#ITLIST: Lindsey Boog

Lindsey Boog

Lindsey Boog (27) is hotspot connaisseur, ambitieuze dame en champagnefan, die als het even kan haar hoge hakken inwisselt voor hardloopschoenen, of een paar fijne slippertjes op een zonnige locatie. Op haar site Dailylin.nl blogt ze een aantal keer per week over haar avonturen in binnen- en buitenland. Voor Explorista.nl doet Lindsey een boekje open over haar favoriete adresjes, beste zakelijke advies en reisbestemmingen waar ze nog van droomt.

T R A V E L

– Welke reis of locatie maakte indruk op je en waarom?
De mooiste reis die ik maakte is door Vietnam, alles aan deze reis was een hoogtepunt. Van de driedaagse hike door de bergen en rijstvelden van Sapa tot dirty, crazy Ho Chi Minh City waar ik op straat het meest fantastische streetfood at. Het contrast tussen de natuur en de drukte van de steden maakte heel veel indruk.

– Voordat jij sterft, welke (reis)ervaring of welk land wil je dan hebben gezien/meegemaakt?
Dat zijn er heel erg veel. Ik wil terug naar Zweeds lapland om het noorderlicht nog een keer te zien. Ik wil naar Laos en Cambodja om daar rond te reizen en ik wil een roadtrip maken door Canada om walvissen te spotten en verse kreeft te eten.

– Waar kun jij niet zonder op reis?
Zeep zonder water en mijn camera. 

Lindsey4

– Wat mag er niet ontbreken in jouw reisgarderobe?
Een omslagdoek die ik kan gebruiken als het ’s avonds wat kouder wordt of om mijn hoofd kan binden als ik wil slapen in het vliegtuig/trein/auto/boot. Daarnaast een mooie tas voor als ik ’s avonds alleen met telefoon en CC op stap wil. 

– Wat was het laatste boek dat jij op het strand las?
Dat was het Rosie Project op een van de prachtige stranden van Curaçao. Een heerlijk zonvakantieboek waar iedereen vrolijk van wordt.

– Naar welke locatie keer jij altijd terug, en wat is het eerste dat je daar doet?
Parijs en Curaçao zijn bestemmingen waar ik meerdere keren ben geweest. Parijs omdat je er zo lekker snel bent en je er waanzinnig goed kan eten. De Franse keuken is mijn favoriet; van champagne en kaasjes tot bloedworst en paté; ik geniet er heel erg van.

Lindsey3

– Wat is je beste budgettip voor op reis?
Plan je citytrip goed! Ik vind niets zo stom als op reis bij restaurantjes eten die een slechte prijs-kwaliteitverhouding hebben en waar je terecht komt omdat je omvalt van de honger.

– Welk hotel zou jij al je vrienden aanraden en waarom?
Mama Shelter in Parijs is een hotel waar ik al meerdere malen vrienden naar toe heb gestuurd. Het ontbijtbuffet is er geweldig. Andere hotels die ik kan aanraden zijn hotel Hidden in Parijs en The Michelberger hotel in Berlijn.

– Wat is jouw favoriete hotspot in het buitenland?

Calloo Callay in Londen is een te gekke cocktailbar, waar ik heel erg blij van word. Met verstopte menu’s in cassettebandjes, geheime spiegeldeuren en de beste mixologists van de stad. De naam van de bar komt uit het gedicht Jabberwocky uit Alice in Wonderland.

– Als mensen jouw woonplaats Rotterdam bezoeken, welke hotspot mogen ze dan niet overslaan?
Restaurant Lux voor een avond lang tafelen met goddelijk Italiaans eten (de mosselen met buikspek zijn favoriet), Lof der Zoetheid voor koffie en scones met room en zelfgemaakte jam en De DR voor een bijzonder avondje cocktails drinken. Maar dan moet je die laatste maar net weten te vinden. 

Lindsey2

B U S S I N E S S

– Welk zakelijk/carrière-advies zou je geven aan een pas afgestudeerde?
Vertrouw op je onderbuikgevoel, dat heeft bijna altijd gelijk. Ga geen tijd uitzitten in een baan waar je ongelukkig van wordt omdat je denkt dat het zo hoort. Zorg dat je persoonlijke ontwikkeling en leren altijd voorop staan en meng dat met plezier.

– Welke les leerde jij afgelopen jaar op zakelijk vlak?
Dat ik geluk en persoonlijke groei belangrijker vind dan een dik salaris.

Lindsey1

M O N E Y 

– Wat is je beste budgettip? (over mode, eten, leven, etc)
Investeer in kwaliteit en koop alleen dingen die je waanzinnig mooi vindt. ‘Is wel leuk’ is niets wat je in je kast wilt hebben. 

– Welk advies zou jij je jongere ik geven over geld?
Je krijgt minder snel spijt van geld dat je uitgeeft aan reizen en wijn dan aan spullen.

H A P P I N E S S

– Wat is je favoriete quote of motto?
Later is nu. Het leven is soms veel te kort en daarom moet je nu dingen doen die je gelukkig maken. Met die reden zei ik ooit mijn baan op en boekte ik een ticket naar Bali. En wanneer ik stress helpt het om hardop ‘het komt wel goed’ te zeggen. 

– Wat is één ding dat jij voor jezelf doet wat je gelukkig maakt?
Vaak champagne drinken en hardlopen. Perfecte balans tussen een happy and healthy lifestyle.

Credit headerfoto: Mariët Mons

9 comments

 1. Rosanne

  Ah, mooi Lindsey! Helemaal eens met de woorden over geld en geluk!

  Beantwoorden

 2. Let's travel and see

  Heel leuk om te lezen! Volg dailylin al een aantal jaar met veel plezier:)

  Beantwoorden

 3. Patrick Mulder

  Benieuwd naar Lindsey naar ZWEEDS Lapland wil. Waarom niet Fins Lapland? Curious to find out! (en uiteraard vraag ik het met een reden, die ik nog niet kan delen)

  Beantwoorden

 4. Anne

  Goed verhaal! Ik vind het een plezier om Lindsey en haar blog te volgen. Krijg van haar verhalen wel vaak spontaan reiskriebels… Toevallig ga ik over een paar weken naar de zon en heb ik het Rosie Project nog in de kast staan ongelezen, die gaat alvast in de koffer!

  Beantwoorden

 5. Stéphanie | Expeditie Aardbol

  Leuke dame, leuk verhaal! Helemaal mee eens met dat je een citytrip goed moet plannen. Heb het helaas te vaak meegemaakt dat je settelt voor minder omdat je honger hebt!

  Beantwoorden

 6. Debby

  Ohh wat cool! Ik volg Lindsey al jaren, heel leuk om dit te lezen, haar principes staan mij wel aan zeg maar ;). Leuk om te zien hoe ver ze al is gekomen.

  Beantwoorden

 7. Eva - eighty7

  Erg leuk! Mama Shelter in Parijs is inderdaad een heerlijk hotel <3

  Beantwoorden

 8. SuusjeQ

  Wat een leuke nieuwe rubriek! Ik zie dit nu pas :-)

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ach jij zat aan de andere kant van de wereld ;-)

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *