; Ik verhuis naar Londen!

Wil jij deze website steunen? Super! Dat kan door te boeken via onze partners op deze pagina!

Ik verhuis naar Londen!

31279 - Ik verhuis naar Londen!

Ik tikte net de titel in, en ik zit er zelf nog even naar te staren, maar JA… het is echt zo… Ik verhuis naar Londen!!!!

Voor iedereen die mij een beetje kent, zal het mogelijk niet als een verrassing komen. Ik ben dit jaar immers al een keer of zes in de stad geweest, voor werk en plezier. Maar als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik naar Londen zou verhuizen dan had ik je voor gek verklaard.

Maar wacht?! Details?!

Begin deze maand heb ik een huurcontract getekend voor mijn nieuwe optrekje: een klein kamertje in de wijk Bermondsey. Een superleuke opkomende wijk, vol met leuke koffiezaakjes, eettentjes, en op slechts een kwartier lopen van Tower Bridge. Ik kan echt niet wachten.

Ik trek er officieel op 1 december in, voor onbepaalde tijd. Zelf denk ik dat in ongeveer zes maanden blijf, maar ik heb me in principe nergens aan vastgelegd, dus ik kan ook eerder of later teruggaan als het wel of niet bevalt. Ik heb een superleuk Nederlands huisgenootje waarmee ik samen een flat deel. En Meneer? Die mag natuurlijk langskomen zo vaak als hij wil.

London2015 6 - Ik verhuis naar Londen!

Maar waarom ga ik er eigenlijk heen?

Waarom niet? Ik heb altijd al eens in het buitenland willen wonen, en er komt een moment dat je je excuses maar eens aan de kant moet schuiven om je dromen na te leven. Dus ik dacht: if not now, then when? En na overleg met Meneer viel de keuze al snel op Londen: het is niet alleen mijn lievelingsstad, ik heb er al een ruime groep vrienden en kennissen, supertof werk, spreek de taal vloeiend, ik voel me er ontzettend thuis en het is bovendien dichtbij Nederland. Toen er daarnaast ook nog een werkmogelijkheid zich voordeed was de keuze helemaal snel gemaakt: Londen, daar wilde ik zijn.

En dus is het zo ver: over 2,5 week pak ik mijn koffers in en trek ik voor een paar maanden naar Londen. Mini-freakout. Maar behalve dat ik het natuurlijk een beetje eng en spannend vind, heb ik er vooral heel erg veel zin in. Ik kan niet wachten om 24/7 in mijn favoriete stad te zijn en mijn wijk te gaan ontdekken. ‘S ochtends in de tube te stappen op weg naar kantoor, en ’s avonds met vrienden afspreken (terwijl ik dwangmatig niet op mijn bankrekening kijk).

Ik heb de laatste maanden, misschien wel jaren, niet meer zulke grote plannen gehad, en het heeft me een heel nieuwe zin in het leven gegeven (niet dat die weg was, maar ik heb nu nóg meer zin om het leven vast te grijpen). Als veertienjarig meisje droomde ik al van leven in grote buitenlandse steden, en nu gun ik mezelf eindelijk die kans om het te gaan proberen. Je dromen waarmaken voelt goed. Ik kan het iedereen aanraden. En weet je wat: misschien bevalt het wel niet. Misschien vind ik het wel niet leuk. Tsja: dan heb ik in ieder geval mijn dromen gevolgd, en heb ik iets geleerd. Dan ben je dus al een stap verder dan de mensen die het helemaal nooit proberen :).

Londen27 - Ik verhuis naar Londen!

Wat ga jij hiervan merken?

Niet zo heel veel! Sowieso ben ik in December nog de halve maand in Nederland te vinden, omtrent de feestdagen enzo (goeie planning… maar niet heus). Maar daarna ben ik gelukkig vaker in Londen, hoewel ik voor zakelijke dingen nog regelmatig terug zal komen. Er komen zo nu en dan misschien wat meer posts over Londen, en ik ga natuurlijk heel wat tripjes in Engeland maken met mijn nieuwe sponsor (lees maandag!), waar ik ontzettend naar uitkijk, want ik heb echt nog veel te weinig van het land gezien (Wales, Manchester, Schotland, anyone?). Verder heeft Londen zes vliegvelden, en kun je al vanaf €15 retour vliegen naar tientallen bestemmingen, dus ehh… ik vermaak me wel. :)

Ik kijk er ontzettend naar uit om dit toffe nieuwe hoofdstuk in mijn leven met jullie te mogen delen. 2016: bring it on!

Hebben jullie nog toffe plannen de komende tijd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

58 reacties

 1. Wat onwijs GAAAAAF Milou! Tof dat je je dromen gewoon waar gaat maken. Spannend, maar je gaat het vast erg naar je zin hebben. You go girl!!

  | Reageer op deze reactie
 2. Wauw, wat een fantastisch nieuws! Zo gaaf dat je gewoon gaat en je niet laat tegenhouden door allerlei praktische bezwaren. Doen waar je van droomt, daar houd ik van! Geniet er enorm van, ik ben zo benieuwd hoe het je gaat bevallen! (goed natuurlijk, want hallo: Londen!!!)

  | Reageer op deze reactie
 3. Wat supergaaf voor je! Stoer dat je de stap neemt. Volgens mij ga je een geweldige tijd beleven. En zo niet, dan ben je inderdaad zo weer terug. Waarschijnlijk niet nodig :-)

  | Reageer op deze reactie
 4. Stoer wijf! Wat heerlijk en wat enorm goed! :D en yesssss, ik heb zelf 7 maanden in Londen gewoond dus kom maar door met die verhalen waar ik enorm heimwee van krijg. Yayyyy Milou gaat naar Londen!

  | Reageer op deze reactie
 5. Wat gaaf!!! En goed dat je het nu gewoon gaat doen en niet denkt ‘later’.
  Ben heel benieuwd hoe je het gaat vinden; wonen is toch wat anders dan er reizen.

  Mijn plannen? Morgen vlieg ik naar Hainan voor een tof project (zie blog) en er zitten nog wat leuke plannen in de pijplijn. :)

  | Reageer op deze reactie
 6. Waaaauw! Zo ontzettend tof! Heel cool! Ik heb zelf mijn eigen droom waargemaakt en in mijn eentje rondgereisd door Spanje! Een ervaring om nooit te vergeten! Cool! :D

  | Reageer op deze reactie
 7. Gefeliciteerd! Wat fantastisch en fijn dat je je dromen gaat waarmaken. Heel veel succes en vooral plezier!

  | Reageer op deze reactie
 8. Oh wauw, wat ontzettend leuk en spannend dat je dit gaat doen! Je dromen waarmaken voelt inderdaad heel goed! Ik ben erg benieuwd hoe je het er zult hebben.

  | Reageer op deze reactie
 9. Loes

  Gaaf Milou *jaloers*, ik hoop binnenkort (weer) dezelfde stap te maken! Maar voor nu heel inspirerend om te lezen & benieuwd naar je avontuur!

  | Reageer op deze reactie
 10. Super leuk! En goed dat je het gewoon doet zo in je uppie, al ken je genoeg mensen daar inmiddels…. Vriendinnetje komt alweer bijna terug van haar halfjaar onderzoek in Londen!

  | Reageer op deze reactie
 11. Hé, wat een leuk nieuws Milou! Tof! Het is zo leuk om deel uit te maken van het leven in een ander land, dat voelt zo anders! Ook ik deed het (in Barcelona en Bangkok, dat weet je wel denk ik) en ook al heb ik het best wel eens moeilijk gevonden, ik vond het vooral heel bijzonder en ik heb dan ook nooit spijt gehad. Het zijn de jaren waar ik echt nog steeds met zó veel plezier op terugkijk. Ik weet zeker dat dat voor jou ook zal gelden. En tegenwoordig kun je het contact met iedereen zo makkelijk onderhouden, dat maakt het ook al weer makkelijker. Veel succes en vooral veel plezier!

  | Reageer op deze reactie
  1. Larissa

   Kan ik je de 29e van december dan inhuren als gids? Dan ben ik een dagje in Londen namelijk ;-)

   | Reageer op deze reactie
   1. Haha dan ben ik net in Nederland helaas.. mijn vriend is de dag erna jarig! Mocht je nog eens een dagje komen, let me know :)!

    | Reageer op deze reactie
    1. Larissa

     Hè jammer :) Maar als ik nog een keer ga laat ik het zeker weten!

     | Reageer op deze reactie
 12. Wat gaaf dat je de beslissing hebt gemaakt! En ja, voor zo’n reisgek als jij is in het buitenland wonen natuurlijk onvermijdbaar ;-) Zo leuk een nieuwe stad, een nieuw land – er valt zoveel nieuws te ontdekken! En behalve de kosten (en huizenprijzen, gruwel!) is Londen natuurlijk een topstad. Veel plezier!

  | Reageer op deze reactie
 13. Amy

  Wauw! Geweldig! Ik ben een beetje jaloers maar het is echt heel erg gaaf :)

  | Reageer op deze reactie
 14. Kim

  Wauw!! Wat ontzettend spannend, moedig, stoer!! Logisch dat het ook eng en spannend is, wat er ook prima mag zijn. Je weet pas wat je ervan vindt op het moment dat je het ook daadwerkelijk doet! Mooie beslissing. Ben nu al benieuwd naar de verhalen!

  | Reageer op deze reactie
 15. Super om te lezen dat je je droom najaagt! Ik ben echt heel erg benieuwd hoe je het gaat ervaren, maar het komt vast goed! :)

  | Reageer op deze reactie
 16. Wow tof meid! Echt een geweldige beslissing om je dromen te achtervolgen! Je gaat het vast helemaal geweldig vinden. Misschien wil je wel niet meer in NL wonen haha. Ben benieuwd! Ik ben al bijna een jaar niet meer in NL geweest en mis het eigenlijk nog steeds niet hahaha. En Londen is écht een toffe stad! Veel plezier!

  | Reageer op deze reactie
 17. Hoe leuk is dat dan!?? Super gaaf dat je zo je dromen volgt. En dat het dan maar precies zo fijn mag zijn als dat je hoopt :)

  | Reageer op deze reactie
 18. Gefeliciteerd Milou! Wat gaaf dat je dit gaat doen en ook wel een applausje voor meneer dat hij je laat gaan. Want er zijn genoeg relaties waar mensen echt die ruimte om zo’n droom waar te maken niet krijgen. Ben erg benieuwd naar wat je exact gaat doen en natuurlijk de grote vraag heb je een logeerkamer… dan kunnen we nog wat toffe plannen maken ;-)

  | Reageer op deze reactie
 19. Daphne | LiveTheLifeYouLove

  Wat super gaaf dat je gaat Milou! Ben het helemaal met je eens! Nu kan het, dus lekker gaan en je dromen volgen! Ik probeer dat ook zoveel mogelijk te doen. Daardoor woon ik nu in Amsterdam, maakte ik een wereldreis en woonde ik in Zuid Afrika. Benieuwd wat de volgende stap zal zijn?! Jij gaat echt zo’n toffe tijd tegemoet in Londen! Topper! ;-)

  | Reageer op deze reactie
 20. Zit echt met een big smile je post te lezen! Wat goed dat je dit doet! Ga groots genieten en de dagen plukken! Op m’n 19e woonde ik 6 maandjes in Londen, in hartje Knightsbridge. Had het nooooooit willen missen. Mooie ervaring gewenst Milou!

  | Reageer op deze reactie
 21. Wat een super gaaf nieuw avontuur zeg!! En inderdaad heel handig de vliegvelden met goedkope vluchten. Wat ga jij extra genieten zeg.

  | Reageer op deze reactie
 22. Kim

  Super leuk en heel erg knap dat je de stap neemt om je dromen waar te maken, Ik ben benieuwd naar je avonturen!

  | Reageer op deze reactie
 23. Vet, daar ga je geen spijt van krijgen. Londen is geweldig. Ik heb zelf ook een half jaarin Bermondsey gewoond, St. James Street.

  | Reageer op deze reactie
 24. Laura

  Super gaaf! Ik zou ook echt nog wel eens een tijdje in Londen willen wonen. Heel stoer dat je het gaat doen. Alvast heel veel plezier en succes daar!

  | Reageer op deze reactie
 25. Wauw wat gaaf dat je de stap hebt gemaakt! :D Je gaat het ongetwijfeld helemaal geweldig vinden. ;-) En je leert bovendien zoveel over jezelf als je je op een andere plek bevindt, alleen maar toch ook weer niet alleen. Heeeeel veel plezier!

  | Reageer op deze reactie
 26. Lenneke

  Ik zag je berichtje op Facebook al, maar had je blog nog niet gelezen. Echt super gaaf Milou, super dat je een droom van je gaat waar maken!! En zoals je zelf al zegt, als het je niet bevalt heb je het toch geprobeerd.

  Heel veel plezier, en ik kijk uit naar de nieuwe blogs over Engeland!!

  | Reageer op deze reactie
 27. Josef

  Awesome. Heb London ook mijn thuis kunnen noemen voor vijf jaar. Raak nooit uitgekeken op die stad!

  | Reageer op deze reactie
 28. Gaaaaf! Het lijkt me een heerlijke stad om voor langere tijd te blijven. Ik kijk uit naar je tips voor Londen en ervaringen in een nieuwe stad! Succes en vooral veel plezier!

  | Reageer op deze reactie
© 2013-2023 Explorista – Nederlandse reisblog voor vrouwen die leuker & vaker willen reizen | Designed with and passion by Deliciae Design | Privacy Verklaring