Hoe staat het met mijn goede voornemens van 2019?

door Explorista

Voor je het weet is het halverwege 2019 en is het weer tijd om stil te staan bij hoe het jaar voor mij verloopt. Tot nu toe vind ik 2019 echt een top jaar, vol geweldig leuke reisjes, toffe projecten en zakelijke successen. Maar ik moet ook heel eerlijk zeggen dat ik geen IDEE heb welke goede voornemens ik voor mezelf gesteld heb dit jaar. Dus ben jij ook benieuwd of ik ze, onbewust, toch gehaald heb? Kijk dan mee in deze blogpost!

Ik had net als in 2018 (gezondheid) ook in 2019 weer één groot codewoord voor dit jaar:

Vriendschap

Ondanks alle prachtige reizen die ik maakte, was 2018 stiekem best wel eenzaam geweest. Ik was natuurlijk heel veel op reis, waardoor tijd besteden met fysieke vrienden een beetje op de achtergrond geschoven werd. Dat is op zich niet zo erg als dat een keertje gebeurt, ik had in 2018 gewoon andere prioriteiten. Maar ik voelde dat 2019 het jaar was waarin ik echt wilde investeren in mijn vriendschappen. Meer tijd face-to-face wilde doorbrengen. Is dat gelukt?

Ja, eigenlijk wel. Ik ben Januari begonnen met twee weken in Londen, waar ik al mijn vrienden weer zag, lekker bij ze bleef slapen, avondjes in de kroeg deed. Een perfecte start. In Februari was ik nog veel in Nederland om huizen te bezichtigen, maar had ik wel de kans om te lunchen met Sofie in Leuven.

In Maart had ik weer een week die helemaal in het teken stond van vrienden zien. In Berlijn dit keer. Ik verbleef met een goede vriend in een appartementje, en rende elke avond van feestje naar feestje en zag niet alleen veel oude vrienden weer, maar maakte ook nieuwe!

In April bracht ik weer veel tijd door in Nederland, want dat was de verhuismaand! Dat was dus veel quality time met vrienden en familie die hielpen met klussen en/of verhuizen. Dat vind ik ook leuk sinds ik weer in Nederland ben zijn mijn ‘lokale’ vriendschappen ook echt hechter geworden.

In Mei ging ik juist weer veel op reis. In New York spendeerde ik mijn tijd vooral met mijn vriend, maar maakten we ook tijd om één van zijn vrienden te zien wat uiteindelijk een super grappige avond stappen in Manhattan opleverde. En ik ontmoette ook eindelijk één van mijn meest hechte online-vriendinnen in het echt: Samantha! Toen ik terug kwam, ging ik meteen door om met drie vriendinnen naar het concert van Hugh Jackman te gaan in Hamburg. Lachen!

In Juni ging ik twee weken naar Italië samen met Samantha, en op het eind ook nog met mijn vriend. Super tof om onze vriendschap zo te kunnen verdiepen, maar zij was niet de enige die ik daar zag! Ik was er namelijk voor mijn favoriete reisbloggersconferentie: Traverse, en dat betekende dat ik ook dit keer weer een paar dagen lang doorbracht met mijn reisvrienden.

In Juli ben ik voornamelijk in Nederland, maar dat betekent dat ik tijd heb om af te spreken met mijn Nederlandse vrienden. Ik begon de maand al met een hilarisch uitstapje met reisblog-vriendinnen. We deden een escaperoom in Utrecht en gingen daarna een hapje eten. En komende maand ga ik ook nog een aantal keer met andere vrienden afspreken, en vieren we als kers op de taart onze housewarming aan het eind van de maand.

En zoals het er nu naar uitziet, heb ik in het tweede deel van het jaar ook nog veel mooie kansen om vrienden te zien. Het gaat helemaal TOP met mijn belangrijkste goede voornemen, dus!

Overige goede voornemens voor 2019:

Ik had nog een aantal bonus goede voornemens opgesteld voor dit jaar. Ik kan me totaal niet herinneren wat die waren, dus laten we samen eens kijken.

Reizen:

  • Minimaal 3 nieuwe landen bezoeken

Haha nou, dat is een flinke faal tot nu toe! Maar het zou zo maar eens kunnen dat het alsnog wél gaat lukken in het tweede deel van het jaar. Er is nog niets geboekt, maar ik heb wel een stuk of drie/vier nieuwe landen op het oog. Dus wie weet!

Werk:

  • Meer videos maken

Het goede voornemen dat iedere keer maar weer vooruitgeschoven wordt, haha. Maar het goede nieuws is (HOU JE VAST!!!): ik heb laatst een eerste Youtube-video opgenomen, en die ligt nu bij een editor! En binnenkort wil ik er nog een paar maken, dus hopelijk komt er binnenkort toch écht een keer video aan.

Hobby’s:

  • Ik wil meer dingen doen die me vrolijk maken

Het was een beetje een vaag doel, maar ging vooral over dat ik tijd en geld zou vrijmaken voor dingen die niets te maken hebben met reizen of werken. Die is… half geslaagd zou ik zeggen. Het is niet zo dat ik ineens allemaal hobby’s heb. Maar ik besteed wel vaker tijd aan een boek lezen, ga soms lekker wandelen, en probeer regelmatig hard te lopen. En ik heb alvast een concertkaartje gekocht voor een concert in Februari volgend jaar!

Misschien een heel stomme vraag hoor, maar wat voor hobby’s hebben jullie eigenlijk? Netflixen telt niet! Ik heb het idee dat ik niet helemaal weggelegd ben voor super creatieve hobby’s zoals schilderen haha.

Dat was ‘m dan, mijn update van hoe het gaat met mijn goede voornemens van 2019!

Hoe gaat het met jouw goede voornemens?

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Shirley 17 juli, 2019 - 08:28

Ik vind dat van die hobby’s geen stomme vraag. Ik ben ook op zoek naar een hobby die niet achter de laptop plaatsvindt. Vroeger vond ik knutselen best leuk, maar toen werd het altijd al een frustratie omdat ik het niet zo goed kon. Ik zou wel een keer een cursus pottenbakken willen doen, ondanks dat ik me niet kan voorstellen dat ik er aanleg voor heb.

Plaats een reactie
Explorista 17 juli, 2019 - 09:50

Haha wat een leuk idee, pottenbakken! Ik heb ooit nog eens een blauwe maandag aan breien gedaan en dat vond ik best wel leuk. Misschien moet ik ook eens een creatieve cursus doen voor het een of ander!

Plaats een reactie
Sanne 17 juli, 2019 - 18:30

Heel toevallig heb ik vandaag ook teruggeblikt op mijn lijstje met goede voornemens! Bij mij is er nog wel wat werk aan de winkel, maar gelukkig hebben we nog een paar maanden ;). Wat leuk dat je zoveel internationale vrienden hebt! Ook ik heb meer tijd in vriendschappen steken als doel dit jaar, maar vind dat ik er eigenlijk meer aan mag doen. Ben benieuwd naar je video!

Plaats een reactie
Explorista 18 juli, 2019 - 09:55

We hebben nog een half jaar, dus niet getreurd! En belangrijker nog: elke stap vooruitgang is er weer eentje meer dan waar je was. En dat is uiteindelijk het belangrijkste :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter