Accommodatie: Hostel Uppelink in Gent

Gent45

Luxe zit in de kleine dingen, zeg ik altijd. Een zonsondergang, een prachtig uitzicht na een wandeling door de natuur, een ijsje op een warme dag. Kortom: voor luxe hoef je niet altijd veel geld neer te leggen. Ik vind budget niet beter dan luxe, of andersom, het is simpelweg anders. En voor het ene zul je meer geld willen neerleggen dan voor het andere. Maar wat we allemaal willen, welk budget we ook hebben, is dat gevoel van luxe dat reizen bij ons oproept. Bij mij is slapen vaak één van de dingen waarop ik bezuinig. En Hostel Uppelink in Gent bewijst dat soms een vijf sterren hotel niet kan opboksen tegen een hostel. Want er is geen locatie in Gent waar je met mooier uitzicht wakker wordt, dan in dit hostel.

Ik verbleef één nacht in Hostel Uppelink en dit is mijn review.

Gent36

Gent38

Hostel Uppelink is een begrip in Gent, en niet alleen vanwege het fantastische uitzicht. Het hostel is gevestigd in één van de oudste gebouwen van Gent en ligt letterlijk midden in het centrum. Steek de brug over en je loopt rechtstreeks tegen de Belfort aan. Ideaal voor na een dag shoppen, stappen of die hard terrasjes-zitten. Wat een vermoeiende bezigheid is, zoals iedere zichzelf respecterende student weet.

Het hostel heeft een ontbijtruimte, lobby met superrelaxte bank (uitgetest door yours truly), en serveert ’s ochtends ontbijt (inbegrepen bij de prijs). De keuze is niet extreem uitgebreid, maar goed genoeg, en van goede kwaliteit. Het hostel heeft elf kamers met 54 bedden. Op iedere verdieping zijn toiletten, er is (voor zover mij bekend) één doucheruimte, waar ’s ochtend dus wel een rij voor kan staan. Alles is brandschoon.

Gent39

Gent42

Bij aankomst kan de bagage achter slot en grendel bewaard worden, wat wij deden aangezien we nog niet konden inchecken. Er zijn kamers beschikbaar voor twee tot tien personen. Je moet natuurlijk je eigen bed opmaken, maar je krijgt wel beddengoed. Ik heb geen vlekje aan kunnen treffen. Ook het hostel was superschoon, je kon er van de grond eten (mocht daar je culinaire voorkeur liggen). In de kamer zijn lockers (vergeet je hangslot niet, al kun je die ook lenen) om je spullen veilig op te bergen. Let op: je moet wel per persoon tien euro borg betalen voor je een bed huurt. Dit krijg je natuurlijk terug (mits je niet in Britney circa 2007-modus schiet), maar wel handig om bij de hand te hebben.

Gent40

Gent41

Het personeel van het hostel was supervriendelijk en behulpzaam. ‘S avonds raakte ik op de bank al meteen weer in gesprek met een aantal gezellige gasten. Al snel kwamen de discussies over rednecks, George Bush, het Amerikaanse stemsysteem en mijn Amerikaanse accent op gang (vaste prik zodra je met Amerikanen praat), en bleven we hangen tot nadat de bar gesloten was. Vrienden maken is nergens makkelijker dan in een hostel, pinky swear.

En dan het uitzicht.

Dit was mijn uitzicht vanaf mijn hoofdkussen. Mocht je ooit naar het hostel gaan, boek dan kamer 10…

Gent34

Gent35

Heb ik gelogen over het mooiste uitzicht van Gent? Nee, dat heb ik niet.

Waren er ook minpuntjes? Ja: dat het bloedheet werd in de kamer als ’s ochtends de zon op de ruiten stond. En hoewel de wifi goed werkte in de lobby, deed hij het vaak op de kamer niet. Maar that’s it. Ik vond het een erg tof hostel en zou je het zeker aanrader. Kamers heb je al vanaf 24 euro per nacht, en je slaapt middenin het centrum. Er gaat niets boven op een zondagochtend naar buiten kijken naar de magistrale kerktorens van Gent, terwijl er een mistige zonreflectie over de brug hangt en het centrum nog uitgestorven is. Het enige wat je hoort is een luidende kerkklok. Luxe.

Gent43

Gent44

Verblijf jij graag in hostels?

6 comments

 1. Marieke

  Super leuk om jouw blogs over Gent te lezen :) Ik was er natuurlijk zelf bij (ik spot zelfs nog een half been van mezelf op de foto, haha), maar het blijft leuk om erover terug te lezen. Toevallig kwam er bij mij ook een blog over Gent online vandaag, haha. Het was tof! :)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Jaaa was leuk :-) Ja, kijk eens even hoe jij staat te photobomben!

   Beantwoorden

 2. Wesley Pechler

  Wat een prachtige accomodatie en een heerlijke review weer! ‘Mocht daar je culinaire voorkeur liggen’, hahahaha. Zou bijna direct in de trein stappen naar Gent ;]

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Haha doen! Gent is super leuk. Donderdag meer :-)

   Beantwoorden

 3. Sheelagh

  Ziet er tof uit! Ik ben nog nooit in Gent geweest…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *