photo-1423189871551-9b8513198c81

12x goedkope vliegtickets onder €50 in mei

photo-1423189871551-9b8513198c81

Aangezien ik een ongezond aantal uren per week doorbreng met het speuren naar goedkope vliegtickets, dacht ik: laat ik die informatie eens niet alleen voor mezelf gebruiken, maar gewoon regelmatig (maandelijks?) een artikel schrijven met de beste deals die ik gevonden heb. Mei is best wel een dure maand om te vliegen, maar het is echt wel mogelijk om onder de €50 te vliegen. Bij deze dus 12x goedkope vliegtickets in mei! Laat me vooral weten of je dit soort artikelen graag vaker zou zien?

De meeste deals zijn overigens van Eindhoven, omdat dat nu eenmaal het vliegveld met budgetairlines is in Nederland :)

Timișoara, Roemenië

Screenshot_2016-03-31-22-49-17

Wanneer: do 12 mei – do 26 mei

Vanaf: Eindhoven

Dit is de topper van de maand. Je vliegt vanaf Eindhoven naar Timișoara in Roemenië. Voel je niet beschaamd als je niet direct weet waar dat ligt, ik wist het namelijk ook niet. Timișoara ligt in het westen van Roemenië, niet zo ver van de Hongaarse en Servische grens. De stad wordt ook wel klein Wenen genoemd vanwege zijn Barokke architectuur. Twee weken in de stad blijven is misschien wat veel gevraagd, maar waarom maak je niet een roadtrip door Roemenië, Servië en Hongarije? Doe Dracula de groeten! Een kortingscode voor je autohuur vind je hier.

Boek je vlucht HIER.

Gdánsk, Poland

Screenshot_2016-03-31-22-50-38Wanneer: ma 23 mei – vrijdag 27 mei

Vanaf: Groningen

Veel deals zie je niet vanaf Groningen, omdat het zo’n klein vliegveld is, maar ik sluit mijn Noordelijke vrienden niet buiten natuurlijk :). Overigens is deze bestemming vanaf Eindhoven ook heel goedkoop. Gdansk is een stad aan de noordkust van Polen. Vrienden van me zijn er geweest, en een andere vriendin van me komt er vandaan, en het schijnt echt een heel leuke, gezellige stad te zijn, vol kleurrijke huisjes.

Boek je vlucht HIER.

Budapest, Hongarije

Screenshot_2016-03-31-22-53-26Wanneer: zo 8 mei – do 12 mei

Vanaf: Eindhoven

Ik ben er net geweest, en ik vond Budapest echt een aanrader. Zeker nu het warmer weer wordt, is het denk ik een heerlijke stad. Mocht je benieuwd zijn wat je er allemaal moet doen, check dan snel mijn post met Budapest tips of check deze post met tips voor gratis dingen te doen in Budapest.

Boek je vlucht HIER.

Brno, Tsjechië

Screenshot_2016-03-31-22-54-09Wanneer: wo 11 mei – zo 15 mei

Vanaf: Eindhoven

Kun je geloven dat ik in alle omliggende landen ben geweest, maar nog niet in Tsjechië zelf? Een land dat bekend staat om zijn mooie natuur, leuke steden en gezellige cultuur? Zijn goedkope eten en drinken? Ja, beetje raar vind ik zelf. Ik moet dus snel maar eens gaan. Ik kan het niet uitspreken maar Brno schijnt echt een leuk stadje te zijn, dus laat deze deal niet aan je voorbij gaan.

Boek je vlucht HIER.

Venetië, Italië

Screenshot_2016-03-31-22-55-12Wanneer: za 7 mei – do 12 mei

Vanaf: Eindhoven

Nog zo’n standaard budgetbestemming waar ik ben geweest. Ik was in oktober een weekendje in Venetië, voor mijn verjaardag (boyfriend points voor meneer!). Venetië zelf is niet echt goedkoop, maar het is wel een heerlijke bestemming voor dolce far niente (het heerlijke nietsdoen). Dit is mijn blogpost over hoeveel Venetië kost. En hier vertel ik je wat mij verraste aan de stad.

Boek je vlucht HIER.

Dublin, Ierland

Screenshot_2016-03-31-22-56-25

Wanneer: do 12 mei – za 14 mei

Vanaf: Eindhoven

Ik vond Dublin zó’n leuke stad. Supergezellig, sfeervol, leuke mensen. En er is ook nog eens best wat te zien. Mocht je naar de stad gaan, lees dan vooral mijn verslag over hoeveel ik uitgaf in Dublin, waar je lekker kunt eten en kijk onze video van de stad. En ik kan me voorstellen dat het weer in mei een stuk lekkerder is dan in februari ;-).

Boek je vlucht HIER.

Girona, Spanje

Screenshot_2016-03-31-22-57-46Wanneer: di 24 mei – do 26 mei

Vanaf: Eindhoven

Ik ben zelf volgens mij nog nooit in Girona geweest, maar ik heb wel foto’s gezien en het ziet er echt prachtig uit. Daarnaast is het er lekker zonnig en is Spaans eten, dus wat wil je nog meer? Het is ook nog eens in een regio met prachtige kust, en niet zo heel ver van Barcelona, waar ik dus wél meerdere keren geweest ben :). Lees hier tips voor gratis Barcelona: deel 1 & deel 2, hoe ik de stad bezocht voor €25 per dag, en hoe je gratis tapas kunt eten in de stad. Ik heb ook nog een gidsje geschreven met tips voor goedkope restaurants, én mijn tips voor hoe je drie dagen in de stad doorbrengt.

Boek je vlucht HIER.

Londen, Verenigd Koninkrijk

Screenshot_2016-03-31-22-58-44Wanneer: vr 6 mei – di 10 mei

Vanaf: Eindhoven

Wie komt me opzoeken?! Londen in mei is heerlijk, vorig jaar was ik er ook al eens in die maand, en er gaat niets boven de wijken struinen met een zonnetje. Per ongeluk een super leuk terrasje tegenkomen en daar lekker chillen… Ik kan niet wachten tot de lente hier echt aanbreekt (bijna!). Mocht je wat artikelen willen lezen over Londen: dit artikel gaat over de kosten van een weekendje Londen, mijn tips voor bezienswaardigheden, gratis dingen om te doen en de leukste café’s.

Boek je vlucht HIER.

Manchester, Verenigd Koninkrijk

Screenshot_2016-03-31-22-59-12

Wanneer: vr 6 mei – ma 9 mei

Vanaf: Eindhoven

Manchester is een heel leuke stad! Ik ben er in januari een dagje geweest, aangezien het maar zo’n twee uur is met de trein vanaf Londen. Het is niet zo’n grote stad, maar wél een heel leuke stad. Het zit vol gezellige eettentjes, café’s, heeft een bruisende gay scene, en heel veel mogelijkheden om te shoppen. Vind hier mijn tips voor Manchester.

Boek je vlucht HIER.

Marseille, Frankrijk

Screenshot_2016-03-31-23-00-22Wanneer: vr 6 mei – wo 11 mei

Vanaf: Eindhoven

Marseille was zeker niet mijn favoriete Zuid-Franse stad, maar het is zeker een tripje waard. Bovendien is het een prima plek om de zuidkust nog wat verder te ontdekken. En daar vind je dan pareltjes als de Calanques van Marseille, Nice, St Tropez en Grimaud. Je kunt ook makkelijk even een dagje naar Monaco. Mocht je een auto willen huren, en korting willen, dan krijg je hier een kortingscode.

Boek je vlucht HIER.

Kopenhagen, Denemarken

Screenshot_2016-03-31-23-02-45Wanneer: vr 6 mei – di 10 mei

Vanaf: Eindhoven

Yes, Kopenhagen is zó leuk, vooral in het voorjaar. Ik ben er twee keer geweest: één keer in het voorjaar, en één keer in het najaar. In het voorjaar is echt een stuk leuker, omdat dan alle terrasjes vol zitten en de stad tot leven komt. Ik schreef al over mijn tips voor Kopenhagen, hoe ik er overleefde op €53 per dag, mijn tips voor gratis dingen in Kopenhagen en wat de stad mij leerde.

Boek je vlucht HIER.

Berlijn, Duitsland

Screenshot_2016-03-31-23-03-38Wanneer: vr 6 mei – di 10 mei

Vanaf: Rotterdam

Ook in Berlijn ben ik al twee keer geweest, en ook hier geldt dat het in zomer wel iets prettiger vertoeven is dan in de winter, al is Berlijn áltijd leuk. Berlijn is een heel relaxte stad, er is veel te doen, maar een beetje rondstruinen en terrasjes bezoeken is ook leuk. Het is echt een hipsterstad, met een ruw uiterlijk (iets met oorlog en platgebombardeerd), maar heel creatieve, hippe café’s en restaurants. Daarnaast is het prijsniveau toch nog even fijner dan in Nederland. Zie hier mijn tips voor wat je in de stad moet doen, hoeveel ik uitgaf in Berlijn en hoe je goedkoop reist in Duitsland (mocht je ook nog iets willen bezoeken buiten de stad!). Ik vond de stad écht fascinerend, en of je nu van geschiedenis, óf gewoon van lekker chillen in een hippe stad houdt, Berlijn biedt alles.

Boek je vlucht HIER.

Ga jij op citytrip in Mei?

17 comments

 1. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  Handig lijstje! Gdansk staat wel op onze to do list, aangezien we in Groningen wonen ;) Lijkt ons een perfect weekendje weg!

  Beantwoorden

 2. Denise - Follow my footprints

  Haha, herkenbaar, ik breng daar ook een ongezond aantal uren mee door. Leuk dat je het deelt; er zijn nog steeds mensen die niet geloven dat het echt zo goedkoop kan.
  Van de bestemmingen die je noemt kan ik Venetie en Girona het meest aanraden en staat Marseille het hoogst op mijn eigen lijstje met steden waar ik nog naartoe wil. Zelf ga ik in mei overigens naar Griekenland (geen stad, maar weer een nieuwe eiland). Over een maand ben ik er. Joehoe! En waarschijnlijk in mei ook nog naar Malta (Valletta dus oa),ook al ben ik er al eens geweest, en hopelijk daartussen nog een kort tripje naar een Zuideuropese bestemming, maar misschien wordt dat een beetje too much, want ik moet en wil er ook nog over schrijven natuurlijk.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ohhh wat een heerlijke bestemmingen allemaal! Ik ben alleen in Athene geweest, maar de rest van Griekenland staat hoog op de wensenlijst!!

   Beantwoorden

 3. Wesley Pechler

  Wat een leuke en handige post, moet je zeker maandelijks herhalen! Van deze 12 bestemmingen ben ik al in 8 geweest, wat een leven <3 Goedkoop ertussenuit gaat over een paar jaar alleen wel moeilijk worden als ik alle budgetbestemmingen van Europa al heb gezien! In mei ga ik zelf naar Stockholm, Turku, Tampere, Helsinki, Tallinn en Bremen. Kan niet wachten! <3

  Beantwoorden

 4. Linda | travellersoftheworld

  Wat een heerlijke deals zeg! Ik zou ze het liefst allemaal boeken (behalve Boedapest want daar was ik een paar weken terug nog). Maar ik spaar nu echt voor mijn backpack reis naar Maleisië dus mag even niet van mezelf :p

  Beantwoorden

 5. Robin

  Fijn artikel! Zou dit soort artikels elke maand wel willen zien! superfijn en krijg ik ook weer ideeën (:

  Beantwoorden

 6. Lisa

  Ik baal echt dat Eindhoven zo ver bij mij vandaan ligt. Betaal zo’n 40 euro aan OV, dus kan dan net zo goed van schiphol vertrekken. Kan niet wachten totdat ik m’n studentenov weer heb.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Dat is inderdaad balen! Helaas is Schiphol een duurder vliegveld, heeft Groningen bijna geen vluchten, en richt Rotterdam zich vooral op zakenreizigers :( Al zie ik vanaf Schiphol ook wel regelmatig vluchten onder de €100 dus daar zou ik dan eens naar kijken :)

   Beantwoorden

 7. Edith

  Ik vind het superleuk deze aanbiedingen maar 2 nachten is wel erg kort voor zo een afstanden. Fijn dat jij dit uitzoekt.

  Beantwoorden

 8. Hanke

  Interessant! Kun je ook zo’n mooie top 10 maken voor goedkope maar avontuurlijke bestemmingen met een gezin in de zomer? Lijkt me leuk!

  Beantwoorden

 9. Saskia

  Heel erg leuk en van mij mag je dit maandelijks blijven posten! ik ga het in ieder geval lezen ;)

  Beantwoorden

 10. Shannon

  Super handig dit. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit over nagedacht om via Groningen te vliegen.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Waar kom je vandaan? :) Groningen is voor mij sowieso te ver weg..

   Beantwoorden

 11. Marieke

  Kan ik er misschien toch nog even tussenuit in mei :) Thanks voor de tips, lekkere lijst

  Beantwoorden

 12. Victor Decker

  Hey,
  Wat een tof artikel met concrete voorbeelden! Ook vind ik het super dat Tsjechie ertussen staat, een onterecht vergeten land. Ik ben vorige zomer naar Tsjechie gereisd en heb daar met mijn trekkersrugzak onvergetelijke avonturen beleefd. Het begon allemaal in Praag, maar na enkele dagen had ik het daar wel gezien. Begrijp mij niet verkeerd, een super mooie en bruisende stad maar zoals elke hoofdstad, ontzettend druk. Ik heb dan besloten om mijn reis te beginnen en ik lifte door bijna heel het land. De natuur gaf mij rust en vond het dan ook moeilijk om na een maand terug aan mijn alledaagse activiteiten te beginnen. Op deze site staan wonderbaarlijke plekken in Tsjechie die zeker de moeite waard zijn https://www.czechtourism.com/a/active-summer-walk/. Tijdens mijn reis heb ik zo vaak mogelijk proberen gebruik maken van couchsurfing en Airbnb. Want low budget op reis gaan en in contact staan met de locals is voor mij heel belangrijk. Cultuurverschillen en gewoontes probeerde ik een maand lang over te nemen, ze dragen in huis bijvoorbeeld werkelijk altijd pantoffels. Wat ik thuis enkel als kind deed.
  Ik heb enorm genoten van je artikel en zou zeker graag nog meer zo een artikels lezen van jou! Hopelijk hebben jullie ook wat aan mijn belevingen :)

  Beantwoorden

 13. 18x goedkope vliegtickets onder €50 in juni

  […] regelmatig (maandelijks?) een artikel schrijven met de beste deals die ik gevonden heb. Juni is net als mei best wel een dure maand om te vliegen, maar het is echt wel mogelijk om onder de €50 te vliegen. […]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *