11x Gratis tapas in Barcelona

San Sebastian19 - 11x Gratis tapas in Barcelona

San Sebastian19

Gratis eten? Twee woorden die mijn hart vervullen met zoete melodieën, twinkelende sterretjes en glinsterende eenhoorns. Maar het bestaat echt: gratis tapas in Barcelona. Wat is het precies en belangrijker: hoe krijg je ze? Dit zijn elf café’s met gratis tapas.

Traditioneel gezien zijn tapas een beetje de borrelnootjes van Spanje: je eet ze vaak aan het eind van de middag bij een borreltje. Ze zijn de broodloze versie van pintxos, zeg maar. Vroeger kreeg je ze vaak gratis bij een drankje, maar het is nu een stuk gebruikelijker om te betalen voor je tapas, of je nu wel of niet een drankje bestelt. Net zoals bij pintxos verzamel je de stokjes van je tapas, en reken je daarna af.

Maar gelukkig zijn er nog een aantal café’s die de traditie van gratis tapas in ere houden. Hiep hoi. Dit zijn ze.

Cassette Bar

Deze bar wordt onder andere geroemd om zijn Gin & Tonics en zijn goede muziek. De cocktails van de bar in El Raval worden de hemel in geprezen. Het serveert ook (betaald) eten, maar gelukkig heeft Cassette Bar nog altijd de traditie om bij een alcoholisch drankje een gratis tapa te geven. (Nou mag dat ook wel met cocktails van €10 natuurlijk :)).

Le Cucine Mandarosso

Schik niet van de gigantische voorraadkast die hier boven de balie aan de muur hangt: het geeft alleen aan dat hier met verse ingrediënten wordt gekookt. Sowieso is dit Italiaanse restaurant een aanrader: een lunch heb je hier al inclusief desert voor 11 euro. Die gratis tapa? Dat is dan ook een Italiaans hapje: op zondagavond bij een drankje.

Ambiente del Sur

Volgens Andalusische traditie krijg je hier bij elk biertje een gratis tapa, en die schijnen goed te smaken. Vooral de Spaanse omelet is favoriet.

Daniel Café

Een Franse bistro met tapas? Jazeker, maar dan wel in de breedste zin van het woord: hapjes. Van toast met ham of kaas tot ansjovispaté: het water loopt je direct in de mond.

San Sebastian13

Casa Mayo

In de Sants-buurt vind je deze familiebar, waar je bij ieder biertje een tapas voor je neus geschoven krijgt. Voor het interieur hoef je er overigens niet heen, maar dat is met veel Spaanse barretjes zo, is mijn ervaring.

Pappa e Citti

Een favoriet bij locals. Met slechts 25 plaatsen is reserveren een aanrader. Het interieur is nogal extravagant met veel rood en een barrok behangetje. Het restaurant serveert vooral Italiaans eten, maar tussen 18:00 en 21:00 krijg je tevens bij ieder drankje gratis tapas.

La Xula Taperia

Voor het beste tapbiertje in Gracia moet je hier zijn. En smaakt een biertje niet nóg beter met een gratis tapa? Overigens moet je hier als je daadwerkelijk iets wilt bestellen wel een woordje Spaans kunnen: er is geen Engelse kaart.

Barcelona76

Gata Mala

Het is maar goed dat je hier voor het eten naar toe gaat, want de bar is zo smal dat iedereen zich naast elkaar perst. Gelukkig is het dan wel stampvol met locals, wat aangeeft dat het eten goed is. Volgens geruchten is de Spaanse omelet to die for. (En ja de gratis tapas worden netjes bij drankjes geserveerd)

Cervecería de Dues

Wil je helemaal goedkoop uit zijn hier? Ga dan voor 19:00u en bestel een Early Bird-special biertje: die zijn maar €1. Natuurlijk krijg je ook hier een gratis tapa bij ieder drankje. Je vindt de bar in het Gracia-district.

Bar Mingus

Een bar die vernoemd is naar jazz muzikant Charles Mingus kan natuurlijk alleen maar swingen, en dat blijkt ook echt zo te zijn. Aan de muur hangen skateboarden, en de locals zorgen dat de lokale biertjes rijkelijk vloeien. De gehaktballetjes worden geroemd.

Chal Chusco

Klaar met alle tortilla’s en vlees? Dan moet je de gefrituurde vis van Chal Chusco een keer een kans geven. Je vindt de bar vlakbij Parc de la Ciutadella. Een goedkoop tentje in een dure wijk.

Barcelona86

Uitbuiken in een fijn appartement…

Na het zware leven van gratis tapas eten en biertjes drinken in het zonnetje, heb je natuurlijk een fijne plek nodig om uit te buiken. Daar komt Apartment Barcelona in het spel. Want waarom zou je eigenlijk een hotelkamer nemen als je ook een apartment kunt delen met je vrienden? Meer privacy, meer comfort, en vaak voor minder geld! Op mijn wishlist? Dit appartement omgeven door Gaudí architectuur voor €12,50 per persoon per nacht. Of dit design appartement, op slechts vijf minuten van de Ramblas in Poble Sec voor €12 per nacht per persoon.

Bronnen: Verkeersbureaus, TimeOut en Barcelonainfo.nl.

Dit artikel is een advertorial.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties

  1. hbloem

    ik zou het artikel voor publicatie eens of stijl en schrijffouten controleren. bij je biertje krijg je een pintxos, geen tapas!!!

    | Reageer op deze reactie
© 2013-2019 Explorista – Nederlandse reisblog voor iedereen die vaker & leuker wil reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring