UPDATE Juli: Hoe gaat het met mijn goede voornemens van 2018?

door Explorista

Help, waar is de eerste helft van het jaar gebleven? Ik vind het echt heel erg confronterend dat we al halverwege het jaar zijn en dat kerstmis inmiddels dichterbij is dan afgelopen nieuwjaar. Aangezien ik elk jaar goede voornemens opstel, vind ik het leuk om eens te kijken hoe het daarmee gaat (lees hier mijn goede voornemens van 2018). Heb ik bepaalde voornemens al gehaald? Of moet ik nog even meer mijn best doen?

Voor 2018 had ik maar één focuswoord en dat was:

Gezondheid

Ik wilde dit jaar mijn eigen gezondheid voorop zetten. Mijn fysieke gezondheid, mentale gezondheid, financiële en relationele gezondheid. Ik wilde dat al mijn keuzes, zowel zakelijk als persoonlijk zouden leiden tot een gezondere ik.

En tot nu toe gaat dat enorm goed. Ik heb me vooral onbewust gefocust op een gezondere mentale toestand.  Het aanpakken van dingen waar ik niet tevreden mee ben in mijn leven. Het verwijderen van dingen die me stress opleveren. En zes maanden later heb ik een heerlijk leven, dat grotendeels stressvrij is. Ik ben blij met wie ik ben, met mijn leven, en met het proces. Ik respecteer dat niet alles van de een op de andere dag anders is. Natuurlijk zou ik wel meer willen sporten, bijvoorbeeld. Maar ik weet inmiddels dat ik zoiets vanzelf wel ga doen als ik er klaar voor ben. Dat werkt voor mij veel beter dan verandering forceren.

Milou-colour-179

Ik ben steeds bewuster bezig met waar ik mijn energie aan besteed, en wat ik in mijn leven accepteer en wat niet. Ik heb onlangs bijvoorbeeld een hele hoop accounts ontvolgd op social media waar ik niet gelukkiger van werd. Ze gaven me onbewust stress over mijn eigen uiterlijk, mijn leven of lieten me mijn zakelijke successen vergelijken met andere mensen. Hoppa, weg ermee. Ik ben trouwens überhaupt niet zo bezig met wat andere mensen doen (behalve mijn hechte vrienden, natuurlijk). Ik heb oogkleppen op en richt me lekker op mezelf en mijn eigen pad. Ik ben alleen in concurrentie met mezelf. Dat geeft zoveel rust. Nu heb ik een social media feed waarin ik alleen nog maar dingen en mensen zie die ik leuk vind, en dát is fijn, joh. Dat zoiets kleins al zoveel verschil kan maken in je gemoedstoestand.

Tijdens het werken of tijdens afspraken leg ik mijn telefoon ondersteboven neer, en tijdens het werken zet ik regelmatig uren mijn mail uit. Veel dingen (en mensen) heb ik op ‘mute’ gezet zodat ik zelf kan bepalen wanneer ik het mijn energieveld binnenlaat, en wanneer niet. Meldingen zijn bij mij sowieso bijna allemaal stil. Ik heb gemerkt dat dit me allemaal echt een hoop rust oplevert. Ik kan het iedereen aanraden. De wereld vergaat niet, en je bent sowieso niemand iets verschuldigd.

Mijn telefoon lijkt wel een beetje een thema dit jaar. Maar het is dus wel iets waar ik me de afgelopen tijd bewust mee bezig hou… hoeveel tijd ik eigenlijk op mijn telefoon doorbreng. Ik heb sinds een paar maanden een app die bijhoudt hoeveel minuten per dag ik op mijn telefoon zit en… oef. Daar schrik ik nog steeds elke keer van. Ik doe tegenwoordig steeds vaker mijn best om minder op mijn telefoon te zitten omdat ik daar gelukkiger van word. Constant maar doelloos social media apps verversen is echt de zevende cirkel van de hel, jongens. Dat wil je niet. En zoals met alles: het is nog niet perfect, maar zo nu en dan zijn er dagen waar ik echt veel minder op mijn telefoon zit dan voorheen, en daar ben ik al trots op. Ik probeer me steeds voor te houden hoeveel fijner ik me voel als ik diezelfde tijd aan andere dingen zou besteden, zoals bijvoorbeeld boeken lezen of een wandeling maken.

Barcelona79

Ik weet nog dat ik begin dit jaar begonnen was met mediteren, en dat is dus echt zoiets dat ik sindsdien niet vaak meer gedaan heb. Op een of andere manier voelt het nooit belangrijk genoeg om er een paar minuten voor vrij te maken. Maar ik weet hoe zinvol het is, en ik heb toevallig vorige week nog een keer een paar minuten gemediteerd. Ik voelde mijn hoofd overstromen met plannen, gedachtes en to do-lijstjes, en halverwege de dag ben ik in de tuin gaan zitten, en heb gemediteerd. Daarna was ik zó rustig in mijn hoofd. Helemaal herboren. Dat is iets dat ik toch wel vaker wil doen.

Ook zakelijk gaat het goed met me. Ik ben lekker bezig met dingen die ik leuk vind en die me energie geven, en haal daar oprecht zoveel plezier uit. Qua reisplannen zijn we nu bezig met de tweede helft van het jaar, en dat vind ik zo spannend. Er zijn zoveel mogelijkheden! Het wordt tijd binnenkort een knoop door te hakken, en dan zijn jullie natuurlijk de eersten die het horen :-).

Oftewel: mijn theorie lijkt voor mij voorlopig te kloppen. Dat als je je grootste focus je (mentale) gezondheid maakt, dat de rest vanzelf volgt. Nou, dat was een korte samenvatting van hoe het met mijn goede voornemens gaat! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen!

Hoe staat het met jullie goede voornemens?

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Jessica 15 juli, 2018 - 10:44

Volgens mij ben je best lekker bezig Milou, nice! Welke app gebruik je trouwens voor het bijhouden hoe lang je op je telefoon zit? Ben ik ook wel benieuwd naar!

Plaats een reactie
Explorista 16 juli, 2018 - 11:34

Thanks lieve! Ik gebruik de app ‘Mute’.

Plaats een reactie

Laat een reactie achter