Hostel review: Hostel Chic Zagreb | Zagreb

HostelZagrebWist je dat je in de meeste hostels helemaal niet met je geliefde in een ruimte met zeshonderd stapelbedden hoeft te slapen? Nope. De meeste (betere) hostels bieden ook privékamers. Oftewel: de privacy van een hotel, voor een hostel-prijs. In Zagreb verbleven wij in een privékamer in het Hostel Chic. Dit is mijn review.

Het hostel is niet moeilijk te vinden (de poort ligt aan een grote weg), maar je moet wel door een poort om op een soort binnenpleintje te komen, en dáár ligt dan het hostel. Ideaal, want ondanks de fijne locatie, ligt het ver genoeg van de weg dat het in het hostel gewoon lekker stil is. Ik ben bij hostels toch altijd een beetje huiverig voor geluidoverlast, maar ik heb als een roosje geslapen.

De kamers winnen geen designprijzen, maar ze zijn best leuk ingericht, en hartstikke ruim. Je kunt makkelijk al je koffers kwijt, en dan is er nog voldoende plek om rond te lopen. Ook de eigen badkamer is fijn, en die is heel modern en prettig in gebruik. Het is allemaal hartstikke schoon.

HostelZagreb2

De bedden waren prima, zoals ik al zei heb ik heerlijk geslapen. Ik ben eigenlijk bijna niet in de gezamenlijke ruimtes geweest (we hadden dus lekker onze eigen privékamer), maar er is wel een keuken enzo die je gewoon mag gebruiken, net als gratis thee en koffie. De wifi werkt lekker snel. En ik moet ook echt een complimentje maken over het personeel: dat is zó ontzettend vriendelijk. Hij stuurde ons naar een aantal superleuke plekken in Zagreb en adviseerde ons een aantal heerlijke restaurantjes. Top, dus.

Al met al: een simpel hostel, met zowel dormrooms als privékamers, van alle gemakken voorzien, op ongeveer een kwartiertje wandelen van het centrum, en met heel vriendelijk personeel. Daarnaast is het ook nog eens erg goedkoop: wij betaalden €91 voor VIER nachten. Oftewel: €11 per persoon per nacht (!!!!!!!!!!!!). Laat dat even op je inzinken.

Kamers boek je hier.

HostelZagreb3

Ben jij wel eens in Zagreb geweest?

4 comments

 1. Wesley Pechler

  Holy shit dat is wel extréém goedkoop! Je verslaat mijn record van €15 pppn in een eigen kamer in Litouwen makkelijk. Looking good1

  Beantwoorden

 2. Marloes | Budgetproof.nl

  Holy shit joh Milou, onze camping in Zagreb was zelfs nog duurder dan dit hostel. Hoé dan? Haha. Wat onwijs tof. Ik wil zo graag terug richting Oost Europa. Huilie huilie. Zo snel mogelijk graag.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Jaaa! Wat vervelend dat je de trip vroeg hebt moeten afbreken :(

   Beantwoorden

 3. Larissa

  Hé, Ikea dekbed, haha :) Maar echt, super goedkoop! Zal m onthouden als ik ooit eens die kant op ga!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *