DSC_0171

Hotel: Pansion Oscar Summer Garden | Mostar

DSC_0171

Toen ik Pension Oscar Summer Garden online zag, was het voor mij duidelijk: dit hotel moest ik boeken. Dat er ’s avonds een disco plaatsvond, nam ik maar op de koop toe. Want hoe erg kon het zijn? Kijk dan naar die relaxte tuin. Daar gingen we zeker chillen met onze drankjes. Maar is daar iets van terecht gekomen? Hoe beviel het hotel?

Heel goed eigenlijk. Laten we maar meteen met het minpunt beginnen, dan hebben we dat gehad: die discotheek… die bestaat dus echt. En niet een beetje. Vanaf negen uur ’s avonds gaat de speaker op vol volume open, en die knop gaat pas rond half één weer uit. Elke dag van de week. Stel je voor dat ze jouw bed pakken, en die op de dansvloer van een Oost-Europese 90’s discotheek neerzetten. Zo voelt dat.

Maargoed, als je eenmaal een Balkan-ritme te pakken hebt: ’s middags in je kamer chillen, en ’s avonds gaan rondzwerven, dingen bekijken en eten, dan valt het allemaal wel mee. Dan pak je nog een cocktail (a 2 euro) in de discotheek (die dus eigenlijk gewoon een lounge is, waar mensen op bankjes zitten, met die pleurisharde slechte muziek), en tegen de tijd dat het afgelopen is, ga je weer naar bed. Prima avond hebben we gehad. En hilarisch om de paringsrituelen van de tiener-Bosniër eens van dichtbij te mogen bewonderen.

DSC_0169 DSC_0172

Het hotel zelf was hartstikke prima. De kamer ruim genoeg voor twee personen, schoon, en een comfortabel bed. De badkamer was een beetje krap, maar goed te doen. Iedere ochtend werd er netjes een uitgebreid ontbijtje voor ons klaargemaakt.

De locatie van het pension is ideaal: midden in het oude centrum, op nog geen twee minuten wandelen van de oude brug. Er is trouwens gratis parkeerruimte bij het hotel. Ik heb een aantal delen van Mostar gezien, en dit was by far de gezelligste plek van het centrum, dus ik zou het zeker iedereen aanraden. Als je tegen een Bosnische disco kunt, tenminste.

Kamers kosten zo’n €35 per nacht en boeken doe je hier.

DSC_0170 DSC_0173

Wat is jouw hoteltip voor Mostar?

5 comments

 1. Marloes ❤ Budgetproof.nl

  Die Bosnische disco lijkt me dan echt wel weer hilarisch. Ik ben wel benieuwd naar die paringsrituelen ;). Maar ik snap je, je moet je er wel op voorbereid hebben. Lang leve de €2 cocktails trouwens. Ons campinkje in Blagaj was ook heel leuk, maar dit hotel ziet er toch wel echt heel cozy en cute uit! En lekker in de stad.

  Ps. je linkje naar het hotel/Booking doet het niet.

  Beantwoorden

 2. Fleur Sophia

  Oh wauw, dit ziet er uit als een knus en gezellig onderkomen!

  Beantwoorden

 3. Hilde

  Ik vind dit hotel er echt super gezellig uit zien! :D En ach… die disco, dan zoek ik wel een leuk tentje waar wel goede muziek word gedraaid om tot half 1 te chillen en ga daarna pas terug naar het hotel haha :)

  Beantwoorden

 4. Hand Luggage Only

  Love a hotel with a good summer garden! :-)

  Beantwoorden

 5. Wesley Pechler

  Looking good! Die slechte muziek lijkt wel een collectieve eigenschap te zijn van alle landen ten zuiden van de alpen… Heb door de jaren heen nu al Hollandse top 40 disco in Gran Canaria, schlagers op Griekenland, en ‘Hoofd, Schouders, Knie & Teen’ in het Arabisch in Egypte door de balkondeuren horen knallen. Maar half één is nog net te doen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *