Juli 2017: huismus met plannetjes

door Explorista

Het voelt echt al als een eeuwigheid sinds ik voor het laatst in het buitenland was, en ik begrijp dat deze overzichten zo ook een beetje eentonig worden, haha. Daar komt hopelijk snel verandering in. Maar soms moet je even thuis zijn, en thuis investeren in je toekomst. Ik heb dus lekker veel tijd besteed aan mijn bedrijf, een cursus, date nights met mijn vriend, en plannetjes maken voor een leuk project (waar ik je hopelijk zo snel mogelijk meer over ga vertellen). Daarnaast bleef ik lekker in Nederland, en heb ik ook hier wat rondgedwaald. Genieten!

Zoals je weet ging was het deze maand eigenlijk een beetje rustig, nadat alles vorige maand even goed in elkaar kwam knallen. Ik heb verder gebouwd aan mijn zakelijke website (die maandag live komt!), heb gesprekken gevoerd met potentiële nieuwe opdrachtgevers en oude opdrachtgevers over nieuwe projecten, dus zakelijk gezien gaat het eigenlijk op dit moment wel weer goed. Er is nog weinig definitief, maar ik heb er wel een fijn gevoel over. Het zijn allemaal projecten waar ik volop achtersta, en heel veel zin en ideeën voor heb.

Dus ergens was het ook wel even fijn dat het daardoor wat rustiger was. Er zijn in de afgelopen twee jaar periodes geweest dat ik zó druk was, dat ik sterretjes voor mijn ogen zag (letterlijk), dus om zo nu en dan lekker twee uurtjes eerder op te houden en te gaan Simsen, vind ik eerlijk gezegd heerlijk. Een soort halve vakantie, terwijl ik lekker wat werkzaamheden doe, en bouw aan de toekomst. Zo zijn we gisteren lekker een dagje naar Kasteel de Haar geweest, hier ongeveer een half uurtje vandaan. Het was waanzinnig weer, en ik heb er altijd al eens naartoe gewild! Afgelopen weekend namen we ons intrek in het huis van Meneers ouders, die op vakantie zijn. Dat doen we wel vaker, want dan hebben we een tuin (die hebben we hier in Utrecht niet), en zijn we even uit onze vertrouwde omgeving weg. Voelt altijd echt even als een weekendje weg.

We hebben afgelopen maand ook lekker veel Tour de France gekeken onder het werk, één van mijn grote zomerhobby’s (die je waarschijnlijk niet verwacht). Een vrij simpele saaie samenvatting, haha. Maar je moet soms even op je plaats rennen voor je weer weg sprint. Hopelijk ga ik volgende maand nog wel even een paar dagen weg. Ik ga sowieso twee dagen naar Rotterdam, om met vrienden uit Engeland te meeten, maar verder heb ik nog geen idee.

IMG_4836

Mijn standaard tenue tijdens werkdagen: make-up loos in lekkere loszittende kleren. Maar kijk hoe blij ik ben dat alles weer beter gaat :)

Statistieken juli 2017:

Landen bezocht: 1

Nederland. Mijn totaal aantal bezochte landen blijft op 35 steken.

Waarvan nieuw: 0

Natuurlijk :-)

Plekken bezocht: 2

Kasteel de Haar & Zaltbommel.

Aantal vluchten: 0

Echt… een unicum hoor!

Aantal nachten in een hotel: 0

Tenzij Hotel Schoonouders telt :-)?

IMG_4915

Best gelezen blogpost: Je vlucht vertraagd: dit zijn je rechten & tips voor vergoeding (+ stappenplan)

Niet zo gek denk ik! Samen met mijn stagiaire Dyllis heb ik deze enorme post gecreëerd die hopelijk echt gaat dienen als resource als mensen met een vertraagde/geannuleerde vlucht op het vliegveld staan. Het is de grootste blogpost die ik ooit over het onderwerp heb gelezen, dus ik ben er best wel trots op!

Mijn eigen favoriete blogpost: Voor wie blog ik eigenlijk? Over mijn eigen identiteit terugvinden

Ik vond het eerlijk gezegd doodeng om deze post online te plaatsen. Het schrijven ging makkelijk: het kwam allemaal zó op papier. Ik moest het gewoon allemaal even kwijt, en schrijven is therapie. Ik vind het zeker niet één van mijn best geschreven blogposts, want het is nogal een rommeltje, maar toen het eenmaal allemaal eruit was, voelde het wel even alsof ik weer helemaal schoon en gelukkig was. Maar ja: het is best wel een open en eerlijke post, en daarmee stelde ik me heel kwetsbaar op. Dat vond ik heel eng.

Maar jeetje: die reacties! Het zijn er ZO veel en ze zijn ZO lief. Het doet me zó goed. Ik vind het zo fijn dat iedereen zich zo open en kwetsbaar opstelt, en de moeite neemt om het te lezen en een reactie achter te laten. Die kwetsbare gesprekken maken dat we oprechtere connecties hebben als mensen. En juist die eerlijke connectie is hetgeen dat ik wil wat betreft mijn blog. Ik heb echt de meest geweldige liefdevolle toffe stoere community verzameld. Dankjewel!

IMG_4910

Hoogtepunt van de maand:

 

Vloggen – Ha! Ja, toen het afgelopen week zo rustig was, leek me dat een goed moment om te beginnen te vloggen. Als een soort voortzetting op de openbare blogpost die ik geschreven heb: met als doel heel open en persoonlijk mijn leven te volgen als jonge vrouwelijke ondernemer. Ik wil het gebruiken als een manier om een inkijkje te geven in de dingen die ik doe, en mijn eigen tips en gedachtes daarover te delen (die misschien niet passen in een blogpost). Bovendien lijkt het me enorm leuk een soort document te hebben van hoe ik mijn bedrijf opnieuw vorm geef, want ik zit wat dat betreft nu precies op een interessant kruispunt. Het wordt denk ik een wekelijkse vlog (ongetwijfeld niet elke week), in het Engels (want dan kunnen mijn buitenlandse vrienden het ook volgen), en ik hoop dat het een beetje nuttig en inspirerend is voor andere jonge ondernemers en dat jullie zo het idee krijgen mij nog beter te kennen!

Nieuwe richting – Ja ja, ik heb er nu wel genoeg over gezegd. Maar het spreekt voor zich dat het leuk is om lekker plannetjes te maken en meetings te hebben over superleuke nieuwe projecten, toch?

Kasteel de Haar – Wat een verrassing was dat! Tot een paar weken geleden wist ik niet eens van het bestaan van Kasteel de Haar af, maar het is het grootste kasteel van Nederland en rankt zonder twijfel in de top drie van beste kastelen die ik ooit bezocht heb. De inrichting is prachtig authentiek en de kasteeltuin is enorm! Heel maf dat dit gewoon in Nederland staat!

Tour de France – Is er een groter zomergevoel dan de Tour de France? Ik vind het altijd echt lekker om ’s middags de tv aan te zetten, en de commentatoren op de achtergrond te horen tijdens mijn werk, en naar de tv te sprinten op het moment dat er iets grootst gebeurt. De overwinning van Bauke Mollema was zó waanzinnig spannend, echt geweldig om live te hebben gezien. En dan als cadeautje op het laatst ook nog de sprintzege van Dylan Groenewegen. Heel leuk!

Bezoekcijfers – Ik weet dat ik gezegd heb dat ik niet voor de bezoekerscijfers blog, dus het doet me ook niet zo heel veel (na de vakantie neemt het aantal bezoekers ook wel weer iets af), maar het is tóch wel leuk om te zien dat er deze maand bijna 35.000 lezers op mijn blog zijn geweest. Dat is echt absúrd veel! Hopelijk blijven er een paar plakken :)

IMG_4852

Coco!!!

Dieptepunt van de maand:

Niet weggeweest – Ik heb eigenlijk niet echt een dieptepunt, zoals bijvoorbeeld vorige maand. Hoewel ik op een praktisch niveau nog niet heel veel verder ben, ben ik achter de schermen wel veel verder. En dat maakt een wereld van verschil. Ik mag niet klagen. Het enige wat ik wel had gewild was nog even weg te gaan, dus daar werd ik een beetje onrustig van. Maar ik beloof mezelf bij deze dat ik dat in Augustus zal doen.

Favoriete boek van de maand:

9200000075386975

Bijna Echt Gebeurd 

Liane Moriarty

Ik heb tot nu toe drie boeken van Liane Moriarty gelezen, en ze zijn allemaal steengoed. Ik hou ervan hoe het lekker lezende romans zijn over vrouwen met normale Australische levens, maar een dreigend ondertoontje hebben. Er zit altijd een plottwist in die ik niet aan zie komen, en aangezien ik niet makkelijk voor de gek te houden ben, vind ik dat een knappe prestatie. Op dit moment is ze echt mijn favoriete schrijfster, ik weet dat haar boeken áltijd goed zijn.

Bijna Echt Gebeurd gaat over twee stellen wiens levens veranderen tijdens een simpele BBQ bij de buren. Hoe zouden hun levens eruit zien als ze niet waren gegaan? Pas halverwege het boek kom je er achter wat er nu echt voorgevallen is, en dan blíjf je lezen. Beloofd.

Lees hier meer over het boek. 

Favoriete film/serie:

Dunkirk

Dunkirk

 

Tsja, dat is toch wel echt de dikke nieuwe release van de maand ofniet dan? Ik kijk graag films en series over WW2, omdat ik dat super interessant en indrukwekkend vind. Daarom leek Dunkirk me ook geweldig (en bonuspunten dat het gedeeltelijk in Nederland gefilmd is!). Wat ik van de film vond? Heel erg indrukwekkend. De cinematografie is waanzinnig, het acteren goed, de muziek prachtig, en de actiescènes (eigenlijk is de film één grote actiescène) zijn echt bloedstollend spannend. Ik heb een paar keer bijna gehuild omdat ik de angst en beklemming kon voelen die de soldaten gevoeld moeten hebben. Heel erg knap. Wel vond ik het gebrek aan verhaalboog een beetje jammer, daardoor had de film mij denk ik nog meer geraakt. Maar ga hem zeker zien!

Favoriete aanwinst:

IMG_4829

Okee… ik kom er nu dus achter dat ik eigenlijk al twee maanden niet echt iets nieuws voor mezelf heb gekocht (afgezien van boeken op mijn e-reader). Dus…. tja. Laat ik het dan hebben over mijn favoriete nieuwe ontdekking: pokébowls. Ik weet dat ik rijkelijk laat ben om de trend te ontdekken, maar ik zag dat er ineens een zaak was aangesloten op Thuisbezorgd die de Hawaiiaanse salades maakte, en dat wilde ik wel eens proberen. Echt super lekker, en ik heb inmiddels al twee keer besteld (want het is ook nog eens best gezond!).

Wat heb jij in juli voor leuks gedaan?

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Marieke 1 augustus, 2017 - 09:27

Oeh ik ben nu ‘Bijna echt gebeurd’ aan het lezen. Ik ben nog niet zo ver en nu ben ik echt een beetje op het punt dat ik denk: wordt dit heel goed of heel saai? Als ik jou zo hoor, dat eerste? ;)

Plaats een reactie
Explorista 1 augustus, 2017 - 13:45

Ja, ik had dat ook een heel tijdje. Maar ongeveer halverwege het boek wordt duidelijk wat er gebeurd is, en vanaf dan vond ik het goed worden :). Daarvoor vond ik het ook een beetje traag. Nog even doorzetten dus :)

Plaats een reactie
Jessica 2 augustus, 2017 - 21:03

Leuk maandoverzicht meid! Ik snap helemaal dat het soms juist wel fijn is om even terug op eigen bodem te zijn en vanaf daar je zaken weer op orde te krijgen. :) Zijn er wel weer plannen om binnenkort weg te gaan?

Plaats een reactie
Explorista 3 augustus, 2017 - 13:48

Jaaa die zijn er zeker. In september sowieso, maar ik wil het liefst in Augustus ook nog even weg :)

Plaats een reactie

Laat een reactie achter