Explorista Maandoverzicht 34: Veluwe & Zuid-Limburg | Juli 2020

door Explorista

Deze maand stonden er eindelijk wat leuke uitjes in eigen land op de planning waar ik naar uit kon kijken. En hoewel het geen tropische eilanden, mysterieuze tempels of verbluffende kliffen waren, was het toch lekker om er even een paar dagen tussenuit te gaan. Kijk mee naar mijn maand!

Binnenland!

De maand trapte af met een overnachting in de Bossche Kraan. Super leuk! Toen ze pas nét open waren, gingen ze me volgen op Instagram en omdat het zo’n uniek concept is, en het ondernemers uit Den Bosch zijn, bood ik aan ze te helpen met promotie.

De overnachting was super leuk, ik heb er een uitgebreid artikel over geschreven, foto’s gedeeld op Instagram en zelfs een video over gemaakt. Echt apart om een keer een staycation in je eigen stad te doen. Je ziet je stad vanaf een andere kant, bent toch even lekker weg, en bent de volgende ochtend gewoon binnen een paar minuten weer thuis. Heerlijk!

Mijn volgende tripje was een weekendje naar een pop-up Glamping op de Veluwe. Het weer zat niet echt mee: de helft van de tijd regende het, maar ik vond het héérlijk om op de Veluwe te zijn. Ik ben daar eigenlijk nog helemaal niet zo vaak geweest, maar dit smaakte echt naar meer! We hebben elke dag heerlijk gewandeld, ’s avonds gegeten in hippe eetzaakjes in omliggende steden, gingen nog een dagje varen in Giethoorn en hebben zelfs twee hertjes in het wild gezien!

Kamperen zelf vond ik nog steeds geen groot succes. Het huisje lekte een beetje, door de kieren tochtte het, en alles voelde een beetje “houtje-touwtje”. Misschien moet ik maar accepteren dat ik een luxepaardje ben ;-). No shame in that game.

Mijn laatste uitje deze maand was drie nachtjes overnachten in Zuid-Limburg. Mijn ouders vierden hier vakantie, en hadden ons uitgenodigd om ook een paar nachtjes te komen om gezellig samen door te brengen. Ik hou van Maastricht (en van mijn ouders), dus dat liet ik me geen twee keer zeggen.

Het was een heerlijk relaxed tripje, waarbij we een paar keer de stad in zijn geweest, maar ook een dagje doorbrachten in Valkenburg, de Amerikaanse begraafplaats in Margraten en de Apostelhoeve bezochten. Verder heb ik lekker veel gelezen en een poging gedaan cryptogrammen in te vullen. Na wat beginnersgeluk dat vooral op Disney-sprookjes en plaatsnamen gebaseerd was, gooide ik al weer snel de handdoek in de ring, haha.

Ik vind weinig fijner dan lekker met mijn geliefden in alle stilte een boekje lezen. Misschien heel vreemd voor andere mensen, maar ik vind alleen al gewoon het samenzijn heel liefdevol. <3

Buitenland!

Ik heb ook eindelijk mijn eerste tripje naar het buitenland geboekt! Fingers crossed dat het doorgaat natuurlijk, maar daarom hebben we de meest flexibele tickets (love KLM) en hotel geboekt. We gaan eind Augustus een paar dagen naar Vilnius in Litouwen! Ik kijk er zó enorm naar uit.

Vorig jaar zijn mijn zusje en ik al in de andere Baltische Staten geweest (Estland & Letland), dus we moesten de drie-eenheid wel afmaken natuurlijk! Heel leuk om weer met mijn zusje op stap te gaan.

Verder ga ik ook nog een lang weekendje naar Texel, waar ik nog nooit geweest ben. Ben trouwens niet van plan om daar veel te doen, behalve een beetje rondfietsen, strandtentjes bezoeken en uitwaaien. Ook fijn!

Mijn favoriete blogpost van de maand: De Bossche Kraan: bijzonder overnachten in een hijskraan in Den Bosch!

Deze maand kwam er héél veel content over Nederland online. Dat stond nog even op de contentplanning vanwege de afgelopen maanden. Maar nu we weer in het buitenland kunnen reizen, ga ik langzaamaan weer meer artikelen over het buitenland publiceren. Dat gezegd hebbende: ik vond de blogpost over de Bossche Kraan het leukste om aan te werken deze maand. Ik kon er veel creativiteit in kwijt en ging lekker aan de slag om mooie foto’s en video’s te publiceren.

Hoogtepunt van de maand:

  • Afspreken met vrienden: Nu langzaamaan de restricties versoepelen, voel ik me weer comfortabeler om met vrienden af te spreken die ik al maanden niet meer gezien heb. Ik hou natuurlijk heel netjes afstand, maar langzaamaan vergroot mijn comfortzone weer. In het begin durfde ik echt letterlijk NIEMAND te zien, zelfs niet op afstand in de buitenlucht. Nu gelukkig weer wel.
  • Tripjes in eigen land: Het is voor mij zó belangrijk om lekker dingen te hebben om naar uit te kijken. Dat heb ik de afgelopen maanden veel te weinig gehad. De afgelopen weekenden heb ik elk weekend wel íets gehad, dus dat is super. En zo zie ik ook nog eens verschillende delen van Nederland. Ik heb altijd al eens naar Giethoorn gewild en dat was zo leuk!

Dieptepunt van de maand:

  • Duizeligheid: De nacht voordat ik naar Maastricht vertrok, werd ik ineens super duizelig. Heel erg vervelend, ik was er helemaal misselijk van. Sindsdien wordt het gelukkig wel elke dag minder. Ik vermoed dat stress van de afgelopen maanden zich nu fysiek openbaart. Het is geen geheim dat ik het de afgelopen maanden echt heel zwaar heb gehad met de hele situatie. Dus dat zou niet vreemd zijn.

Film of serie van de maand: Crazy Ex Girlfriend

Jaaaa, mijn favoriete serie? Wat doe je als even “comfort” nodig hebt in het leven als escape van de constante stroom aan paniek-nieuws? Dan ga je toch lekker je favoriete serie opnieuw kijken? En dus trok ik mijn zachtste pyjama-broek aan, sloot de luiken en klom op de bank om mijn lievelingsserie te bingewatchen op Netflix.

En dat is niet alleen heel leuk, maar ook heel interessant omdat ik op zo’n ander punt in mijn leven ben dan de eerste keer dat ik keek. Crazy Ex Girlfriend is een satire op romantische komedies en gaat ook sterk over mental health. Het is zó’n slimme serie, zo creatief, muzikaal en grappig. Ik kan er niet over ophouden.

Boek van de maand: The Big Leap

Mijn partner raadde mij dit boek aan, en eerst liet ik het op de plank liggen, want het leek me allemaal nogal zweverig. Maar wow, hier zaten een paar interessante psychologische ontdekkingen in voor mij. Ik wil er verder niet teveel over zeggen, want je moet het zelf maar lezen. Zeker een aanrader.

Vorig jaar rond deze tijd:

Was ik in Nederland, haha! Blijkbaar ben ik elk jaar in Juli in ons eigen kikkerlandje. Op zich niet gek, want ik probeer reizen tijdens de bouwvak te vermijden. Alles is dan zo druk en zo duur dat ik liever een paar weken wacht tot het weer rustiger is. Vorig jaar was het ook een financiële beslissing, omdat we in het voorjaar verhuisd waren en een weekje New York hadden gedaan. Dat hakte allebei nogal in op de spaarrekening.

In Juli 2018 was ik in Nederland als tussenpauze voor onze digital Nomad-avonturen. Mijn ouders hadden iemand nodig om op het huis te passen, en dus streek ik een maand neer in Etten-Leur. Ik keek veel sport, en deed leuke uitjes in Nederland (Efteling, Nijmeegse Vierdaagse, Maastricht & Breda).

In Juli 2017 was ik in het grootste geheim mijn plannen als Digital Nomad aan het voorbereiden. Ik had het toen nog niet bekend gemaakt, maar twee maanden later zouden we vertrekken naar Zuid-Oost Azië en die voorpret was zó leuk. Het voorbereiden wat minder trouwens, haha. Alles regelen qua opslag, inpakken, inentingen halen. Maar wat een avontuur!

Een ander thema dat ik lees is dat ik in Juli altijd enorm onproductief ben. Dat klopt wel een beetje haha. Blijkbaar kan ik niet zo veel met de warme temperaturen, en mis ik het reizen. Dat is deze maand niet anders ;-).

Lees alle blogposts uit Juli:

Heb jij in Juli nog iets leuks gedaan? Ben je ergens heen geweest in het buitenland of bleef je in Nederland?

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Elianne 2 augustus, 2020 - 12:02

Texel ging ik elk jaar wel een dagje heen om een rondje over het eiland te fietsen. Met schoolreis zijn we er ook geweest. Ik woonde in Julianadorp dus ja dan is het niet ver.
Persoonlijk vind ik Terschelling mooier, qua natuur (ben ik 1x geweest) maar Texel is ook leuk.

Plaats een reactie
Nicole Van Stokkum 3 augustus, 2020 - 08:46

Wat een mooie foto’s! Die met een vijver op de voorgrond vind ik prachtig! Is dat op de begraafplaats?

Plaats een reactie
Explorista 3 augustus, 2020 - 11:52

Dankjewel! Ja die met de vijver op de voorgrond is op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten gemaakt.

Plaats een reactie

Laat een reactie achter