlijk ook wel weer leuk, maar niet zozeer voor mezelf. Ik weet niet of de bootschoen-stijl wat voor mij is. De wedges vond ik wèl superleuk, met haar vrolijke kleurtjes. Ik heb geprobeerd leuke outfits te maken met de schoenen om te laten zien dat ze er leuk uit kunnen zien, en niet zoals de ‘standaardtoerist met crocs’. Ik ben geen modeblogger (en dat blijkt ook wel), maar in het dagelijks leven staan ze dus prima. Hoe doen modebloggers dat trouwens? Ik voelde me echt zwaar ongemakkelijk tijdens het maken van deze outfitfoto’s, midden op straat, terwijl iedereen me kon zien. Terwijl ik met mijn ene hand mijn lovehandle probeerde te verbergen, probeerde ik mijn andere knie zo te draaien dat mijn bovenbenen iets flatteuzer in beeld kwamen. En dat zo snel mogelijk, omdat er groepen mensen naar me keken. AAAH.

Gent12

Gent46

Veelzijdigheid?

De hakken zijn niet geschikt in de oude binnenstad van een stad, bij kinderkopjes. Maar dat zijn de meeste hakken niet. De bootschoentjes deden het werkelijk prima voor een citytrip. Handig is wel dat beide schoenen waterdicht zijn, en je dus ook niet hoeft te stressen over iets morsen. Ik hoefde geen slippers mee te nemen naar het hostel, omdat ik gewoon mijn dagelijkse schoen (het bootschoentje) onder de douche kon dragen. Je droogt hem daarna simpelweg af, en klaar is kees. Heel makkelijk voor op reis, dus. Gent7

 Awkward pose.

Inpakproof?

Absoluut. De schoenen wegen zo goed als niets. En dat is wel zo handig als je licht reist, zoals ik. Die rugzak die je op de foto ziet, dat is alles wat ik op een citytrip meeneem. En daar zit dan mijn camera, mijn kleding, toiletspullen, handdoek, alles in… Meestal neem ik maar één paar schoenen mee. Maar het is wel zo leuk om nog een paar mooie wedges mee te nemen voor als je ’s avonds uit eten gaat. Al met al vond ik de schoenen zeker geschikt voor op reis. Ze zaten erg goed, waren prettig mee te nemen, en ik hield het er lang op uit. De kosten vallen ook ontzettend mee, die liggen rond de €60. Er zijn ook goedkopere modellen. Gent3

Wat vind jij van deze schoentjes?

Ik mocht deze schoenen testen. Ik geef altijd mijn eerlijke mening, en ben niet verplicht hierover te schrijven. Ik vond het echter leuk eens een modeblogpost te doen, aangezien kleding en schoenen ook deel uitmaken van je ervaring op reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 reacties

 1. Leuke schoentjes en heel handig voor op reis.
  Ik vind vooral de bootschoenen leuk met dat felle lime-groene accent!

  Zelf heb ik 3 paar Crocs, met de klassieke laat ik alleen de hond uit :) maar er zijn inderdaad veel leuke, lichte zomerschoenen, slippers en sandaaltjes en die gaan standaard mee met me op vakantie.

  Ook handig voor tijdens een cruise, of een boottripje i.v.m. de anti-slip zool.

  | Reageer op deze reactie
 2. Wel, dat zijn mooie crocs, die oude brr, ik krijg er al koude rillingen van. Ik probeerde ze te dragen voor het werk toen (studentenjob) en sloeg mijn voeten altijd om.

  | Reageer op deze reactie
 3. Avatar for Tasja Tasja

  Ik heb nog nooit zo een entertainende post over crocs gelezen haha. Echt leuk! Vind de foto’s ook mooi geworden hoor :)

  | Reageer op deze reactie
 4. Ik vind ze niet echt heel mooi, maar ik geloof wèl dat ze lekker zitten. Ik kende deze ontwerpen nog niet trouwens, alleen de ‘originele’. Mijn zoontje van 4 heeft bruine Crocs (van iemand anders gekregen) en sindsdien loopt hij vrijwel alléén maar daar op.

  Leuke post voor tussendoor hoor! (haha, best leuke foto’s hoor, en zelfs je nagellak had je speciaal aangepast zie ik.)

  | Reageer op deze reactie
 5. Avatar for Naomi Naomi

  Wat een leuk artikel! Het lijkt mij erg leuk om eens te lezen wat je allemaal draagt tijdens een reis (dus wat het makkelijkst is qua comfort en ruimte innemen etc) als je niet al eens zo’n artikel hebt gemaakt tenminste. ;)

  | Reageer op deze reactie
  1. Wat grappig, daar zat ik laatst aan te denken. Ik denk dat ik een keer alle outfits zal fotograferen die ik mee nam op deze reis naar Amerika :-) Heb nu eindelijk een balans gevonden tussen comfort, veelzijdigheid en er niet uitzien alsof je in de goot hebt gelegen, haha.

   | Reageer op deze reactie
 6. Same here Milou met die lelijke dingen. Maar dit is wel even heel wat anders, zien er best goed uit eigenlijk. Heb ze nog nergens gezien.

  | Reageer op deze reactie
 7. Haha toen ik je titel van je blog las dacht ik echt: omg nee crocs. Maar toen ik de foto’s zag viel het reuze mee ;).
  Ik vind die toeristen zo afschuwelijk die op van die crocs lopen, maar bij deze zie je niet eens dat het crocs zijn. Maar het lijkt me wel een beetje zweterig zo dat stofje?

  Het lijkt me trouwens ook vrij ongemakkelijk om zo te gaan staan en foto’s te maken van je outfit. Zeker als er allemaal mensen voorbij komen ;). Maar het resultaat mag er wezen hoor!

  xx Farah

  | Reageer op deze reactie
  1. Dankjewel! Haha, ja een beetje ongemakkelijk voelde ik me wel. Ze zijn een beetje zweterig, maar ik vond dat persoonlijk niet overdreven. Bovendien voelt het niet vies vanwege de rubberige textuur (vond ik). Thanks!

   | Reageer op deze reactie
 8. Avatar for Merin Veronique Merin Veronique

  Mijn moeder liep lange tijd met die klompen en ik vond het niks, totdat ik een keer een Crocs winkel in Rotterdam zag. Daar bleken ze inderdaad heel veel leuke andere Crocs te hebben. Ik heb gelijk een ‘normaal’ paar meegenomen. Ook voor m’n moeder.

  | Reageer op deze reactie
 9. Ik vind ze leuk! Mijn lief heeft een paar gympen van Crocs en ik weet uit ervaring hoe licht ze zijn. Perfect voor een trip! En de look is goed. Toffe foto’s hoor, je staat er mooi op.

  | Reageer op deze reactie
 10. Ik vind dat schoenen op een stedentrip gewoon praktisch moeten zijn, in elk geval overdag. ’s Avonds als ik uit eten ga tut ik me graag op. Deze bootschoenen zien er onwijs praktisch uit en ik vind ze nog altijd beter dan Nike Air Max met goede demping, want die worden meteen zo huge bij mijn korte lichaampje. En ze zijn lang niet zo lelijk als de echte Crocs.

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring