Explorista Maandoverzicht 33: Eindelijk weer wat leuke dingen! | Juni 2020

door Explorista

Deze maand werd ik enorm onrustig. Halverwege de maand gingen de grenzen ineens weer open en voelde ik enorme FOMO toen ik iedereen weer reisjes naar het buitenland zag boeken. Moest ik ook niet meteen weg naar het buitenland? Dat is toch mijn werk? Maar toen ik eenmaal vrede maakte met het feit dat ik pas in Augustus op zijn vroegst weer naar het buitenland kan, keerde de rust weer terug. Kijk mee naar mijn maand!

In Augustus pas?!

Ja.. ik heb tijdens de corona-crisis wat mini-vakanties geboekt in Nederland voor tijdens deze zomer. Zo ga ik onder andere een lang weekend naar een Glamping op de Veluwe, slaap ik in een appartementje in Maastricht, en ga ik voor het eerst naar Texel!

Dus afgezien dat ik tussen begin juli en half Augustus eigenlijk helemaal geen tijd heb om naar het buitenland te gaan, wilde ik eerst maar eerst even kijken hoe het allemaal gaat nu de grenzen weer open zijn. Zorgt dat voor een tweede golf? Is reizen überhaupt wel leuk als alles zo panisch en steriel is?

Nou, dat laatste valt dus allemaal wel mee, als ik de verhalen van mijn vrienden zie en hoor. Dus daar ben ik wel over gerust gesteld. En die tweede golf doordat er meer gereisd wordt, voel ik me ook al iets rustiger over.

Ik ben inmiddels wel aan het kijken of ik met mijn zusje eind Augustus een weekendje naar het buitenland kan. Vorig jaar zaten we rond die tijd samen in Estland & Letland, en in dat rijtje ontbreekt natuurlijk nog één land…

Voorlopig heb ik in ieder geval heel veel zin in mijn aanstaande vakanties. Het zijn allemaal maar mini-tripjes van drie nachtjes, maar ik vind het toch fijn om even mijn laptop dicht te slaan, en gewoon een boek te lezen en lekker te wandelen.

De afgelopen maanden waren best pittig voor me. Maar nu trekt alles weer een beetje aan, en voel ik dat het leven weer iets minder zwaar wordt. Ik heb weer meer plezier in mijn werk, ik heb wat tripjes om naar uit te kijken, en als alles goed blijft gaan, zal ik binnen een paar weken weer naar het buitenland kunnen. Dat vind ik fijn!

Dus deze maand heb ik aangegrepen om wat administratieve dingen op orde te maken, zodat ik vanaf Juli weer meer de tijd heb om de hort op te gaan! Bij volgend maandoverzicht zie je dus heel wat binnenlandse tripjes :-)!

Mijn favoriete blogpost van de maand: Dit zijn de 10 beste bestemmingen voor vrouwen | Solo reis tips

Deze blogpost is eigenlijk vooral favoriet omdat er een video bij zit! Ik heb afgelopen maand weer een hoop nieuwe video’s geproduceerd. Er gaat per video meestal 1.5 tot 2 dagen werk in zitten, dus ik zou het super leuk vinden als je je abonneert op mijn kanaal!

Hoogtepunt van de maand:

  • High tea met mama: Afgelopen weekend gaven mijn zusje en ik mijn moeder een high tea voor haar verjaardag. Het was bovendien de eerste keer dat ik mijn familieleden weer knuffelde in maanden. ZO FIJN!
  • Lunchen met vrienden: Deze maand merkte ik dat iedereen zich ineens weer rustiger voelde over afspreken. En dus streek ik neer op een terrasje met o.a. Jessica & Veerle. Het was ZO gezellig om weer even bij te kletsen en elkaar naar máánden weer te zien!
  • Fiets gekocht: Ik heb al maanden een wrak van een fiets in de berging staan. Er zit een knik in het wiel, en allebei de banden zijn lek. Dus laatst heb ik eigenlijk iets gedaan wat ik spannend vond: een fiets kopen van Marktplaats (Wat nou als het oplichters zijn? Of als ik er kom en ik vind de fiets heel kut?). Lang verhaal, kort: ik heb nu een PRACHTIGE nieuwe mint-blauwe fiets waar ik heel blij mee ben.
  • Administratie-dingetjes afgerond: Ik hikte al maanden tegen een aantal moeilijke administratieve dingen aan, en deze maand besloot ik er echt even de tijd voor te nemen en het af te ronden (of in ieder geval: in gang te zetten). En het bleek natuurlijk allemaal weer stukken makkelijker dan gedacht, dus ik heb mezelf voor niks aangepraat dat het “te moeilijk zou zijn voor me”.

Dieptepunt van de maand:

  • Werkdipje: Afgelopen maand had ik even een werkdipje. Misschien dat alles van de afgelopen maanden echt even indaalde, maar ik voelde me even zó verdrietig dat alles waar ik zo hard voor gewerkt had, op dit moment zo weinig resultaat opleverde. Ik kan altijd heel erg goed teleurstelling wegslikken en twee keer zo hard doorknallen, maar soms stroomt de stapel teleurstellingen even over en moet je het even verwerken voordat je doorgaat. Dat had ik laatst.

Film of serie van de maand: The Sinner

Ik zit middenin seizoen 3 van The Sinner en hoewel die niet kan tippen aan het magistrale seizoen 1, is het wederom erg binge-waardig. Dit seizoen volgen we wederom Detective Harry Ambrose die een dodelijk auto-ongeluk onderzoekt. Al snel blijkt er niets routinematig aan dit onderzoek te zijn, en blijken er veel duistere zaken achter zitten waar hij tot over zijn oren in verzuild raakt.

Boek van de maand: Nefertiti – Michelle Moran

Ik hou van een goede historische roman, want het combineert mijn twee liefdes: geschiedenis en reizen! In Nefertiti worden we meegenomen naar het oude Egypte van 1352 voor Christus, en volgen we Mudnedjmet, Nefertiti’s jongere zus die geen enkele interesse heeft in de politieke spelletjes van haar familie.

Via haar ontdekken we hoe het leven in het paleis van Egypte eraan toe gaat, en zien we hoe Nefertiti koningin, en later de eerste vrouwelijke Pharao van Egypte wordt. Leuk als je wat meer wilt leren over het oude Egypte.

Podcast van de maand: De Laatste Dans

Ik hou van een goede Nederlandstalige podcast die in meerdere afleveringen één onderwerp induikt. Deze samenvatting van NPO1 vertelt het verhaal beter dan dat ik dat kan: “In De Laatste Dans gaat podcastmaker en muzikant Frans Pollux op zoek naar Uwe, een spoorloos verdwenen stamgast van een Roermonds café. Zeven jaar geleden vertrok Uwe om te sterven, na een laatste dans op een liedje van Pollux. Maar is Uwe wel écht dood?”.

Als je de podcast ‘Brand in het Landhuis’ goed vond, ga je deze ook goed vinden.

Vorig jaar rond deze tijd:

Vorig jaar zat ik de halve maand Juni in Italië. In zestien dagen bezocht ik 7 bestemmingen. Ik begon in Milaan, ging via Verona, naar Trento, en daarna zakte ik af naar Toscane. We bezochten Cinque Terre (zo’n heerlijk vakantiegevoel), Florence (precies het tegenovergestelde gevoel), San Gimignano en Lucca. Een heerlijke reis. Super druk, maar als ik er aan terugdenk, heb ik echt heel fijne zomerse herinneringen.

In Juni 2018 verbleven mijn vriend en ik een maand in Roemenië als Digital Nomad. Een land dat we eigenlijk kozen omdat ik gehoord had dat er goed internet was, en ik had altijd al eens een bezoekje willen brengen aan Transsylvanië! Drie weken lang zaten we in een prachtig appartementje met visgraatvloer, en werkten we in leuke cafeetjes. We roadtripten een ruime week half Roemenië door, langs dramatische bergen, kleurrijke steden, historische kastelen, en bruine beren.

In Juni 2017 kwam ik uit een heel zware persoonlijke periode, en was ik druk bezig met mezelf opnieuw uitvinden. Uitzoeken wat ik wilde in mijn leven en hoe ik dat vorm kon geven. Ik was achter de schermen stiekem druk bezig met de voorbereidingen van mijn leven als digital nomad, een droom die drie maanden later in vervulling ging!

Lees alle blogposts van Juni:

Heb jij afgelopen maand nog iets leuks gedaan nu er weer iets meer mogelijk is? Ben je al naar het buitenland geweest?

Headerfoto genomen bij het Black Lives Matter protest in Den Bosch.

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Marcella Molenaar 1 juli, 2020 - 14:40

Jeej, fijn dat alles weer wat losser wordt. Wij waren afgelopen weekend op de Veluwe en genoten volop van de andere omgeving. Heeeerlijk! Leuke tripjes heb je gepland!

Plaats een reactie
Explorista 2 juli, 2020 - 14:07

Oh wat fijn! Ik heb er veel zin in om zelf naar de Veluwe te gaan :-D

Plaats een reactie
Iris 2 juli, 2020 - 10:00

Haha, de Fear Of Missing Out was real? Misschien ook wel een besef momentje dan. Gelukkig heb je nu lang genoeg kunnen rusten en de tijd gehad om alles op een rijtje te zetten. Kan je er straks weer lekker tegenaan!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter