Mumbai bezienswaardigheden: dit zijn mijn tips voor je eerste bezoekje aan Mumbai

door Explorista

Mumbai was misschien wel mijn favoriete stad in India. Ik vond het een heel leefbare en westerse stad, en hoewel het erg druk was, vond ik het allemaal toch makkelijker te handelen dan bijvoorbeeld New Delhi. Doordat het aan de kust ligt, is het er bovendien ook minder warm. Mumbai heeft niet super veel spectaculaire bezienswaardigheden, maar dat betekent niet dat je er niet een dagje door kunt brengen met leuke dingen om te doen. De stad barst van de geschiedenis, en die kun je overal bewonderen. Deze bezienswaardigheden in Mumbai mag je niet missen!

Mumbai2

Victory Station

Of wel: Chhatrapati Shivaji Terminus, zoals het station nu heet. Het beroemdste treinstation van Mumbai (en een van de drukste ter wereld!) heeft een prachtige architectuur. Het station stamt ui 1888 en werd gebouwd door een Britse architect. De bouwstijl is een mix van neogotische Victoriaanse en Indiase stijlen. Het gebouw deed mij enorm denken aan het National History Museum in Londen.

Mumbai8

Mumbai10

Gateway of India

Deze triomfboog van 26 meter hoog doet juist weer erg denken aan de Arce de Triomphe in Parijs. Dit bouwwerk staat in de haven van Mumbai. Het werd gebouwd als eerbetoon aan het bezoek van Koning George V en Koningin Mary aan Mumbai in 1911. De boog werd in 1924 onthuld. Toen wij er waren, waren er allemaal stellages, maar de boog is toch erg mooi. Er is overigens veel security, vanwege de terroristische aanval die hier in de buurt plaatsvond in 2008. Het is hier druk met toeristen, en dat betekende dat ik constant op de foto moest met Indiase toeristen haha. Ik kreeg zelfs een baby in mijn handen gedrukt.

Mumbai5

Oval Maiden Park

Wij belandden per ongeluk in dit park, maar vonden het uiteindelijk erg leuk. Dit park wordt door locals gebruikt om te chillen, en door kinderen voor hun sportlessen. Toen wij er doorheen liepen, werden we meteen aangesproken door een aantal kinderen die graag wilden dat we hun hielpen met hun huiswerk. We moesten Indiase liedjes zingen, een handtekening geven en ik werd zelfs nog even ten huwelijk gevraagd.

Mani Bhavan

Tijdens onze reis door Rajasthan besloten wij de film Ghandi te kijken, om meer te leren over de geschiedenis van India en de meest spraakmakende persoonlijkheid uit haar geschiedenis. Het gaf mij een groter begrip voor de dingen die India heeft doorgemaakt. Mocht je nog meer willen weten over Ghandi dan kun je Mani Bhavan bezoeken. In dit huis verbleef Ghandi tijdens zijn bezoeken aan Mumbai. Het is tevens waar hij zijn non-violence campagne begon. Je kunt er een expositie zien over Ghandi.

Mumbai3

Victory Station

Flora Fontein

De fontein op Hutatma Chowdi is een prachtig en rijkelijk versierde fontein, die op mij heel Italiaans overkwam. Niet gek, want de romeinse godin Flora wordt erop afgebeeld. De fontein stamt uit 1864. Mocht je in de buurt zijn, zeker een kijkje waard.

Prince of Wales Museum

Ofwel: Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya, zoals het tegenwoordig heet (ja, probeer dat maar eens uit te spreken!) is het belangrijkste museum in Mumbai. Het museum stamt uit het begin van de twintigste eeuw, en werd opgericht om het bezoek van de Prince of Wales aan Mumbai te herdenken. Het museum stelt ruim 50.000 oude Indiase stukken tentoon uit de kunst, geschiedenis en archeologie.

Mumbai9

Dat waren mijn beste tips voor de mooiste bezienswaardigheden in Mumbai. Ik vond de stad best wel prettig, en als ik één Indiase stad zou moeten kiezen om te wonen, dan zou het zeker Mumbai zijn. Na twee weken niets dan Indiase curry’s heb ik in Mumbai bijna alleen maar op Westers eten geleefd, haha. En ik vond het heerlijk!

Ben jij wel eens in Mumbai geweest? Heb je nog andere aanraders?

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Claudia 4 april, 2018 - 08:07

Ik vond Bandra Sea Face een leuke locatie om wat te chillen (wel leuker als je als koppeltje bent tijdens zonsondergang). Je kijkt uit op de zee en de hangende brug die west met zuid Mumbai verbindt. Leuk ook om het kleine tolbedrag te betalen en zelf een keer over de brug te rijden. Onderweg kom je onder andere een moskee (Haji Ali Dargah) tegen die je alleen bij eb kan bereiken. Bij vloed is de weg ernaartoe onder water!

Ik heb nog veel meer tips op mijn blog. Zelf ben ik al drie keer in India geweest, want mijn vriend woont daar. Neem gerust een kijkje!

Plaats een reactie

Laat een reactie achter