HOSTEL: Clink 78 | Londen

IMG_20150529_091944

Als er iets is waar ik geen genoeg van krijg dan is het accommodaties testen in Londen. Zo krijg ik een goed beeld van alle verschillende wijken in Londen, en de verschillende kwaliteitsniveaus van hostels, waardoor ik jullie weer beter van advies van voorzien. Dit keer was ik uitgenodigd bij Clink Hostels 78, en sliep ik voor het eerst in een privékamer in een hostel. Hoe beviel dat?

IMG_20150529_092011 IMG_20150529_092020

Locatie

Clink 78 ligt op een heel handige locatie: niet ver van King’s Cross St Pancras, en bovendien ook nog eens niet zo ver van de wijk Angel (waar je het kantoor van Expedia vindt – wat voor mij dan weer handig was!). Heel centraal dus. De wijk rondom King’s Cross vind ik niet bijzonder gezellig, maar je bent wel binnen no time in andere leuke delen. En Angel vind ik dan wél weer leuk.

Hostel

Tof feit: Clink 78 is gevestigd in een voormalige rechtbank! Dat is dan ook wel aan het gebouw af te zien. De kamers zijn in sommige gevallen dan ook gebouwd in de oude cellen – en dat kon ik me goed voorstellen. Het hele gebouw is erg kleurrijk, met grafische prints en een relaxte sfeer. Overigens ligt het andere hostel (Clink 261) maar op een steenworp afstand.

IMG_20150528_180320 IMG_20150528_180325

Kamers

Hoe de dormrooms eruit zien, weet ik niet, want ik verbleef voor het eerst in een privékamer, met een privébadkamer. Ik was benieuwd hoe dat er uit zou zien, in vergelijking tot de dormrooms die ik gewend ben, en of ik het het prijsverschil waard zou vinden. Of zou ik het überhaupt wel fijn vinden?

Het antwoord daarop is: ja! Ik vond het zeker fijn. Maar je moet het wel beschouwen als een échte budgetkamer, zonder gemakken. Het bed was aan de harde kant, en dat het gebouwd was in een oude cel, zag je er ook wel vanaf. Voor de claustrofoben onder ons, is het ongeschikt. Maar ik vond het wel leuk om die ervaring eens te hebben. De badkamer was hartstikke netjes. Het is allemaal vrij klein en krap, maar prima als je gewoon een kamer nodig hebt om te slapen. Het werd in de kamer wel vrij snel warm, maar als je het raam open zet, en je buren hebben die ook open, dan is het vrij gehorig.

Al met al zou ik wel vaker een privékamer boeken, mits het prijsverschil niet te groot is. Het is toch wel fijn om een beetje privacy te hebben, en jezelf in je eigen hokje te kunnen terugtrekken.

IMG_20150528_180345 IMG_20150529_091949

Overig

Het hostel biedt ook gratis ontbijt en gratis wifi aan. De wifi werkte prima, en van het ontbijt heb ik geen gebruik gemaakt, omdat ik snel wat heb meegepikt onderweg naar kantoor (so fancy, je weet zelf). Trouwens: goed nieuws. Komende zomer opent een vestiging van Clink in Amsterdam!

Privé kamers boek je al vanaf 40 pond per nacht, via deze link.

Wat vind jij van Clink 78?

4 comments

 1. Eva - eighty7

  Fijn dat je steeds vaker in privé-kamers terechtkunt in hostels, een beetje privacy op z’n tijd is toch wel erg lekker ;)

  Beantwoorden

 2. Lieske

  wat leuk dat je dit hostel gereviewd hebt. Ik ben nu twee keer in Londen geweest en heb beide keren in dit hostel geslapen, de eerste keer bij clink262, en vorig jaar op deze locatie. Het beviel mij echt heeel erg goed. Ik heb dan wel in de dormrooms geslapen en die waren echt heel mooi, ik sliep op de kamer waar alleen vrouwen mochten slapen en die was ook heel mooi roze geschilderd met bomen erop enzo, heel mooi. Alles beviel goed en de sfeer die er hangt vond ik echt geweldig, veel jongeren en veel mensen die open staan om gezellig een praatje te maken, geweldig verblijf gehad hier.

  Beantwoorden

 3. Marja

  Vorig jaar september heb ik in een hostel geslapen in Oslo Noorwegen. Was bijzonder mooi gebouw, met prive-kamers(wij hadden een 3 persoons kamer met douche gelegenheid) Er was ook een kleine kook gelegenheid bij .En heel betaalbaar. Beneden kon je tegen gereduceerde prijs ontbijten in een mooie lunchroom. Zeker een aanrader als je eens die kant op gaat.

  Beantwoorden

 4. Naomi in Wonderland

  Leuk om te lezen! Ik heb dit hostel al vaker tegengekomen toen ik op zoek was naar accommodatie in en rond London. Klinkt goed! Ik ben zelf wel fan van een privé kamer in een hostel, is een leuke afwisseling met de typische dorms en het blijft lekker budget!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *