Hostel: Casa Gracia | Barcelona

CasaGracia4

Zelden verbleef ik in zo’n stijlvol, design hostel als Casa Gracia in Barcelona. Vlak naast de kruising van Diagonal en Passeig de Gracia tref je dit pareltje. Met gratis ontbijt, wifi, en een binnentuin. Top!

Locatie

De locatie van het hostel kan niet stuk. Niet alleen ligt het hostel vlakbij een metrostation, je kunt in de straat hartstikke goed shoppen, en de wijk Gracia is één van de leukste wijken van Barcelona.

Casagracia2

Hostel

Casa Gracia is een van de stijlvolste hostels die ik bezocht heb op mijn reizen. Vanaf het moment dat je binnenstapt, voel je je teruggevoerd tot in de jaren ’30, omdat het gebouw nog heel erg zijn oude sfeer heeft aangehouden. Zo stap je in een ouderwetse rammelende ronde lift, midden in de gang, met een gietijzeren hek dat openschuift als je eruit gaat. En heeft het prachtige hoge plafonds en grote ramen in de common room. En dan heb ik het nog niet gehad over de super hippe inrichting, toffe decoraties, of heerlijke binnentuin.

Casagracia3

Kamer

Hoe mooi het hostel is, hoe erg de dorm rooms tegen vallen, eigenlijk. Niet dat ze slecht zijn, maar goed zijn ze ook niet. Het is een vrij kale ruimte met stapelbedden die weinig stabiel aanvoelen. Er is geen eigen lampje of handig stopcontact per bed. De sloten van de bagagebakken waren bijna allemaal vervormd, waardoor slechts een paar echt bruikbaar waren. De badkamer was overigens wél weer heel netjes, met een luxe douche.

Casagracia1

Voorzieningen

Casa Gracia Hostel is zeker een plek waar dingen gebeuren. Filmavonden, paëlla avonden, cocktailworkshops, you name it. Ontbijt is gratis, en super yummy. Zo at ik één ochtend een pan con tomate met de tuindeuren open, het zonnetje dat naar binnen scheen, en een briesje dat mijn blote benen kietelde. Wifi is overigens gratis.

Prijs

Een bed in een dorm room kost zo’n €23, en een privékamer zo’n €95. Boeken doe je hier.

Casagracia5

Waar verblijf jij graag in Barcelona?

5 comments

 1. Petra

  Jammer dat de kamers zo tegenvallen, verder klinkt het perfect! Tip zou dus zijn om een verlengsnoer mee te nemen en iets anders te vinden om je bagage te beveiligen?

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Yes… mogelijk dat andere kamers dit probleem niet hebben. Anders zou ik net zo lang klagen totdat ze het repareren…

   Beantwoorden

 2. Fleur

  Leuk om dit pareltje hier terug te zien! Ik heb hier 2 jaar geleden geslapen met 3 vriendinnen in een privé kamer, het leek wel een balzaal zo groot! Ook de faciliteiten en de hele mikmak was zeer in orde, dus de privékamers kan ik echt héél erg aanraden. Als iemand tegenwoordig over Barcelona begint raad ik direct dit hostel aan, dus ik ben erg onder de indruk. Maar aan de foto’s te zien is inderdaad de dorm room een stuk minder dan de privékamers, jammer.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Wat fijn om je reactie te lezen en je ervaring te horen met de privé kamers. Dat is goed om te weten :)

   Beantwoorden

 3. newsfromNOMADS-Elise

  Jeetje wat een super leuk hostel!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *