Ik verhuis naar Londen!

door Explorista

Ik tikte net de titel in, en ik zit er zelf nog even naar te staren, maar JA… het is echt zo… Ik verhuis naar Londen!!!!

Voor iedereen die mij een beetje kent, zal het mogelijk niet als een verrassing komen. Ik ben dit jaar immers al een keer of zes in de stad geweest, voor werk en plezier. Maar als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik naar Londen zou verhuizen dan had ik je voor gek verklaard.

Maar wacht?! Details?!

Begin deze maand heb ik een huurcontract getekend voor mijn nieuwe optrekje: een klein kamertje in de wijk Bermondsey. Een superleuke opkomende wijk, vol met leuke koffiezaakjes, eettentjes, en op slechts een kwartier lopen van Tower Bridge. Ik kan echt niet wachten.

Ik trek er officieel op 1 december in, voor onbepaalde tijd. Zelf denk ik dat in ongeveer zes maanden blijf, maar ik heb me in principe nergens aan vastgelegd, dus ik kan ook eerder of later teruggaan als het wel of niet bevalt. Ik heb een superleuk Nederlands huisgenootje waarmee ik samen een flat deel. En Meneer? Die mag natuurlijk langskomen zo vaak als hij wil.

London2015-6

Maar waarom ga ik er eigenlijk heen?

Waarom niet? Ik heb altijd al eens in het buitenland willen wonen, en er komt een moment dat je je excuses maar eens aan de kant moet schuiven om je dromen na te leven. Dus ik dacht: if not now, then when? En na overleg met Meneer viel de keuze al snel op Londen: het is niet alleen mijn lievelingsstad, ik heb er al een ruime groep vrienden en kennissen, supertof werk, spreek de taal vloeiend, ik voel me er ontzettend thuis en het is bovendien dichtbij Nederland. Toen er daarnaast ook nog een werkmogelijkheid zich voordeed was de keuze helemaal snel gemaakt: Londen, daar wilde ik zijn.

En dus is het zo ver: over 2,5 week pak ik mijn koffers in en trek ik voor een paar maanden naar Londen. Mini-freakout. Maar behalve dat ik het natuurlijk een beetje eng en spannend vind, heb ik er vooral heel erg veel zin in. Ik kan niet wachten om 24/7 in mijn favoriete stad te zijn en mijn wijk te gaan ontdekken. ‘S ochtends in de tube te stappen op weg naar kantoor, en ’s avonds met vrienden afspreken (terwijl ik dwangmatig niet op mijn bankrekening kijk).

Ik heb de laatste maanden, misschien wel jaren, niet meer zulke grote plannen gehad, en het heeft me een heel nieuwe zin in het leven gegeven (niet dat die weg was, maar ik heb nu nóg meer zin om het leven vast te grijpen). Als veertienjarig meisje droomde ik al van leven in grote buitenlandse steden, en nu gun ik mezelf eindelijk die kans om het te gaan proberen. Je dromen waarmaken voelt goed. Ik kan het iedereen aanraden. En weet je wat: misschien bevalt het wel niet. Misschien vind ik het wel niet leuk. Tsja: dan heb ik in ieder geval mijn dromen gevolgd, en heb ik iets geleerd. Dan ben je dus al een stap verder dan de mensen die het helemaal nooit proberen :).

Londen27

Wat ga jij hiervan merken?

Niet zo heel veel! Sowieso ben ik in December nog de halve maand in Nederland te vinden, omtrent de feestdagen enzo (goeie planning… maar niet heus). Maar daarna ben ik gelukkig vaker in Londen, hoewel ik voor zakelijke dingen nog regelmatig terug zal komen. Er komen zo nu en dan misschien wat meer posts over Londen, en ik ga natuurlijk heel wat tripjes in Engeland maken met mijn nieuwe sponsor (lees maandag!), waar ik ontzettend naar uitkijk, want ik heb echt nog veel te weinig van het land gezien (Wales, Manchester, Schotland, anyone?). Verder heeft Londen zes vliegvelden, en kun je al vanaf €15 retour vliegen naar tientallen bestemmingen, dus ehh… ik vermaak me wel. :)

Ik kijk er ontzettend naar uit om dit toffe nieuwe hoofdstuk in mijn leven met jullie te mogen delen. 2016: bring it on!

Hebben jullie nog toffe plannen de komende tijd?

Misschien vind je dit ook interessant

58 reacties

Marcella 12 november, 2015 - 07:39

Wat onwijs GAAAAAF Milou! Tof dat je je dromen gewoon waar gaat maken. Spannend, maar je gaat het vast erg naar je zin hebben. You go girl!!

Plaats een reactie
Karlijn Travels 12 november, 2015 - 07:56

Wauw, wat een fantastisch nieuws! Zo gaaf dat je gewoon gaat en je niet laat tegenhouden door allerlei praktische bezwaren. Doen waar je van droomt, daar houd ik van! Geniet er enorm van, ik ben zo benieuwd hoe het je gaat bevallen! (goed natuurlijk, want hallo: Londen!!!)

Plaats een reactie
Lisette | Travellust.nl 12 november, 2015 - 07:58

Waauw! Wat supergaaf! En spannend ook! Goed dat je doet wat je al tijden wilt doen! Kunnen veel mensen nog iets van leren.

Plaats een reactie
Shirley 12 november, 2015 - 07:59

Wat supergaaf voor je! Stoer dat je de stap neemt. Volgens mij ga je een geweldige tijd beleven. En zo niet, dan ben je inderdaad zo weer terug. Waarschijnlijk niet nodig :-)

Plaats een reactie
Anne 12 november, 2015 - 08:09

Wow wat tof! En wat spannend, ja. Heel veel succes!

Plaats een reactie
Marloes ❤ Budgetproof.nl 12 november, 2015 - 08:13

Stoer wijf! Wat heerlijk en wat enorm goed! :D en yesssss, ik heb zelf 7 maanden in Londen gewoond dus kom maar door met die verhalen waar ik enorm heimwee van krijg. Yayyyy Milou gaat naar Londen!

Plaats een reactie
Chantal 12 november, 2015 - 08:31

Wow, supertof Milou! Nu heb ik nog een goede reden om snel naar Londen te gaan :)

Plaats een reactie
Yvon 12 november, 2015 - 08:45

Wat gaaf!!! En goed dat je het nu gewoon gaat doen en niet denkt ‘later’.
Ben heel benieuwd hoe je het gaat vinden; wonen is toch wat anders dan er reizen.

Mijn plannen? Morgen vlieg ik naar Hainan voor een tof project (zie blog) en er zitten nog wat leuke plannen in de pijplijn. :)

Plaats een reactie
Dionne 12 november, 2015 - 08:56

Waaaauw! Zo ontzettend tof! Heel cool! Ik heb zelf mijn eigen droom waargemaakt en in mijn eentje rondgereisd door Spanje! Een ervaring om nooit te vergeten! Cool! :D

Plaats een reactie
Sheelagh 12 november, 2015 - 09:15

Wat superleuk Milou! Heeel veel plezier gewenst!

Plaats een reactie
Hilde 12 november, 2015 - 09:27

Holy shit wat super gaaf!!! :D :D :D

Plaats een reactie
veerlez 12 november, 2015 - 09:28

Super tof! Gefeliciteerd! Hier ben ik wel een beetje jaloers op <3 Londen!

Plaats een reactie
Bianca 12 november, 2015 - 09:40

Gefeliciteerd! Wat fantastisch en fijn dat je je dromen gaat waarmaken. Heel veel succes en vooral plezier!

Plaats een reactie
Sandra 12 november, 2015 - 09:41

Wat gaaf! Succes daar :)

Plaats een reactie
Stéphanie | Expeditie Aardbol 12 november, 2015 - 09:52

Wat een geweldig avontuur ga je tegemoet! Hartstikke cool dat je het durft en gewoon doet. Ik vind het stoer!

Plaats een reactie
Fleur Sophia 12 november, 2015 - 10:05

Oh wauw, wat ontzettend leuk en spannend dat je dit gaat doen! Je dromen waarmaken voelt inderdaad heel goed! Ik ben erg benieuwd hoe je het er zult hebben.

Plaats een reactie
Loes 12 november, 2015 - 10:24

Gaaf Milou *jaloers*, ik hoop binnenkort (weer) dezelfde stap te maken! Maar voor nu heel inspirerend om te lezen & benieuwd naar je avontuur!

Plaats een reactie
Eva 12 november, 2015 - 10:40

Wat tof! En zo’n half jaar wordt in no-time 1,5, zo weet ik uit ervaring ;)

Plaats een reactie
Mellisa 12 november, 2015 - 11:29

Super leuk! En goed dat je het gewoon doet zo in je uppie, al ken je genoeg mensen daar inmiddels…. Vriendinnetje komt alweer bijna terug van haar halfjaar onderzoek in Londen!

Plaats een reactie
Denise 12 november, 2015 - 11:47

Hé, wat een leuk nieuws Milou! Tof! Het is zo leuk om deel uit te maken van het leven in een ander land, dat voelt zo anders! Ook ik deed het (in Barcelona en Bangkok, dat weet je wel denk ik) en ook al heb ik het best wel eens moeilijk gevonden, ik vond het vooral heel bijzonder en ik heb dan ook nooit spijt gehad. Het zijn de jaren waar ik echt nog steeds met zó veel plezier op terugkijk. Ik weet zeker dat dat voor jou ook zal gelden. En tegenwoordig kun je het contact met iedereen zo makkelijk onderhouden, dat maakt het ook al weer makkelijker. Veel succes en vooral veel plezier!

Plaats een reactie
Larissa 12 november, 2015 - 11:51

Wat gaaf Milou! Heel veel succes en plezier :D

Plaats een reactie
Larissa 12 november, 2015 - 11:53

Kan ik je de 29e van december dan inhuren als gids? Dan ben ik een dagje in Londen namelijk ;-)

Plaats een reactie
Explorista 12 november, 2015 - 14:48

Haha dan ben ik net in Nederland helaas.. mijn vriend is de dag erna jarig! Mocht je nog eens een dagje komen, let me know :)!

Plaats een reactie
Larissa 13 november, 2015 - 22:58

Hè jammer :) Maar als ik nog een keer ga laat ik het zeker weten!

Plaats een reactie
Ester 12 november, 2015 - 11:55

Wat gaaf dat je de beslissing hebt gemaakt! En ja, voor zo’n reisgek als jij is in het buitenland wonen natuurlijk onvermijdbaar ;-) Zo leuk een nieuwe stad, een nieuw land – er valt zoveel nieuws te ontdekken! En behalve de kosten (en huizenprijzen, gruwel!) is Londen natuurlijk een topstad. Veel plezier!

Plaats een reactie
Amy 12 november, 2015 - 12:29

Wauw! Geweldig! Ik ben een beetje jaloers maar het is echt heel erg gaaf :)

Plaats een reactie
Chantal 12 november, 2015 - 13:56

Kan ik je dan inhuren als gids? ;-) Dat lijkt me leuk!

Plaats een reactie
Explorista 12 november, 2015 - 14:45

Haha uiteraard!

Plaats een reactie
Kim 12 november, 2015 - 13:59

Wauw!! Wat ontzettend spannend, moedig, stoer!! Logisch dat het ook eng en spannend is, wat er ook prima mag zijn. Je weet pas wat je ervan vindt op het moment dat je het ook daadwerkelijk doet! Mooie beslissing. Ben nu al benieuwd naar de verhalen!

Plaats een reactie
Nienke 12 november, 2015 - 14:09

Super om te lezen dat je je droom najaagt! Ik ben echt heel erg benieuwd hoe je het gaat ervaren, maar het komt vast goed! :)

Plaats een reactie
Sabine 12 november, 2015 - 14:20

Wow tof meid! Echt een geweldige beslissing om je dromen te achtervolgen! Je gaat het vast helemaal geweldig vinden. Misschien wil je wel niet meer in NL wonen haha. Ben benieuwd! Ik ben al bijna een jaar niet meer in NL geweest en mis het eigenlijk nog steeds niet hahaha. En Londen is écht een toffe stad! Veel plezier!

Plaats een reactie
Rianne 12 november, 2015 - 15:34

Ahhh zo gaaf! Sowieso een goede beslissing!

Plaats een reactie
Cigdem Depeli 12 november, 2015 - 17:14

Heel leuk schat! Kom je snel opzoeken!! KUSS!

Plaats een reactie
Elise 12 november, 2015 - 17:47

Hoe leuk is dat dan!?? Super gaaf dat je zo je dromen volgt. En dat het dan maar precies zo fijn mag zijn als dat je hoopt :)

Plaats een reactie
Tikva 12 november, 2015 - 17:49

Gefeliciteerd Milou! Wat gaaf dat je dit gaat doen en ook wel een applausje voor meneer dat hij je laat gaan. Want er zijn genoeg relaties waar mensen echt die ruimte om zo’n droom waar te maken niet krijgen. Ben erg benieuwd naar wat je exact gaat doen en natuurlijk de grote vraag heb je een logeerkamer… dan kunnen we nog wat toffe plannen maken ;-)

Plaats een reactie
Angelina 12 november, 2015 - 17:52

Hier moest ik natuurlijk gewoon even op reageren haha. Wat super gaaf meid!!

Plaats een reactie
Hand Luggage Only 12 november, 2015 - 18:05

Whoop! Whoop!!! :-) :-) :-)

Plaats een reactie
Daphne | LiveTheLifeYouLove 12 november, 2015 - 18:21

Wat super gaaf dat je gaat Milou! Ben het helemaal met je eens! Nu kan het, dus lekker gaan en je dromen volgen! Ik probeer dat ook zoveel mogelijk te doen. Daardoor woon ik nu in Amsterdam, maakte ik een wereldreis en woonde ik in Zuid Afrika. Benieuwd wat de volgende stap zal zijn?! Jij gaat echt zo’n toffe tijd tegemoet in Londen! Topper! ;-)

Plaats een reactie
Kirsten | Travelaar.nl 12 november, 2015 - 18:48

Wat gaaf! Inderdaad je dromen waarmaken nu het kan :) Heel veel geluk, plezier en succes gewenst!

Plaats een reactie
Linda 12 november, 2015 - 19:04

Zit echt met een big smile je post te lezen! Wat goed dat je dit doet! Ga groots genieten en de dagen plukken! Op m’n 19e woonde ik 6 maandjes in Londen, in hartje Knightsbridge. Had het nooooooit willen missen. Mooie ervaring gewenst Milou!

Plaats een reactie
Explorista 16 november, 2015 - 11:40

<3 <3

Plaats een reactie
Debby 12 november, 2015 - 19:09

Aaaa wat superleuk! Veel plezier en succes!

Plaats een reactie
Mandy 12 november, 2015 - 19:35

Wat een super gaaf nieuw avontuur zeg!! En inderdaad heel handig de vliegvelden met goedkope vluchten. Wat ga jij extra genieten zeg.

Plaats een reactie
Kim 12 november, 2015 - 19:49

Super leuk en heel erg knap dat je de stap neemt om je dromen waar te maken, Ik ben benieuwd naar je avonturen!

Plaats een reactie
Debbie 12 november, 2015 - 19:54

Vet, daar ga je geen spijt van krijgen. Londen is geweldig. Ik heb zelf ook een half jaarin Bermondsey gewoond, St. James Street.

Plaats een reactie
Lotte - scratchingmymap 12 november, 2015 - 20:03

WAUW! Wat stoer én leuk! Heerlijk dat je gaat wonen in jouw favoriete stad en dat je jouw dromen waar maakt! Veel succes en plezier met je nieuwe uitdaging.

Plaats een reactie
Laura 12 november, 2015 - 21:15

Super gaaf! Ik zou ook echt nog wel eens een tijdje in Londen willen wonen. Heel stoer dat je het gaat doen. Alvast heel veel plezier en succes daar!

Plaats een reactie
Taina 13 november, 2015 - 12:18

Super gaaf! Je dromen waarmaken is het mooiste wat er is. Veel plezier alvast!

Plaats een reactie
Marieke 13 november, 2015 - 12:22

Zo leeeeeuk!! Je gaat het vast geweldig vinden! En wij willen natuurlijk ALLES meelezen hier :D

Plaats een reactie
Laura 15 november, 2015 - 14:07

Veel plezier! Klinkt heel erg gaaf in ieder geval!

Plaats een reactie
Jessica 15 november, 2015 - 15:02

Wauw wat gaaf dat je de stap hebt gemaakt! :D Je gaat het ongetwijfeld helemaal geweldig vinden. ;-) En je leert bovendien zoveel over jezelf als je je op een andere plek bevindt, alleen maar toch ook weer niet alleen. Heeeeel veel plezier!

Plaats een reactie
Lenneke 16 november, 2015 - 11:32

Ik zag je berichtje op Facebook al, maar had je blog nog niet gelezen. Echt super gaaf Milou, super dat je een droom van je gaat waar maken!! En zoals je zelf al zegt, als het je niet bevalt heb je het toch geprobeerd.

Heel veel plezier, en ik kijk uit naar de nieuwe blogs over Engeland!!

Plaats een reactie
Josef 17 november, 2015 - 06:21

Awesome. Heb London ook mijn thuis kunnen noemen voor vijf jaar. Raak nooit uitgekeken op die stad!

Plaats een reactie
Sara 19 november, 2015 - 00:10

I’M SO EXXCCIIITTTEEEEDDDDDDD

*plays Turn Down For What to emphasise excitement*

Plaats een reactie
Explorista 19 november, 2015 - 09:43

Yaaaaaaaaay

Plaats een reactie
Ilse 20 november, 2015 - 09:29

Wat leuk en spannend! Wel jammer dat je je vriend dan moet achterlaten.

Plaats een reactie
Roselinde 25 november, 2015 - 20:24

Zo gaaf! Ik kijk uit naar de London posts :)

Plaats een reactie
Marjolein 8 december, 2015 - 16:32

Gaaaaf! Het lijkt me een heerlijke stad om voor langere tijd te blijven. Ik kijk uit naar je tips voor Londen en ervaringen in een nieuwe stad! Succes en vooral veel plezier!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter