Dit zijn alle lange weekenden en officiële vakanties van 2019

door Marilyne

Mijn doel op deze website is mensen helpen leuker en vaker te reizen. Nou komt dat ‘leuker’ met al mijn tips vast wel goed ;-). Maar hoe kun je nou vaker reizen? Voor de meeste werknemers is het aantal vakantiedagen is natuurlijk beperkt! Maar met wat creativiteit kan je toch meerdere keren per jaar een stedentripje maken van zo’n drie, vier of zelfs vijf dagen. In dit artikel zet ik de zes mogelijkheden tot verlengde weekends in 2019 op een rijtje én deel ik de officiële vakantieperiodes (wel zo handig als je je vakanties aan het plannen bent!

Lange weekends 2019 in Nederland:

Nieuwjaarsdag: dinsdag 1 januari

Dit jaar valt 1 januari op een dinsdag! Dat is natuurlijk ideaal. Als je maandag 31 december vrij neemt, heb je ineens een weekend van vier dagen. Als je nog vakantiedagen beschikbaar hebt, kun je door 27/28 en 31 december vrij te nemen zelfs een hele week vrij hebben. Eerste – en tweede Kerstdag 2018 vallen namelijk op dinsdag 25 – en woensdag 26 december de week ervoor. Als je die maandag ervoor ook vrij neemt, heb je zelfs anderhalve week vrij, met het inleveren van slechts vier vakantiedagen. Of je nu gezellig thuis bij familie en vrienden wil zijn of zin hebt om de feestdagen een keer in een ander land of een andere stad door te brengen, in een week kan het allemaal!  

Check hier de leukste winter citytrip bestemmingen!

Pasen: zondag 21 en maandag 22 april

Eerste paasdag valt dit jaar helaas op zondag, maar gelukkig wordt het weekend toch nog met een dag verlengd. Drie dagen vrij is beter dan twee, en als je de vrijdag 19 april ervoor vrij neemt heb je zelfs een vierdaagsweekend. ????

Hemelvaartsdag donderdag 30 mei

Hemelvaartsdag valt dit jaar op donderdag 30 mei. Als je vrijdag 31 mei vrijaf neemt, heb je vier dagen de tijd om thuis aan de lente- of zomer schoonmaak te beginnen, maar een stedentripje doen is natuurlijk een betere optie!

Check hier de leukste lente stedentripbestemmingen!

Pinksteren: zondag 9 en maandag 10 juni

Eerste pinksterdag valt altijd op een zondag, maar gelukkig is er de tweede pinksterdag nog! Met een beetje geluk begint de zomer vroeg en kan je extra genieten van het mooie weer. Als je de vrijdag ervoor vrij neemt, heb je zelfs een vierdaagsweekend. 

Dit zijn de leukste zomer stedentrips

Kerstmis: woensdag 25 en donderdag 26 december 

Vrijdag 27 december vrijaf nemen spreekt voor zich, toch? Een paar dagen uitbuiken van al dat eten, alle restjes wegwerken en genieten van de kerstsfeer klinkt als het perfecte winterweekend. En daarmee heb je dan meteen vijf dagen vrij!

 


aveiro-1786793_1920

Officiële vakantieperiodes Nederland:

Zie hieronder een schema met alle officiële vakantieperiodes in Nederland. Voor meer informatie kun je het beste de website Schoolvakanties-Nederland.nl checken!

Kerstvakantie 2018 22 december 2018 – 6 januari 2019
Voorjaarsvakantie Noord 16 februari – 24 februari
Voorjaarsvakantie Midden 23 februari – 3 maart
Voorjaarsvakantie Zuid 23 februari – 3 maart (vermoedelijk zijn de scholen een week later dicht vanwege carnaval)
Meivakantie 27 april – 5 mei
Zomervakantie Noord 13 juli – 25 augustus
Zomervakantie Midden 20 juli – 1 september
Zomervakantie Zuid 6 juli – 18 augustus
Herfstvakantie Noord & Midden 19 – 27 oktober
Herfstvakantie Zuid 12 oktober – 20 oktober
Kerstvakantie 2019 21 december – 5 januari 2020

Probeer het zoveel mogelijk te vermijden om tijdens deze periodes op vakantie te gaan. Moet je dat toch? Lees dan hier mijn tips voor reizen tijdens het hoogseizoen!

Neem jij standaard een dag vrij als het mogelijk is om het weekend zo met één of twee dagen te verlengen?

Geschreven door Marilyne.

Misschien vind je dit ook interessant

Laat een reactie achter

Adblock gedetecteerd

Steun ons alstublieft door uw AdBlocker-extensie uit uw browsers voor onze website uit te schakelen.