Getest: een goedkope citytrip met Skyscanners 3-in-1 app!

1471020062637 - Getest: een goedkope citytrip met Skyscanners 3-in-1 app!

Één van mijn favoriete apps voor het vinden (en eentje die ik bovendien iedere week gebruik) is de Skyscanner app. Ik had altijd de vliegtickets app, maar sinds kort is de app vernieuwd en heeft Skyscanner een 3-in-1-app uitgebracht. Skyscanner vroeg me de app te reviewen, en dat doe ik natuurlijk graag, want dat geeft mij meteen de kans jullie een aantal tructjes te geven die ik gebruik voor het boeken van goedkope citytrips!

Ik gebruik Skyscanner zelf heel graag, ik denk dat ik zelfs 80% van al mijn vluchten via Skyscanner boek. De Skyscanner app gebruik ik dan ook zeker wekelijks, soms om te researchen, maar meestal om lekker een beetje weg te dromen en te kijken waar ik allemaal goedkoop naar toe kan in een bepaalde maand. Ik had altijd alleen de vliegtickets app, en nu heeft Skyscanner de vluchten, hotels en autohuur samengevoegd in één app, wat ik wel zo handig vind. Ik zou zeker nooit drie apps downloaden, maar als het allemaal te vinden is in één app dan zou ik het misschien wél gebruiken. Gemak dient de mens!

Laat ik een kijkje nemen naar mijn favoriete opties in de app:

1471019700243

Topdeals

De leukste nieuwe functie vind ik ‘topdeals’, die helemaal inspeelt op mijn behoefte om constant op reis te gaan. Als je van last minutes (van nu tot over een maand) houdt, dan is deze functie echt perfect. Je kiest een weekend en hij geeft precies aan waar je van vrijdag t/m zondag naar toe kunt, en voor welke prijs. Voor mijn verjaardagsweekend kwam daar een ticket Dublin uit voor €50.

1471019817903

Overal

Mijn allerfavorietste (is dat een woord?) functie, waar ik al eens eerder over schreef. Bij de overal functie kies je je vertrekvliegveld, je periode (een specifieke datum of bijvoorbeeld een hele maand) en dan kijkt hij waar je goedkoop naar toe kunt. Dit werkt het beste als je gewoon de hele maand (bijvoorbeeld: november) aantikt. Dan kijkt hij binnen die maand waar je vanaf jouw gekozen vliegveld goedkoop heenvliegt. Tickets naar Bulgarije voor €30 retour? Jep.

1471019889101-1

Prijsalarm

Heb je ook wel eens dat je research doet naar een bestemming en denkt: ik ben nu nog niet klaar om te boeken, maar ik wil wel een seintje krijgen als de prijs verandert want omgandersboekikmeteen? Daarvoor bestaat de ‘prijsalarm’-functie. Stel het prijsalarm in en je krijgt een seintje als de prijs van je gedroomde ticket verandert.

1471019944220

Hotels

Nieuw voor mij waren dus de hotel en autohuur-functie, maar ook die functioneren eigenlijk precies zoals je wil. Wat ik heel fijn vind, is dat de hotelfunctie laad met de zoekgegevens uit je vliegticketzoekactie. Dus als je gezocht hebt op Dublin van 9-11 september, dan zoekt hij hotels automatisch voor die datum, in Dublin. Scheelt weer onnodig intikken. Je kunt vervolgens met filters instellen of je een prijs per nacht of in totaal wilt zien, en kunt selecteren op prijs, afstand, beoordeling en meer. Heel handig!

1471019993805

Autohuur

Heel vaak huur ik niet een auto, maar het is natuurlijk wel fijn als je de opties meteen op een rijtje hebt staan, inclusief prijzen. Net als bij de hotel-functie onthoud de app je reisdata en bestemming. Je kunt overigens ook meteen de waardering van Skyscanner-gebruikers zien voor de aanbieden van de autohuur, wat belangrijk is, want autoverhuurders kunnen qua service nogal van elkaar verschillen. Ze hebben vaak verschillende standaarden als het aankomt op wat inbegrepen is bij de prijs.

In alle gevallen verzamelt Skyscanner de beste prijzen, en stuurt je vervolgens door naar de site van de aanbieden om te boeken. Download de app !

Ik heb ook een video opgenomen, waarbij ik aan de hand van de app laat zien hoe ik een goedkope citytrip boek, en wat voor geweldige deal ik vond voor mijn verjaardag in september :).

Ik ben door Skyscanner gecompenseerd voor de tijd die het kost mij kost dit artikel te schrijven, en de video te filmen en editten, maar mijn meningen zijn zoals altijd volledig van mij!

EXPLORISTA.NET-4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie

  1. Wat een handige app! Ik gebruikte de app voor de vliegtickets ook al om zo de meest voordelige tickets te vinden, maar de combi en met name de last minute deals lijken mij erg handig!

    | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring