Hostel review: Wombats City Hostel | Londen

IMG_20150908_075112Confession: Londen voelt als tweede thuis. Het voelt niet meer alsof ik er op bezoek ga. Dat is natuurlijk heel fijn, maar betekent ook dat ik iets minder happig ben op het meeslepen van een camera, en ook het slapen in hostels probeer ik wat te beperken (als je de volgende ochtend gewoon op kantoor moet zijn is slapen in een dormroom met zeven feestende reizigers niet ideaal, zullen we maar zeggen). Neemt niet weg dat het soms moet (ik heb immers geen huis in Londen en hotelprijzen zijn er schrikbarend hoog). Als ik dan toch in een hostel moet slapen, dan kies ik meteen ook wel een heel tof hostel. En zo kwam het dat ik Wombats City Hostel boekte. 

Wombats is een keten met hostels in Berlijn, Budapest, Londen *duh*, München en Wenen. Het is dus eigenlijk de eerste echt West-Europese vestiging. Het hostel zit in een oud pakhuis vlakbij de ‘docks’ van Londen. Vroeger was het ook al een hostel, maar dan voor zeelieden, die van boot kwamen en een slaapplek zochten in de stad. Niet gek dat ze deze locatie kozen, want het ligt namelijk maar een minuutje of tien lopen van Tower Bridge en de Tower of London.

Het zag er overigens toen meer uit als een gevangenis dan een hostel, en de buurt stond dan ook bekend als een pittige. Tegenwoordig is het een vrij onopvallende buurt, maar wel lekker centraal. En het hostel is alles behalve een gevangenis.

IMG_20150908_074631

Jeetje, wat een leuk interieur namelijk. Je komt binnen, en je merkt meteen dat het er een relaxte, hippe vibe hangt. Die trekt zich door tot de slaapkamers. Ik sliep op de achtste verdiepingen, in een kamer met in totaal acht bedden. Allemaal hadden ze een eigen stopcontact, lampje en locker (die je alleen met jouw specifieke elektronische roomkey kon openen). De badkamer is luxer dan in mijn eigen huis, met een prachtige wasbak, toilet, en regendouche.

De hygiëne van de kamers is goed, al zaten er op de dekens wat vreemde vlekken. Benefit of the doubt, zullen we maar zeggen. Het bed en het kussen lagen beiden verrassend goed. En doordat het ook een iets meer high end hostel is, zijn de mensen die er slapen ook iets rustigere types, kreeg ik het idee.

IMG_20150908_074621

Het hostel heeft een bar, waarvoor je bij inchecken een waardebon krijgt (één gratis drankje per nacht dat je er slaapt), maar daar ben ik niet geweest. Ook voor het ontbijt had ik geen tijd, oeps. Dat is dus wel inbegrepen. Waar ik wél tijd voor had was het bewonderen van het fantastische uitzicht. Want dat is me iets. Van de Tower Bridge tot de Shard en de Gherkin: wakker worden met dit uitzicht verveelt nooit.

Bedden kosten vanaf €30, en boek je hier.

IMG_20150907_084957

Ben je wel eens in Wombats City Hostel verbleven?

6 comments

 1. Marloes | Budgetproof.nl

  Wat ziet dit er mooi uuuuit! Echt super. Lijkt niet eens meer op een hostel (als je de stapelbedden niet zou zien ;)) haha. Ik slaap de laatste tijd ook steeds vaker in hostels. Aan de ene kant heel chill, aan de andere kant hoeven snurkende en feestende kamergenoten inderdaad niet per se, haha. Nog altijd meer fan van een eigen kamertje, maar deze gaat zeker op de lijst. Wat een leukie!

  Beantwoorden

 2. Liese

  Wat een mooi hostel! In Londen sliep ik ook in een hostel, maar daar was ik iets minder fan van. Geen lampje bij het bed, twee stopcontacten voor veertien mensen op een kamer, … Wombats lijkt me wel een fijne optie de volgende keer dat ik naar Londen ga :)

  Beantwoorden

 3. Lisa

  Ziet er prima uit toch? Als je vaak naar Londen gaat klinkt dit ideaal. Ik ben er nog nooit geweest dus als ik ga wil het gelijk ‘ goed ‘ doen door ook een luxe hotel te boeken, maar toch…Dit is zeker niet slecht.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Je kunt in de meeste luxehostels ook privékamers boeken. En als je op zoek bent naar een ‘gewoon’ hotel dan kan ik je Qbic of Tune Hotels aanraden! Luxehotels in Londen… tsja, daar ben ik minder in thuis (daar betaal je al snel honderden euro’s per nacht voor) maar dan zou ik je Secretescapes.nl aanraden!

   Beantwoorden

 4. Chantal - Reisdoc.nl

  Klinkt goed, ik ga ‘m onthouden voor mijn volgende Londen trip!

  Beantwoorden

 5. antonette - we12travel

  Ik heb ik Wombats Wenen geslapen en vond het echt een super hostel … lekker hip, aardig personeel en goede locatie. Ook die is een aanrader dus (maar wel ruim vantevoren boeken!)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *