MONTHLY MOMENTS: Maart

Monthly Moments

Kun je je nog herinneren dat ik een paar maanden terug een wekelijks rurbriekje had waarbij ik je een inkijkje gaf in mijn leven? Saturday Sparkle? Dat was iets teveel gevraagd, vond ik zelf, maar het gaf wel de inspiratie voor een maandelijkse terugblik… iets wat ik zelf altijd ontzettend leuk vind om te lezen bij bijvoorbeeld Karlijn en Simone.

Wat heb ik afgelopen maand gedaan, waar ben ik geweest, wat zijn mijn nieuwe ontdekkingen en wat waren mijn populairste blogs en foto’s?

Reisjes:

De belangrijkste vraag van allemaal! Want waar was ik afgelopen maand eigenlijk te vinden?

Schermafbeelding 2015-04-02 om 17.33.03

Dublin

Aan het begin van de maand bracht ik een lang weekend door in Dublin met Meneer. Dat tripje kwam eigenlijk heel spontaan tot stand. Na lang zeuren ging Meneer eindelijk akkoord met mijn idee: allebei een top drie maken voor de goedkoopste Ryanair-bestemmingen vanaf Eindhoven en dan kiezen we er daar eentje uit waar we heen gaan. Dat werd Dublin, een stad waar ik weinig van wist. We kwamen terecht in een metereologisch wonder: sneeuw, wind, regen, zon en regenbogen… we hebben het allemaal gezien in één dag. En dus trokken we vooral eettentjes en kroegen in, en keken we de belangrijke rugbywedstrijd tussen Ierland en Engeland. Ik werd verliefd op Ieren; zo’n vriendelijk en relaxed volk ben ik nog nooit ergens tegengekomen.

Schermafbeelding 2015-04-02 om 17.32.41

Londen

Oh, Londen… Na mijn vierde bezoekje in een half jaar weet ik het zeker: jij bent mijn tweede thuis. Het is grappig: ik heb altijd gedacht dat Parijs mijn tweede thuis zou zijn of worden. Maar toen ik even niet oplette verloor ik mijn hart aan Londen, een plek waar ik meer dan een handvol vrienden heb wonen, ik inmiddels aardig de weg ken, wat leuke onbekende plekjes bezocht, en een leventje opbouwde als ik er was. Ik bracht er afgelopen maand een volle week door, waarvan twee dagen in Kingston, voor een conferentie over reisbloggen. Ik slenterde door de wijken, hopte van zakelijke afspraak naar conferentie, en probeerde zoveel mogelijk vrienden weer te zien. Al in al weer een heerlijke week, en ik heb dan ook serieuze heimwee.

Populairste post:

Win een citytrip Berlijn

Dat lijkt me duidelijk. Zodra er iets te winnen is, zijn jullie er als de kippen bij. En dat vind ik trouwens ook alleen maar leuk, want ik geef graag mooie reizen weg. Er is niets leukers dan mijn reisliefde te kunnen delen, en als dat met fysieke reizen kan, dan is dat helemaal tof! De winnares is bekend, en dolgelukkig met de prijs: Juliette Schuurmans.

Populairste Instagram-foto:

Schermafbeelding 2015-04-02 om 16.29.05

Een close-call met een andere foto uit Amsterdam, maar bovenstaande foto is de populairste van de maand. De laatste tijd ben ik veel in de stad te vinden dankzij mijn werk, en dat vind ik helemaal geen straf :). Duidelijk is dat Amsterdam waanzinnig populair is onder mijn IG-volgers.

saul2

Serie-ontdekking: Better Call Saul

Ik weet dat de serie in februari al van start ging, maar afgelopen maand heb ik écht genoten van Better Caul Saul. De serie wordt met de aflevering beter, de acteurs zijn fantastisch, en het is als Breaking Bad-fan gewoon waanzinnig leuk om de achtergrond van lievelingskarakter Saul beter te leren kennen.


Muziek-ontdekking: Mika – Talk about You

In een ver verleden, toen mijn Gaydar nog verre van perfect functioneerde, was ik ervan overtuigd dat ik ooit met Mika zou trouwen. Maar goed, hoewel dat niet gaat gebeuren, ben ik nog steeds wel fan van zijn muziek. En nu zijn nieuwste single uit is, kan ik alleen nog maar meezingen. Zo catchy!

Schermafbeelding 2015-04-02 om 17.29.49

Beste blog-ontdekking: Blakes Alive

Wat een heerlijke naam: Blakes Alive. Valt helemaal samen met mijn lievelingsquote (die je terugvindt op mijn About-page). Het is zo zeldzaam in dit leven om écht te leven. Blakes website is niet alleen visueel een pareltje, hij schrijft ook leuke, inspirerende blogposts, en ik kan niet wachten om meer van hem te lezen.

Voor het eerst:

Met Easyjet gevlogen: Nooit meer. Denk ik. De gate lag ongeveer in Oezbekistan, we hadden vertraging en hoewel Easyjet daar niets aan kon doen, kregen we bijna geen updates over deze vertraging. Daarnaast zijn zij de eerste maatschappij die moeilijk doen over het feit dat ik met één kleine trolley en een cameratasje reisde. Dan betaal ik voortaan liever iets meer voor KLM.
Vietnamees gegeten: ja, echt! In een restaurant dan. Ik had overigens een heel simpel noodle gerecht, maar wél lekker! Nu wil ik dus meteen naar Vietnam hè.
Een post geschreven voor een spannende nieuwe opdrachtgever: Whieeeee. Degenen die mij een beetje kennen, zullen de puzzelstukjes inmiddels wel een beetje in elkaar kunnen leggen, maar ik vertel je snel meer. In Londen had ik ook een aantal zakelijke afspraken, waarover ik dolenthousiast ben.

Hoe was afgelopen maand voor jullie?

7 comments

 1. Blakes Alive

  Thank you so much Milou! It means the world to me to read this! And thank god for the translate to English option! Blake. X

  Beantwoorden

 2. Simone

  O wow, Milou dat klinkt als een super maand! En leuk overzicht zo… grappig want ik was net bezig met die van mij. En daar kwam jij naar voren als mijn beste referral voor verkeer van afgelopen maand.. ;) Waarvoor mijn dank! O en Easyjet, kan het er alleen maar mee eens zijn. Samen met Ryan Air de enige twee die wel heel lastig zijn met de bagage! Of in ieder geval de enige twee waar ik het heb meegemaakt. En I love London too!

  Beantwoorden

  1. Explorista

   Ohh wat leuk om te horen, je verdient het :) Ik vind zelf Ryanair helemaal niet moeilijk, nooit problemen gehad, maar dat is misschien geluk. Kijk uit naar jouw terugblik!

   Beantwoorden

 3. Maud

  Leuk om te lezen Milou! Ik ben altijd gek op persoonlijke blogposts; dus lekker mee doorgaan zou ik zeggen. Hihi.

  Beantwoorden

 4. Floor

  Wat een leuk idee om het zo te laten zien :).
  Ik wil zelf eigenlijk ook best wel graag naar Ierland, volgens mij heeft het wel wat speciaals x

  Beantwoorden

 5. Tea

  BA is ook een aanrader – mag je koffer en nog een andere kleine tas mee. En vergelijkbaar met Easy Jet goedkoper als je op tijd boekt en spitsuren vermijdt. En er is een Indonesische maatschappij die vaak goede aanbiedingen naar Londen heeft en waar je zelfs een koffer mag inchecken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *