HOSTEL: The Dictionary Hostel | Londen

Dictionaryhostel1

Een week lang bracht ik door in mijn tweede grote liefde: Londen. Een goed excuus om weer een aantal goedkope adresjes te testen. Want Mon Dieu, Londen is prijzig. Maar gelukkig telt Londen ook een hele hoop betaalbare, hippe hostels. Zoals The Dictionary Hostel, midden in hipster walhalla Shoreditch. Ik review ‘m!

Laat ik het allereerst eens even over de locatie hebben, want die is natuurlijk helemaal top. Midden in de bruisende wijk Shoreditch in Oost Londen, waar je struikelt over hippe café`s, winkels en eettentjes. Er zit een busstop vlak bij het hotel. Het hostel zit eigenlijk precies tussen drie underground stops in: Shoreditch High Street, Hoxton en Old Street. De eerste is denk ik het dichtste bij, en het is allemaal ongeveer tien minuutjes lopen.

DictionaryHostel3

Dictionary hostel heeft niet alleen een eigen klein cafeetje, waar je ontbijt en koffie kunt scoren, er zit ook een groter café aan vast: Translate. Ze hebben er zeer betaalbare thee, en gratis wifi, en ik heb er dan ook een aantal keer zitten werken. Bovendien krijg je korting als hostel-gast. Whoop, whoop!

Zesentwintig kamers, telde ik in Dictionary Hostel: ééntje voor elk letter van het alfabet. Een kijkje op de website leert me dat er 220 bedden staan: say what?! Ik verbleef zelf in een tien-persoons kamer. Na een klim van een paar verdiepingen door smalle gangetjes, en een doolhof aan kamers, kwam ik eindelijk op de bovenste verdieping uit bij mijn kamer: W. En ik kan je dan ook meteen aanraden om kamer W (of X) te boeken, want: die hebben een schommel op hun kamer! Hoe gaaf is dat? Toen ik binnenkwam heb ik meteen een half uur geschommeld.

DictionaryHostel2

De kamers zijn ruim, en ontzettend schoon. Ook de toiletten en douches zijn hartstikke prima, Onder je bed heb je lockers waar je je spullen veilig kunt opbergen. Persoonlijk heb ik liever massieve lockers, waar je niet door heen kunt kijken, om niemand op ideeën te brengen, maar prima. Ondanks het feit dat het hostel aan een drukke straat zit, heb je weinig geluid van buiten.

Ik had wel de pech dat ik twee nachten achter elkaar een groep meiden in de kamer naast ons had, en dan is het dus wel gehorig. Een schommel is blijkbaar reden voor plezier als je twintig bent en net je eerste breezer op hebt. Dat was erg vervelend. Verder heb ik weinig geluidsoverlast gehad van andere hostelbezoekers, dus een echt party hostel is het dus (gelukkig) niet.

Dictionaryhostel4

Het hostel schijnt ook een dakterras te hebben, maar het was toen ik er was niet zulk geweldig weer, dus daar ben ik niet geweest. Wifi is gratis in de lobby, maar kost 1 pond per 24 uur in je kamer (jammer!). De bedden lagen prima, hoewel zoals altijd de kussens voor mij iets te zacht zijn (Ik hou van een lekker stevig dik kussen en die hebben ze nooit in hostels).

Ontbijt is simpel, maar gratis, en dat is altijd fijn. Personeel is super vriendelijk en gezellig, en de kamers worden iedere dag netjes schoongemaakt. Al met al vond ik het een leuk hostel om eens te verblijven, vooral met een aantal vrienden, denk ik zo. De locatie is waanzinnig, en de betaalbaarheid van de kamers maakt ook een hele hoop goed.

Een bed in een dorm kan al vanaf €30 en boek je HIERRRR.

dictionaryhostel5 Dictionaryhostel6

Wat vind je van dit hostel?

10 comments

 1. Petra

  Volgende keer dat ik naar Londen ga, ga ik dus wel hier heen hè?

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Jaaaaa <3 Doe ze de groetjes van me.

   Beantwoorden

 2. Lenneke

  Dit hostel ziet er super uit. Zeker met die schommel haha
  Als ik ooit nog naar Londen ga, wil ik dit hostel zeker uitproberen!

  Beantwoorden

 3. Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Cool plekje! Ziet er beter uit dan het hostel waar ik ooit sliep op Picadilly Circus, dus ik onthoud deze graag!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Oeh, dat klinkt als een drukke plek voor een overnachting ;-)

   Beantwoorden

 4. Jessica

  Wat een tof hostel, die ga ik onthouden! En die schommel is echt geniaal, al snap ik dat het wat minder leuk is als mensen die om 3 uur ’s nachts ontdekken :’)

  Beantwoorden

 5. Eva - eighty7

  De locatie is inderdaad echt geweldig; shoreditch lijkt me zo’n heerlijke wijk om doorheen te struinen.

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Als je er nog niet geweest ben: doen! Ik ben er nu meerdere keren geweest en vind het zo’n leuk sfeertje. Tikje te hipsterig soms, maar wel creatief.

   Beantwoorden

 6. DIONNE

  Het hostel ziet er goed uit!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *